Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Telefonica

Telefonica
20 jun 2001 om 20:39

Telefónica heeft gisteren voor 1,6 miljard dollar nieuwe aandelen uitgegeven om een belang te kopen in vier mobiele telecombedrijven in Mexico.
Het gaat om Baja Celular, Movitel, Norcel en Cedetel. In maart namen de Spanjaarden al de leiding bij de vier telecombedrijven. Met de activiteiten in Mexico wil Telefónica 1,4 miljoen nieuwe klanten aan zich binden in de Midden-Amerika.

De overname is een uitvloeisel van een akkoord dat Telefónica in oktober 2000 bereikte met het Amerikaanse Motorola. Hierbij ging het om de overname van belangen in telecombedrijven in Mexico, Brazilië, Israël, de Dominicaanse Republiek en Honduras, voor een totaalbedrag van 2,7 miljard dollar. Telefonica betaalt via nieuwe aandelen, waarvan de eerste 221 miljoen gisteren naar Motorola gingen.
De handel kon waardering opbrengen voor de stap van Telefónica, dat probeert een sterke positie op te bouwen in Spaanstalige landen. Het aandeel kreeg er bijna 2 procent bij. Het bedrijf was eerder ook in Nederland actief. Een fusie met KPN was bijna rond, toen die op het laatste moment toch nog afketste. De naam van de Spanjaarden circuleert op dit moment niet, hoewel minister Jorritsma vorige week liet weten dat ze er geen bezwaar tegen heeft als een buitenlands bedrijf het in grote problemen verkerende KPN Telecom zou overnemen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.