Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

IHC

IHC
3 sep 2001 om 18:52

IHC Caland streeft met de aangekondigde aandelenemissie een bedrag van EUR 150 mln op te halen. Het gaat hierbij uit van een emissie van 8,5-9,9 pct van het geplaatste kapitaal. Dit zegt CFO Gery Docherty van IHC Caland desgevraagd bij een persconferentie ter publicatie van de resultaten over het eerste halfjaar.

We gaan uit van een emissie van circa 8,5-9,9 pct van het geplaatste kapitaal, aldus Docherty. Binnen deze marge moet volgens Docherty rekening gehouden worden met de greenshoe optie voor de begeleidende bank.

De EUR 150 mln wordt grotendeels gebruikt voor de financiering van twee FPSOs, slechts een klein deel wordt gebruikt voor de financiering van de overname van Atlantia, zo licht de CFO toe. Docherty zegt dat de ROCE (return on capital employed) van IHC Caland op dit moment 14 pct bedraagt en dat dit iets hoger is dan vorig jaar. Met name de scheepsbouw heeft hiertoe bijgedragen, aldus Docherty. Hij vult aan dat de bezettingsgraad bij scheepsbouw momenteel 110 pct is. 70 pct wordt opgevuld door vaste krachten, het overige deel wordt aangevuld met flexibele medewerkers, waardoor de bezettingsgraad hoger dan 100 pct is.

Verder zegt de CFO dat IHC Caland op het moment een perfecte solvabiliteit heeft van 34 pct, maar hij geeft niet aan hoeveel deze zal bedragen na de emissie.

IHC Caland blijft naar acquisities kijken en we sluiten niet uit dit jaar nog andere overnames bekend te maken, zegt CFO Sjef van Dooremalen. De CEO vult hierbij aan vooral naar nicheproducten te kijken die de onderneming verder kunnen internationaliseren.

Van Dooremalen geeft aan dat IHC Caland in de race is voor een order voor de bouw van twee sleephopperzuigers voor Koninklijke Boskalis Westminster. Hij voegt hieraan toe dat de divisie scheepsbouw de resultaten over het jaar 1999/ 2000 zeker niet zal evenaren.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.