Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Schiphol

Schiphol
28 aug 2001 om 16:36

Dit meldt het bedrijf gisteren bij de publicatie van de halfjaarcijfers. Dit najaar wordt de Wet Luchtvaart, waarin onder de beursgang en de nieuwe milieunormen worden geregeld in de Tweede Kamer behandeld. Schiphol heeft haar voorbereidingen voor de beursgang inmiddels afgerond. Het kabinet heeft eerder dit jaar de zakenbanken Credit Suisse First Boston en ABN Amro Rothschild aangewezen om de beursgang te begeleiden.

In maart van dit jaar besloot de minister van Verkeer en Waterstaat onder druk van de politiek om de privatisering van de NV Luchthaven Schiphol uit te stellen. Diverse (politieke) partijen vreesden in maart verschillende problemen met de privatisering. De KLM vreest dat de tarieven verhoogd zullen worden als gevolg van de privatisering. Het CDA meent dat het publieke belang onvoldoende is veiliggesteld. De VVD gaat akkoord met de privatisering mits er aan 5 extra VVD wensen wordt voldaan op gebied van functioneringseisen.

Schiphol boekte in het eerste halfjaar van 2001 een stijging van het nettoresultaat van 2,8% naar EUR 82 miljoen. De netto-omzet steeg met 8,3% tot EUR 323 miljoen. Het bedrijf handhaaft de eerder uitgesproken verwachting dat het EDITDA (resultaat vóór aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen) over 2001 verder zal toenemen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.