fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Jaap Koelewijn - dinsdag, 9 april 2019 16:32

Waar is de recessie?

Een gunstig scenario?

Ik vertel weinig nieuws als ik meld dat het lekker gaat op de beurs. Dat is wel een vreemde gewaarwording. In de december dachten we nog dat het einde der tijden voorbij was. Nu is dat beeld bepaald anders. De beleggers zien de zaken kennelijk anders en dat lijkt me terecht.

Is het beeld echt anders? In een aantal opzichten wel. Het geopolitieke drama zit zoals het er nu naar uitziet, in een eindfase. De Chinezen en Amerikanen zullen de strijdbijl begraven en dat is een goed nieuws. Los daarvan lijkt de Chinese economie het ook weer wat beter te doen. Nu heb ik de neiging Chinese cijfers niet helemaal te vertrouwen, maar voor zover ik dat uit de berichten opmaak, gaat het echt beter. De goede gang van zaken in China is ook weer gord voor met name de Duitse economie. De afgelopen weken wordt langzaamaan duidelijk dat het pessimisme over de economie  van onze Oosterburen te ver is doorgeschoten. Ja, er zijn problemen in de auto-industrie, maar de uitgaven voor consumptie stijgen behoorlijk. De Duitse overheid heeft een fors overschot op de begroting, dus als dat nodig is  kan men stimuleren.

De Amerikaanse economie houdt zich heel behoorlijk staande. De Fed heeft zijn plannen om de rente te verhogen teruggedraaid, waardoor er meer liquiditeit in de markt komt. Dat is ook prettig voor de opkomende markten. De belegging in de opkomende markten is ondertussen met 15% gestegen.

De recente cijfers over de VS laten zien dat het vertrouwen toeneemt. De productie stijgt en er is banengroei. Iedereen praat over een recessie, maar we zien hem nog niet. Somberen kan altijd nog.

De Aandeelhouder TV

maart 27, 2020

AEX week 13 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 27, 2020

Dramatische macrocijfers al ingeprijsd? | 27 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 26, 2020

AEX 26 maart 220 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 26, 2020

Bedrijven schrappen massaal dividend | 26 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
27 mrt 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Verrassing in de groeidata van China

26 mrt 15:31 Marco Knulst

DEAD CROSS platina

26 mrt 10:45 Bas Heijink

1e lagere top gevormd

24 mrt 09:09 Bas Heijink

Waar komt de lagere top?

23 mrt 13:28 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten