Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Redactie - donderdag, 12 juli 2018 15:47

Wat te doen als incasso’ worden gestorneerd?

Er zijn weinig dingen zo frustrerend voor bedrijven als het niet na komen van betalingsverplichtingen door klanten. U maakt duidelijke afspraken vooraf met uw klant en met een goed gevoel levert u het product of de opdracht af zoals dit bent overeengekomen. Na het afleveren van de factuur wacht u wekenlang op uw geld.  Vervolgens onderneemt u verschillende pogingen om contact te leggen met de debiteur en hoort u allerlei excuses. Soms hoort u zelfs helemaal niets meer...

Extra kosten

Helaas komt dit vaak voor. Ondanks duidelijke afspraken worden betalingsverplichtingen niet  nagekomen. Facturen worden worden niet betaald of geïncasseerde bedragen worden teruggeboekt zonder enig bericht van uw klant. Vervolgens bent u als bedrijf lang bezig om vorderingen te sturen, u maakt extra administratieve kosten en hoopt maar dat u het geld alsnog ooit terugziet.

Vooral voor kleinere bedrijven lijkt het eenvoudiger om het er maar bij te laten zitten. Zij besluiten dan de gemaakte kosten af te schrijven als verlies. Het is niet altijd duidelijk hoe een bedrijf alsnog het verschuldigde bedrag kan invorderen en wat de rechten van het bedrijf hiervan zijn. Misschien lijken de kosten wel te laag om hier vervolgstappen in te ondernemen. Kortom, de kennis en expertise ontbreken binnen het bedrijf om hier de juiste maatregelen tegen te nemen.

Wat is de oplossing?

Incassobureaus hebben de juiste mensen en de kennis in huis om ervoor te zorgen dat uw rekeningen toch betaald worden en dat u krijgt waar u recht op heeft. Zij zijn er in gespecialiseerd de juiste juridische trajecten en procedures in gang te zetten om te zorgen dat u het geld alsnog ontvangt.

Het incassobureau neemt u het vervelende werk uit handen. Zij nemen contact op met de debiteur volgens een rechtsgeldig traject en kunnen alle nodige tijd besteden aan het vorderen van uw openstaande factuur.  Een incassobureau inschakelen is makkelijker dan u denkt en zorgt er voor dat u achterstallige bedragen kan vorderen met minimale inspanning.

Voor meer informatie over het inschakelen van een incassobureau ga naar Huyerincasso.nl.

De Aandeelhouder TV

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

september 24, 2020

Galapagos update | 24 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 23, 2020

AEX 23 sep 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken

24 sep 09:37 Bas Heijink

TA AEX: Neerwaartse versnelling

24 sep 08:31 Shaun Stevens

Angst voor de stad? Stedelijk leven en COVID-19