Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NTT DoCoMo

NTT DoCoMo
16 jun 2001 om 17:07

Het Japanse telecombedrijf NTT DoCoMo wil in september naar de beurs van New York. Het aandeel kan daar één van de meest verhandelde Japanse fondsen worden.

Door de notering nemen DoCoMos financieringsmogelijkheden toe, wat van pas komt als het bedrijf verder in de VS wil investeren of meer geld in AT&T Wireless wil pompen.

Het telecombedrijf heeft momenteel een belang van 16% in dit onderdeel van AT&T. Het afgelopen jaar deed DoCoMo een reeks buitenlandse acquisities voor in totaal euro 17,1 mrd.

De notering op de New York Stock Exchange (NYSE) helpt DoCoMo ook naam te maken in de VS, waar het een mobiele internetdienst wil lanceren met AT&T Wireless. Hierdoor krijgt het concern een plaats in een elitegroepje Japanse bedrijven dat zich conformeert aan de Amerikaanse boekhoudkundige regels.

Dit jaar wordt een recordaantal nieuwe Japanse noteringen verwacht op de NYSE en Nasdaq. Ondanks het grote belang van de Japanse economie wereldwijd zijn nu slechts 17 Japanse bedrijven genoteerd aan de Nasdaq, terwijl niet meer dan 13 Japanse bedrijven een notering aan de NYSE hebben.

DoCoMo geeft waarschijnlijk geen nieuwe aandelen uit bij de notering in New York. In februari heeft het bedrijf euro 9,11 mrd opgehaald om de kosten van buitenlandse investeringen te dekken. Het moederbedrijf NTT is voor 67% eigenaar van DoCoMo.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.