Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rodamco

Rodamco
8 feb 2001 om 12:36


Rodamco Asia verwacht dat het nettoresultaat uit lopende activiteiten voor het boekjaar 2001/2001 aanzienlijk hoger zal zijn dan het nettoresultaat over het afgelopen boekjaar. Dat heeft de onroerendgoedbeleggingsmaatschappij woensdagavond bekendgemaakt. Het fonds geeft tevens nieuwe aandelen uit ter waarde van maximaal EUR 40,1 miljoen. Rodamco Asia richt zich vooral op mogelijkheden in de Noordaziatische regio.

De nieuwe investeringen sluiten aan bij de strategie van Rodamco Asia die gericht is op een actieve, flexibele en opportunistische benadering met totaalrendement als belangrijkste doelstelling. We verwachten dat het nettoresultaat uit lopende activiteiten voor het boekjaar 2001/2002 belangrijk zal toenemen, aldus Rodamco in een persbericht.

Volgens het concern hebben twee institutionele beleggers, actief in Azië, en management en personeel van Rodamco Asia toegezegd voor ongeveer 40% in de totale emissie te participeren. Kempen&Co treedt exclusief op als de bank die deze transactie begeleidt.

Rodamco Asia verwacht maximaal 2.972.170 nieuwe aandelen uit te geven, een toename van het aandelenkapitaal met circa 16,6%. De claimemissie bestaat uit maximaal 1.786.985 nieuwe aandelen en een voorplaatsing tegen uitgifteprijs van 1.185.185 nieuwe aandelen bij twee institutionele beleggers die actief zijn in Azië en bij management en staf van Rodamco Asia.

Rodamco Asia heeft voor de claimemissie gekozen om verwatering voor de huidige aandeelhouders te beperken. Elke aandeelhouder ontvangt op vrijdag 9 februari nabeurs per ieder door hem gehouden aandeel Rodamco Asia een zogenoemde claim. Tien claims geven recht op inschrijving op en toewijzing van een nieuw aandeel. De uitgifteprijs is EUR 13,50 per nieuw aandeel.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.