NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Nico Bakker maandag, 15 maart 2021 10:29

TA: AirFrance KLM

AIRFRANCE KLM naar hogere niveaus

Het veel geplaagde AIrFrance KLM lijkt zich te herstellen, althans charttechnisch gezien. De dagkaart herbergt een aantal bodemsignalen, hetgeen een uitnodiging voor koopjesjagers behelst om de bulls een handje te helpen. Ik zal de verwachte route voor u uitstippelen. 

Meer trendmatigheid

De dagkaart toont duidelijk aan dat er tijdenlang sprake was van een zijwaarts koersverloop tussen afgerond 4,50 en 5+. Geen inspirerende grafiek, nauwelijks tot geen trendmatigheid en ook geen duidelijke ondersteuning vanuit de indicatoren. Maar daar komt sinds deze maand verandering in. In eerste instantie een breakout naar 5,96, gevolgd door een correctie naar de licht opkrullende SMA lijn op 5+. Een significante koersbeweging, waardoor het proces van hogere toppen en hogere bodems meer gestalte krijgt. Anders gezegd, er vloeit richting in de chart, er is meer trendmatigheid zichtbaar. 

Bodemsignalen

De SMA als dynamische trendlijn biedt steun aan op 5+, de ideale plek om te bodemen. Vandaag een witte candle met de swingteller op +1 en de Swingtrader die overgaat van blauw naar groen en daarmee de bulls stimuleert om een nieuwe upswing te starten. Hier komt nog bij dat het motto ‘oude weerstand wordt nieuwe steun ‘(zie stippellijn) valide is. Kortom, voldoende indicaties die wijzen in de richting van de bulls. Zij krijgen de gelegenheid de koers vanaf 5+ omhoog te stuwen richting de recente top en rode streep op krap 6, hetgeen een zeer acceptabele Risk Reward Ratio oplevert voor koopjesjagers. 

Coaching

Goed, een koopkans voor koopjesjagers die een stoploss noteren onder 5, 00 en een profitstop op krap 6,00. Als actieve Turbo belegger kun je profiteren van de verwachte opleving met een BNP Turbo Long met een stoploss op 4,60, deze Turbo heeft een hefboom van 4,60. Bij koersvorming onder 5+ is de setup niet meer valide en moet je gedisciplineerd de aangeschafte Turbo weg doen, maar dat is logisch bij een min of meer offensieve, kort-op-de-bal scenario. Succes!

Ter overweging de volgende BNP Turbo: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo's op dit fonds: klik hier

De Aandeelhouder TV

januari 21, 2022

Begin van een echte correctie op de beurs? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 54

januari 21, 2022

AEX, DAX en Climax voor ADYEN – 19jan22

januari 21, 2022

AEX, DAX en Dubbele bodem ASML

januari 21, 2022

Week 3 afsluiting AEX en DAX – 21jan22

Columns

Nieuw
21 jan 07:21 Nico Inberg

PostNL voor kwart in handen van Tsjech

20 jan 16:01 Redactie

ETF v/d Week: World MSCI

20 jan 09:42 Redactie

Terugkijken: Chatsessie met Nico

20 jan 07:15 Van Eck

ETF’s om te beleggen in het Metaverse

19 jan 14:45 Clément Inbona

Inflatie dreigt permanent te worden door stijgende lonen

Het laatste beursnieuws