NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Redactie vrijdag, 28 juni 2019 12:03

Beleggingsidee: uitbraak Altice Europe

Het is zwoegen en zweten voor de bulls op het Damrak. Ze moeten her en der flinke klappen incasseren, menig stier druipt dan ook af met de staart tussen de poten. Maar er zijn ook bullen die sterk overleven en zelfs uitbreken om een nieuwe rit richting het noorden te starten. Dit laatste is thans het geval op de dagkaart van Altice Europe. Ik zal het plaatje voor u duiden en de koopkans voor korte termijn beleggers nader omschrijven.

Uitbraak

Vanaf mei dit jaar is er sprake van een kwakkelend koersverloop, getuige de matige swings tussen 2,60 steun en 3+ weerstand. Nauwelijks tot geen trend, zij het dat de candles wel boven een sterk opkrullende SMA lijn staan, dus de ondertoon is wel positief. Het was wachten op een uitbraak boven  de 3+ weerstand om vervolgens de uptrend een nieuwe impuls te geven. Welnu, de uitbraak is thans een feit. Met een solide witte candle gaan de bulls er vandoor, mede gevoed door de swingteller die gisteren al op +1 sprong en vandaag een tandje hoger noteert. De RSI krult netjes mee omhoog en ook mijn NBTrade Indicator kleurt vandaag groen, dus voldoende objectieve bevestigingen dat de bulls in actie komen.

Door naar 3,50

Op de dagkaart liggen er geen rode strepen in de nabije omgeving. Ik moet uitzoomen naar juni vorig jaar om topvorming te zien rond 3,50. Gezien de verse upswing en de ruimte in de indicatoren kan 3,50 dan ook worden genoteerd als haalbaar koersdoel. Het is een dappere poging van de bulls om de trend te vervolgen. Mochten ze onverhoopt terugvallen onder 3+, dan moeten we vaststellen dat de huidige uitbraak een valse uitbraak is.

BNP Paribas Altice Turbo Long

BNP Paribas Altice Turbo Short

 

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

mei 27, 2022

EURUSD StappenPlan Vervolg

mei 27, 2022

Bieden overnames Boskalis en Ontex kansen?

mei 27, 2022

Nico, Jordy & Albert over KLM, Prosus & Twitter | De Aandeelhouder Podcast Afl. 72

mei 26, 2022

Koersniveaus voor coronacrisis dreigen voor supermarktaandelen na crash

Columns

Nieuw
27 mei 10:59 Redactie

6 goedkope technologie aandelen om te kopen

26 mei 13:10 Jordy Beuving

Kwartaalcijfers Alibaba, Baidu & Lenovo

26 mei 10:58 Redactie

ETF v/d Week: Europese banken

25 mei 10:46 Redactie

Terugkijken | Chatsessie met Nico Inberg

25 mei 10:38 Clément Inbona

Belegger doet gouden zaken als er donderwolken hangen

Het laatste beursnieuws