Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wat te doen als incasso’ worden gestorneerd?

Wat te doen als incasso’ worden gestorneerd?
12 jul 2018 om 15:47

Er zijn weinig dingen zo frustrerend voor bedrijven als het niet na komen van betalingsverplichtingen door klanten. U maakt duidelijke afspraken vooraf met uw klant en met een goed gevoel levert u het product of de opdracht af zoals dit bent overeengekomen. Na het afleveren van de factuur wacht u wekenlang op uw geld.  Vervolgens onderneemt u verschillende pogingen om contact te leggen met de debiteur en hoort u allerlei excuses. Soms hoort u zelfs helemaal niets meer…

Extra kosten

Helaas komt dit vaak voor. Ondanks duidelijke afspraken worden betalingsverplichtingen niet  nagekomen. Facturen worden worden niet betaald of geïncasseerde bedragen worden teruggeboekt zonder enig bericht van uw klant. Vervolgens bent u als bedrijf lang bezig om vorderingen te sturen, u maakt extra administratieve kosten en hoopt maar dat u het geld alsnog ooit terugziet.

Vooral voor kleinere bedrijven lijkt het eenvoudiger om het er maar bij te laten zitten. Zij besluiten dan de gemaakte kosten af te schrijven als verlies. Het is niet altijd duidelijk hoe een bedrijf alsnog het verschuldigde bedrag kan invorderen en wat de rechten van het bedrijf hiervan zijn. Misschien lijken de kosten wel te laag om hier vervolgstappen in te ondernemen. Kortom, de kennis en expertise ontbreken binnen het bedrijf om hier de juiste maatregelen tegen te nemen.

Wat is de oplossing?

Incassobureaus hebben de juiste mensen en de kennis in huis om ervoor te zorgen dat uw rekeningen toch betaald worden en dat u krijgt waar u recht op heeft. Zij zijn er in gespecialiseerd de juiste juridische trajecten en procedures in gang te zetten om te zorgen dat u het geld alsnog ontvangt.

Het incassobureau neemt u het vervelende werk uit handen. Zij nemen contact op met de debiteur volgens een rechtsgeldig traject en kunnen alle nodige tijd besteden aan het vorderen van uw openstaande factuur.  Een incassobureau inschakelen is makkelijker dan u denkt en zorgt er voor dat u achterstallige bedragen kan vorderen met minimale inspanning.

Voor meer informatie over het inschakelen van een incassobureau ga naar Huyerincasso.nl.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.