Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Euronext

Euronext
16 jun 2001 om 18:43

De Raad van Commissarissen van beurzenplatform Euronext heeft woensdag toestemming gegeven voor een beursgang, zo meldt het Financiele Dagblad. Er is alleen nog toestemming van de Franse toezichthouder COB (Commission des Opérations de Bourse) nodig voor het emissieprospectus en de prijsrange.

Een bron die dichtbij de IPO betrokken is liet al weten dat de emissie ongeveer EUR 800 miljoen, 25% van de waarde van EUR 3,2 miljard, zal opleveren. De beurs trekt naar de eigen schermen van Parijs, maar handel in Amsterdam en Brussel is ook onmiddelijk mogelijk. Vanaf september zijn de aandelenplatformen volledig eengemaakt, waardoor de plaats van notering geen rol meer speelt, meent woordvoerder Robert Salet. Euronext Brussel houdt evenwel de lippen stijf op elkaar. De woordvoerders wensen niet in te gaan op de details van de beursgang en blijven erbij dat de notering er zo vlug mogelijk moet komen, als de marktomstandigheden (lees het emissieklimaat) het toelaten.

Tot de grootaandeelhouders van Euronext behoren onder andere BNP Parisbas, Hal Investments, Societe Générale, Fortis en Credit Lyonnais. Volgens het Financiële Dagblad schatten kenners de prijsrange voor de beursgang op tussen de EUR 25 en 30 per aandeel. Bij de beursgang wordt Euronext begeleidt door ABN Amro Rothschild, BNP Paribas, Société Générale en UBS Warburg.

De fusiebeurs zit in een race tegen de tijd met de beurs van Londen. De LSE wil eind juli naar de beurs gaan en Euronext liet al weten dat ze daar absoluut voor wil zijn. Beide beurzen werden bovendien al in snelheid gegrepen door Deutsche Boerse, die reeds midden februari naar de eigen schermen trok. In tegenstelling tot Euronext wil de LSE geen geld ophalen met de beursgang, waardoor het proces minder tijd in beslag hoeft te nemen. Euronext stelde daarentegen de geplande datum voor de beursgang meermaals uit. Aanvankelijk was er sprake van een notering in mei. Nu zou het 6 juli kunnen worden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.