Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Redactie - vrijdag, 28 juni 2019 12:03

Beleggingsidee: uitbraak Altice Europe

Het is zwoegen en zweten voor de bulls op het Damrak. Ze moeten her en der flinke klappen incasseren, menig stier druipt dan ook af met de staart tussen de poten. Maar er zijn ook bullen die sterk overleven en zelfs uitbreken om een nieuwe rit richting het noorden te starten. Dit laatste is thans het geval op de dagkaart van Altice Europe. Ik zal het plaatje voor u duiden en de koopkans voor korte termijn beleggers nader omschrijven.

Uitbraak

Vanaf mei dit jaar is er sprake van een kwakkelend koersverloop, getuige de matige swings tussen 2,60 steun en 3+ weerstand. Nauwelijks tot geen trend, zij het dat de candles wel boven een sterk opkrullende SMA lijn staan, dus de ondertoon is wel positief. Het was wachten op een uitbraak boven  de 3+ weerstand om vervolgens de uptrend een nieuwe impuls te geven. Welnu, de uitbraak is thans een feit. Met een solide witte candle gaan de bulls er vandoor, mede gevoed door de swingteller die gisteren al op +1 sprong en vandaag een tandje hoger noteert. De RSI krult netjes mee omhoog en ook mijn NBTrade Indicator kleurt vandaag groen, dus voldoende objectieve bevestigingen dat de bulls in actie komen.

Door naar 3,50

Op de dagkaart liggen er geen rode strepen in de nabije omgeving. Ik moet uitzoomen naar juni vorig jaar om topvorming te zien rond 3,50. Gezien de verse upswing en de ruimte in de indicatoren kan 3,50 dan ook worden genoteerd als haalbaar koersdoel. Het is een dappere poging van de bulls om de trend te vervolgen. Mochten ze onverhoopt terugvallen onder 3+, dan moeten we vaststellen dat de huidige uitbraak een valse uitbraak is.

BNP Paribas Altice Turbo Long

BNP Paribas Altice Turbo Short

 

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

juli 14, 2020

Intel koopkandidaat na zwakke jaren

juli 14, 2020

Dashboard Beleggen | Stip Coaching en Turbo Tijd

juli 13, 2020

Dashboard Beleggen | De Basis

juli 13, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 1 – Monopoly

Columns

Nieuw
14 jul 11:38 Marc Langeveld

Exponentieel beleggen in een dynamische 5G omgeving

14 jul 09:55 Bas Heijink

TA: Opwaartse kracht in eindfase

13 jul 12:22 Nico Bakker

UNILEVER in verse uptrend

13 jul 11:54 Matthijs Kok

11% in 3 maanden met Galapagos

13 jul 11:10 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 1 – Monopoly