Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nedgraphics

Nedgraphics
7 jun 2001 om 13:15

Automatiseerder Nedgraphics heeft een negatief eigen vermogen en gaat bij zijn grootaandeelhouders aandelen plaatsen. De Amsterdamse beurs Euronext geeft Nedgraphics tot 18 juni de tijd om een positief eigen vermogen op te bouwen.

De onderhandse emissie geschiedt tegen een prijs van 6,75 euro en komt neer op 9,5% van het geplaatste aandelenvermogen. De prijs betekent een forse discount ten opzichte van de koers van 8,60 euro die woensdag op de beurs werd genoteerd. De emissie moet tussen de 1,4 en 1,5 miljoen euro opleveren. Het exacte aantal aandelen zal op 18 juni 2001 bekend worden gemaakt. Slaagt de emissie, dan ziet Euronext ervan af om Nedgraphics op het strafbankje te plaatsen.

Nedgraphics is al enkele weken min of meer vleugellam door het opstappen van de raad van commissarissen wegens een conflict met enkele grootaandeelhouders. Daardoor kan het emissiebesluit nog niet formeel worden bekrachtigd. Dat kan pas op 18 juni, de dag waarop de buitengewone aandeelhoudersvergadering moet instemmen met de benoeming van twee nieuwe commissarissen. De nieuwe raad zal vervolgens het emissiebesluit bekrachtigen.

Kernactiviteit van het bedrijf is het leveren van ICT-diensten aan textiel- en kledingsindustrie. Vorig jaar werd de nettowinst van Nedgraphics (ruim f 63.000) gedrukt door buitengewone lasten van 1,1 miljoen euro. Dat geld werd besteed aan de sanering van de e-commerce activiteiten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.