Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

KPN

KPN
25 jun 2001 om 20:15

Begin juni doken voor het eerst berichten op dat KPN door de uitgifte van nieuwe aandelen geld zou willen aantrekken. Bij een claimemissie kunnen bestaande aandeelhouders de nieuwe stukken tegen een fikse korting in handen krijgen.

Direct na de eerste berichten schoot het aandeel KPN naar beneden. De neergang zette zich de afgelopen weken gestaag door, tot een niveau van 5,96 euro op vrijdag.

De huidige, lage koers maakt het voor KPN haast onmogelijk de beoogde 5 tot 5,5 miljard euro op te halen. Het telecomconcern ziet zich genoodzaakt langs andere wegen de enorme schuldenberg (zo een 25 miljard euro) aan te pakken.

Zo bekijkt KPN op dit moment actief de mogelijkheden om aan de consolidatie van de Europese telecommunicatiesector deel te nemen.

Met welke telecombedrijven de Nederlandse onderneming momenteel praat, en of het daarbij gaat om samenwerking, een fusie of een overname, staat niet in het persbericht. Zondag bevestigde topman J. Goossens van Belgacom dat het Belgische telecombedrijf de fusiemogelijkheden met KPN onderzoekt.

Op korte termijn geeft het afstoten van niet-kernactiviteiten KPN enige verlichting. Zo leverden de verkoop van het belang in het Ierse Eircom en het afstoten van dochter KPN Lease de afgelopen weken een dikke f 1,5 miljard op.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.