Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kraft Foods

Kraft Foods
3 mei 2001 om 23:53

Philip Morris wil haar divisie Kraft Foods, een Amerikaanse voedselgigant, naar de beurs brengen. Uit documenten ingediend bij de Securities & Exchange Commission zullen er 280 miljoen aandelen worden aangeboden voor tussen de $26 en $31 per aandeel.

De beursgang zou tussen de $7,3 miljard en $8,7 miljard kunnen ophalen. Er was eerst nog sprake dat Kraft rond de $5 miljard wilde ophalen, maar de begeleiders van de beursgang en het bedrijf hebben besloten dit bedrag te verhogen.

Volgens de documenten ingediend bij de SEC zal de beursgang voor het einde van het tweede kwartaal gaan plaatsvinden. De IPO van Kraft Foods zal de tweede grootste beursgang van Amerika worden.

De grootste beursgang vond in april 2000 plaats, toen AT&T Wirelessnaar de beurs ging en $10,26 miljard ophaalde.

Credit Suisse First Boston en Salomon Smith Barney zijn de leidende begeleiders van de beursgang. Verder helpen er nog 13 andere zakenbanken mee om de deal in goede banen te leiden.

In 2000 had Kraft Foods een omzet van $26,5 miljard en een winst van $2 miljard. Deze resultaten reflecteren niet de overname van $15 miljard van Nabisco in november. Inclusief de resultaten van Nabisco kwam de omzet uit op $34,7 miljard en een winst van $1,4 miljard.

Bron: Wallstreetweb

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.