Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

WOL-claim

WOL-claim
8 mrt 2001 om 16:40

ABN Amro-topman W. Jiskoot zegt niet op de hoogte te zijn van details van de beursgang van internetprovider World Online. Dat bleek donderdag in Rotterdam bij getuigenverhoren over de dramatisch verlopen beursgang van internetprovider World Online.
De bankier gaf echter weinig informatie prijs. Op vragen die gingen over de zogenaamde lock-up regeling, waarbij bepaalde aandeelhouders beloven hun stukken minstens een half jaar vast te houden, wist hij geen antwoord. Ik ben op hoofdlijnen betrokken geweest bij de beursintroductie, aldus de topman. Hij zei zich ook niets te kunnen herinneren over handel in aandelen in de periode tussen het uitbrengen van het prospectus (waarin alle details rondom de beursgang staan) en de daadwerkelijke notering.

De bankier zei evenmin te weten welke grote partij er kort na de beursgang, tegen alle regels in, aandelen dumpte op de effectenbeurs. We hebben wel geprobeerd dat te traceren, aldus Jiskoot.
Bij de getuigenverhoren was ook P. de Vries aanwezig, voorzitter van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). De Vries: Ik ben geschokt. De rechter-commissaris wist helemaal niets van de zaak. Door het niet duidelijk stellen van vragen is Jiskoot ermee weggekomen. Bij zo een grote introductie van aandelen zou je toch verwachten dat hij weet wat er speelt.
De getuigenverhoren in Rotterdam maken deel uit van een proces dat is aangespannen door een aantal beleggers dat deelnam aan het zogenaamde family and friends programma. Ook zangeres Tina Turner deed aan dat programma mee. De family and friends kregen een voorkeursbehandeling bij de toewijzing van aandelen.

Buiten Jiskoot komen onder meer World Onlines financieel directeur R. Huisman en oprichtster N. Brink in het getuigenbankje. De getuigenverhoren nemen ongeveer drie dagen beslag.

Rockster Tina Turner heeft in maart vorig jaar voor 250.000 euro aandelen World Online besteld maar het geld nooit aan de ABN Amro overgemaakt. Dat heeft internetprovider World Online later voor haar gedaan.

Het is echter niet duidelijk of World Online het geld ooit van Turner heeft teruggekregen. Dat bleek donderdag in Rotterdam bij getuigenverhoren over de dramatisch verlopen beursgang van internetprovider World Online.

Volgens H. Swaegemakers, bij emissiebank ABN Amro verantwoordelijk voor het zogenaamde family en friends-programma, waren er naast Turner nog drie partijen die de rekening uiteindelijk niet hebben betaald. Al met al zou het om een bedrag gaan van ongeveer 600.000 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.