AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Redactie vrijdag, 19 februari 2021 09:52

Verdubbel je geld met deze 3 aandelen

Vandaag drie aandelen waarmee de kans bestaat om de inleg te verdubbelen in 2021. Dit stelt Matthew Dumigan van TheMotleyFool in een recent artikel. Hieronder meer over deze drie aandelen.


Hoewel veel beursgenoteerde bedrijven tientallen jaren nodig hebben om in prijs te verdubbelen, bereiken sommige Britse aandelen dit in minder dan een jaar. Vorig jaar bijvoorbeeld, zelfs ondanks de wereldwijde pandemie, verdubbelden verschillende spraakmakende Britse aandelen hun waardering. Onder hen waren e-commerce-ster AO World en voedselproducent Premier Foods Group. Om nog maar te zwijgen van het financiële dienstverlener CMC Markets. Met dit in gedachten heb ik de Britse aandelenmarkt afgezocht naar bedrijven waarvan ik denk dat ze dit in 2021 zouden kunnen repliceren. Hier zijn mijn drie topkeuzes.

Berijdend op de groene energiegolf

Een ander bedrijf dat vorig jaar zijn aandelenkoers meer dan verdubbelde, was ITM Power (LSE: ITMTF). De waardering van ITG schoot zelfs omhoog met een oogstrelende 537% in 2020. Hoewel ik niet kan zien dat het bedrijf die prestatie in 2021 weerspiegelt, blijf ik ervan overtuigd dat ITG-aandelen dit jaar voldoende ruimte hebben voor verdere groei. Het ontwerpt en produceert geïntegreerde waterstof energie-oplossingen voor energieopslag en schoon brandstofverbruik. Als zodanig speelt het bedrijf een sleutelrol in de verschuiving van het VK naar een netto nul uitstoot van CO2. In feite steken regeringen over de hele wereld miljarden in duurzame energie, wat goed nieuws is voor bedrijven als ITG. Met contracten die nu buiten het VK zijn gesloten, heeft het al een indrukwekkende wereldwijde focus. Hoewel de financiële resultaten van 2020 negatief werden beïnvloed door Covid-19, breidt het zijn activiteiten razendsnel uit. Uiteindelijk zou ik, dankzij het lucratieve langetermijn potentieel van ITG-aandelen, helemaal niet verbaasd zijn als de waardering van het bedrijf dit jaar verdubbelt.

Een VK-aandeel klaar voor een sterk herstel?

Veel aandelen werden in 2020 gehavend, wat geen verrassing is. Een groot aantal bedrijven worstelde onder de druk van de pandemie, waardoor velen gevaarlijk dicht bij ondergang kwamen. Bovendien eisten wijdverbreide lockdown-beperkingen hun tol, wat een negatieve invloed had op bedrijven die afhankelijk zijn van klanten die fysieke sites bezoeken. Zo sloten de bioscopen van Cineworld’s (LSE: CINE)  over de hele wereld, waardoor grote aankomende films hun release moesten uitstellen. Als gevolg daarvan kelderde de aandelenkoers van Cineworld en blijft deze sinds begin 2020 nog steeds ongeveer 70% lager. Er zijn maatregelen genomen om de broodnodige financiering veilig te stellen en de liquiditeit te vergroten, maar het bedrijf bevindt zich nog steeds in een gevaarlijke positie. Maar ik voel me optimistisch over de herstelvooruitzichten van de filmindustrie, en denk dat Cineworld-aandelen een slimme (zij het tegendraadse) investeringsbeslissing kunnen zijn. Als de waardering van het bedrijf terugkeerde naar het niveau van vóór de pandemie, zouden de aandelen met ongeveer 243% zijn gestegen.

Een Brits aandeel met een uitstekend groeipotentieel

Mijn laatste keuze is de in het VK gevestigde modewinkel ASOS (LSE: ASOMF). Na getuige te zijn geweest van een stijging van de aandelenkoers met 40% ondanks de grote uitverkoop in maart, vertonen de ASOS-aandelen in mijn ogen geen teken dat ze ophouden. Een dergelijk standpunt wordt ondersteund door recente financiële resultaten, die een verdere stijging van de inkomsten aangeven. De winst voor het volledige jaar zal nu aan de bovenkant van de marktverwachtingen liggen dankzij indrukwekkende handelscijfers tijdens de feestdagen. Uiteindelijk is de sterke winstgroei van ASOS door de jaren heen een bewijs van haar lucratieve bedrijfsmodel. Online mode en retail worden steeds populairder als gevolg van de pandemie. Dus ik denk dat ASOS-aandelen het goed zouden kunnen doen als ik ze in 2021 zou kopen, misschien zelfs een verdubbeling in prijs.


Matthew Dumigan heeft geen positie in een van de genoemde aandelen. De Motley Fool UK heeft ASOS aanbevolen. De meningen over de bedrijven die in dit artikel worden genoemd, zijn die van de schrijver en kunnen daarom afwijken van de officiële aanbevelingen die we doen in onze abonnementsdiensten zoals Share Advisor, Hidden Winners en Pro.

De Aandeelhouder TV

oktober 4, 2022

Petje op, petje af… | 4 oktober 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 3, 2022

Amerikaanse aandelen prijzen al behoorlijk wat slecht nieuws in

oktober 3, 2022

KPN sprintje – 03okt22

oktober 3, 2022

Eurobonds interessant instapmoment?

Columns

Nieuw
04 okt 07:10 Ole Hansen

Krap aanbod bestrijdt recessierisico’s voor belangrijke grondstoffen

03 okt 11:15 Cees Smit

Column: Lekker een chippie erbij

03 okt 11:03 Shaun Stevens

Belastende tijden voor Nederlandse REIT’s

03 okt 11:46 Nico Inberg

Wil Blijdorp B&S Group van de beurs halen?

01 okt 07:03 Nico Inberg

Paniek in Engeland: Truss zal plannen moeten inslikken

Het laatste beursnieuws