AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Redactie zaterdag, 16 januari 2021 13:18

Vandaag in DAZ: PostNL, Euronav en China

In de derde editie van het nieuwe jaar komt u onder andere de volgende onderwerpen tegen:

Kooptip: Euronav

De Belgische olierederij heeft te kampen met een diepe krater in de vrachttarieven. Ontving het een klein jaar geleden, door de crash in de olieprijs, nog meer dan $200.000 per dag voor de huur van een tanker, nu is dat nog slechts $3000.

Lees het verhaal achter deze krankzinnige markt en waarom we toch denken dat Euronav op dit moment aantrekkelijk genoeg geprijsd is om voorzichtig  op te nemen in de portefeuille.

De postbedrijven jubelen

 

Postbedrijven hebben een fantastisch jaar achter de rug en het feest is nog niet over. De digitaliseringsslag zorgt ervoor dat ook de jaren hierna goed, of zelfs nog beter, zullen zijn.

Dat bleek uit de voorlopige jaarcijfers van Deutsche Post. Gaan PostNL en Bpost ons ook verrassen straks? Een uitgebreide beschouwing.

 

Beleggen in China: een goed idee?

China is het beloofde land voor beleggers maar een belegging in China is, hoewel misschien kansrijk, niet ontbloot van risico's. Jordy Beuving neemt u mee op een tijdreis door China en legt uit waarom Chinese aandelen, door een buitenlander aangekocht, eigenlijk nooit écht in het bezit komen van de koper. Minor detail...

Just Eat Takeaway

De maaltijdbezorger kwam met blow-out omzetcijfers maar werd afgestraft op te lage winstmarges. Jitse Groen wil echter de strijd aangaan met zijn concurrenten en gaat daarom vooralsnog eerst voor groei en niet voor winst. Op zich ook niet raar: dat doen alle partijen in deze 'winner takes all' markt.

Chipfondsen door het dak

Door de verhoging van TSMC van haar kapitaalinvesteringen spoten donderdag alle chipfondsen omhoog. De Taiwanese marktleider gaat tot 40% meer aan investeringen doen het komende jaar en dat geld komt over het algemeen terecht bij de makers van de chipmachines. ASML en ASMI zijn twee van de beneficiaries.

Beurspuzzel met oud-ceo's

De puzzel gaat deze week over oud-ceo's. Weet u nog welke ceo bij welk bedrijf zat? Onder de goede inzenders wordt wederom een tegoedbon verloot.

Chatten met Nico

De eerste van onze tweewekelijkse chatsessies zit erop. U kunt uw vragen vooraf insturen waarna we ze, indien mogelijk, in een live youtube stream deze zullen trachten te beantwoorden.  De volgende sessie is, ijs- en wederdienende, op donderdag 28 januari.

En verder:

  • Gilead profiteert van Corona
  • Big Tech voor Pampus
  • Europa favoriet
  • De waanzin bij Fastned
  • Tesla: The short case
  • Beurstalk met Albert Jellema
  • Shortporto: JET valt terug
  • What's up on Wall Street
  • Chatten met Nico

Er valt zoals altijd weer genoeg te bespreken en dat levert weer een boordevol magazine met allerlei inspiratie, beleggingsideeën en achtergrondinformatie op. Het magazine kost €8,25 per maand en via deze link kunt u lid worden.

U kunt u abonneren op ons wekelijkse online beursmagazine via www.deaandeelhouder.nl/abonnementen. Alvast van harte welkom. Hier ziet u meer uitleg over De Aandeelhouder op Zaterdag.

https://www.youtube.com/watch?v=6PL6UmZ_SFw&t=193s

 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

maart 24, 2023

BRENT OIL naar 80+ – 21mrt23

maart 24, 2023

PROSUS in de lift – 22mrt23

maart 24, 2023

ASMI 340 kantelpunt – 23mrt23

maart 24, 2023

Weeksluiting met hoopvolle bodemcandle – 24mrt23

Columns

Nieuw
23 mrt 09:50 Bas Heijink

AEX: Wordt dit een bearmarkt?

22 mrt 17:18 Redactie

Fed, Pharming, Ordina, Flow en Aegon

21 mrt 13:12 Redactie

Ordina: nog geen gelopen koers

21 mrt 12:32 Matt Christensen

AllianzGI lanceert eigen dataplatform voor duurzaamheid

21 mrt 09:34 Cees Smit

Column: Bankrun en Banken Bankrupt

Het laatste beursnieuws