Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

WOL

WOL
6 jan 2001 om 14:51

De verkoop van aandelen World Online (WOL) voor de beursgang van dat internetbedrijf, heeft de TROS 62 miljoen gulden opgeleverd. Met de Raad van Bestuur van de NOS overlegt de omroep momenteel hoe die extra miljoenen in het zendschema kunnen worden ingepast, zo meldt persbureau ANP zaterdag.

Omdat het inkomsten uit nevenactiviteiten zijn, mag de TROS het extra geld alleen besteden aan programmas. Dat staat in de wet, omdat omroepen anders zouden kunnen gaan speculeren met gemeenschapsgeld.

Dat gebeurde twee jaar geleden bijvoorbeeld in de Ceteco-affaire in de provincie Zuid-Holland. De TROS wordt overigens niet gekort in de omroepbijdrage die zij ontvangt, want dan zou ze worden gestraft voor goed geldbeheer.

Volgens de NOS-woordvoerder is er met de TROS geen conflict over deze kwestie. De TROS is het ermee eens dat de extra miljoenen aan programmas worden besteed.

Er vindt overleg plaats met de Raad van Bestuur van de NOS, omdat door de netprofilering omroepen te maken hebben met zogenoemde genreschemas. Per uitzendtijdstip moet een omroep een bepaald soort programma leveren. Om die wensen op elkaar af te stemmen zijn beide partijen met elkaar in overleg.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.