Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Redactie - donderdag, 24 december 2020 07:00

Vergeet Tesla, deze 3 aandelen zijn beter om te kopen

Vergeet Tesla. Het aandeel is veel te duur en er zijn betere aandelen om te kopen. Dat menen John Bromels, Scott Levine, en Lee Samaha van TheMotleyFool die betere alternatieven in de aandelenmarkt hebben gevonden dan Tesla. In dit artikel leggen zij uit waarom deze bedrijven een betere waardering hebben dan de autofabrikant.


De aandelenkoers van Tesla (NASDAQ: TSLA) flirt met $ 600 per aandeel - een stijging van bijna 800% tot dusver in 2020. De moloch met elektrische auto's heeft momenteel een marktkapitalisatie die hoger is dan die van Ford, Coca-Cola en Disney samen. Zelfs enkele van de grootste fans van Elon Musk beginnen zich af te vragen of Tesla-aandelen overgewaardeerd zijn. Vergeet niet dat Musk op 1 mei zijn mening tweette dat "Tesla's aandelenkoers te hoog is" ... met aandelen tegen ongeveer 25% van de huidige waardering! Met dat in gedachten hebben we drie van onze Motley Fool-bijdragers gevraagd naar aandelen met een betere waardering dan Tesla. Ze kwamen terug met Carrier Global (NYSE: CARR), D.R. Horton (NYSE: DHI) en PowerShares WilderHill Clean Energy ETF (NYSEMKT: PBW). Dit is waarom ze denken dat dit betere aankopen zijn.

Carrier Global (NYSE: CARR) zal profiteren van de pandemie

Lee Samaha: Hoewel het niet dezelfde belangstelling trekt als Tesla of elektrische voertuigen in het algemeen, heeft de sector verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) een zeer sterk jaar achter de rug. Carrier is maar liefst 209% gestegen sinds het in maart werd genoteerd, en zijn collega Trane Technologies is 39% gestegen in 2020. Een groot deel van de reden komt neer op het idee dat HVAC een grote winnaar zal zijn van de COVID-19-pandemie. Het argument werkt op drie manieren. Ten eerste hebben thuisblijvende maatregelen de investeringen in woningverbetering gestimuleerd. De verkoop van HVAC-woningen in Noord-Amerika van Carrier steeg bijvoorbeeld met 46% in het derde kwartaal. De omzetstijging moet niet worden gezien als een eenmalige gebeurtenis, omdat Carrier de komende jaren waarschijnlijk inkomsten uit deze verkoop zal genereren. Ten tweede zal de pandemie waarschijnlijk leiden tot een groter bewustzijn van de noodzaak van schone, gezonde gebouwen met passende filtratie. Dat speelt in de kaart van de betere HVAC-providers zoals Carrier. Ten derde zullen de transport-koeloplossingen van het industriële bedrijf helpen bij de distributie van vaccins die gekoeld moeten worden. Nogmaals, het voordeel voor Carrier zal waarschijnlijk verder reiken dan de periode van de pandemie, omdat investeringen in wereldwijde koelketens een langetermijnvoordeel zijn voor het bedrijf. Carrier wordt verhandeld tegen 20 keer de geschatte winst voor 2020 en met sterke winstvooruitzichten op lange termijn, blijft Carrier een aantrekkelijke investering.

D.R. Horton (NYSE: DHI), een begunstigde van een krappe huizenmarkt

John Bromels: gezien het feit dat Tesla's koers-winstverhouding maar liefst 1.194,6 is, is het niet moeilijk om bedrijven te vinden met redelijkere waarderingen. Zelfs roodgloeiend Shopify handelt momenteel "slechts" tegen 675,9 keer de winst. Maar ik heb liever een bedrijf midden in een groeispurt met een koers-winstverhouding van slechts 11,3, een verwachte winstmarge vóór belastingen op korte termijn van 35% tot 40% en zelfs een opbrengst van 1%. dividend om op te starten. Dat bedrijf is qua aantal verkochte eenheden de grootste woningbouwer in de VS, D.R. Horton. Zoals elke makelaar je zal vertellen, is er momenteel een tekort aan bestaande woningvoorraad en is de verkoop enorm gestegen.

Die combinatie van een laag aanbod en een grote vraag heeft de prijzen omhoog gestuwd. Als gevolg hiervan is nieuwbouw - zoals het soort aangeboden door D.R. Horton - in vergelijking aantrekkelijk. Hoewel het bouwen van een nieuw huis in absolute termen meestal meer kost dan het kopen van een huis, zijn nieuwe huizen meestal groter, dus de kosten per vierkante meter zijn gemiddeld veel lager. En sinds het begin van de pandemie hebben kopers een voorkeur getoond voor woningen met veel ruimte binnenshuis en afstand tot naburige woningen buitenshuis, kenmerken die vaker voorkomen in nieuwbouw. D.R. Horton verwacht een sterke markt voor zijn huizen tot 2025. Een mogelijk probleem: volgens het Research Institute for Housing America heeft 7,1% van de huiseigenaren in september hun hypotheek niet betaald. Gelukkig heeft het Federaal Agentschap voor Woningfinanciering zojuist zijn moratorium op executieverkopen en uitzettingen verlengd tot 31 januari. Als dat mandaat niet opnieuw wordt verlengd, zouden we in 2021 plotseling een enorme toestroom van afgeschermde eigendommen op de markt kunnen zien. Dat zou op veel niveaus slecht nieuws zijn, ook voor huizenbouwers. Als het gebeurt - en ik hoop van niet - zullen de aandelen van Horton waarschijnlijk op korte termijn worden getroffen. Op de lange termijn ziet D.R. Horton er echter uit als een koopje.

PowerShares WH Clean Energy ETF (NYSEMKT: PBW) voor op elektrische voertuigen gerichte beleggers

Scott Levine: Tesla-aandelen hebben tot nu toe meer dan 600% gestegen en hebben de portefeuilles van beleggers geëlektrificeerd. En in de ogen van een analist zal meneer Market niet snel zijn voet van het pedaal halen. Mark Delaney, een analist bij Goldman Sachs, verhoogde zijn koersdoel voor één jaar op het aandeel van $ 455 naar $ 780. Bears zijn echter van mening dat het aandeel aan het redlinen is en ongetwijfeld van koers zal veranderen. Voor degenen die graag blootstelling willen krijgen aan de bloeiende EV-markt, maar niet te veel risico willen nemen, kunnen de gemengde signalen overweldigend zijn. Beleggers die geïnteresseerd zijn in een meer conservatieve benadering, zouden er daarom goed aan doen om een ​​exchange traded fund zoals de Invesco WilderHill Clean Energy ETF te overwegen. De ETF vormt een ideale kans voor investeerders in alternatieve energie en beperkt het risico van een individuele voorraadtank, terwijl het blootstelling biedt aan verschillende niches van het schone energielandschap. Terwijl brandstofcelaandelen FuelCell Energy en Plug Power respectievelijk de grootste en op vier na grootste belangen van de ETF vertegenwoordigen, is er ook veel blootstelling aan de EV-industrie. De Chinese fabrikant van elektrische voertuigen, NIO, vertegenwoordigt de op een na grootste deelneming van het fonds, terwijl Blink Charging, een bedrijf dat zich toelegt op de wereldwijde uitrol van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, de op twee na grootste deelneming van het fonds is. En dat is niet alles. Het fonds omvat kleinere posities in andere populaire EV-fabrikanten: Kandi Technologies, Workhorse Group en ElectraMeccanica Vehicles. En ja, door aandelen van de WilderHill Clean Energy ETF op te halen, krijgt u ook blootstelling aan Tesla, dat goed is voor 2,25% van de portefeuille van het fonds. Momenteel kunnen beleggers tegen een relatieve korting aandelen van de ETF ophalen; het handelt ongeveer 10% lager dan het hoogste punt in 52 weken. De kostenratio van de ETF van 0,70% kan sommige beleggers een pauze geven; De ETF heeft echter een uitkeringspercentage over 12 maanden van 0,40%, wat een deel van de angel uit de kostenratio haalt.

De Aandeelhouder TV

maart 6, 2021

Zijn de inflatiezorgen van beleggers terecht?

maart 5, 2021

AEX midden in correctieproces

maart 5, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 8 – Correctie of rotatie

maart 5, 2021

AEX week 9 2021 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
06 mrt 07:08 Jordy Beuving

Uitgelicht: Tech-aandeel AMS AG

05 mrt 16:59 Redactie

De Aandeelhouder Podcast Afl. 8 – Correctie of rotatie?

05 mrt 10:51 Bas Heijink

TA S&P500: Neerwaartse doorbraak

04 mrt 13:10 Redactie

ETF van de Week: Inflatie ETF

04 mrt 10:22 Nico Inberg

Pharming: Positieve ontwikkelingen

Het laatste beursnieuws