Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Spannend steunscenario ABNAMRO

Spannend steunscenario ABNAMRO
28 sep 2020 om 10:51

In mijn TA coaching commentaren op het koersverloop van ABNAMRO was ik in de afgelopen weken behoorlijk negatief, de chart gaf hier aanleiding toe. Maar als ik nu de korte termijn grafiek bekijk, dan gloort er wat licht aan het einde van de tunnel. En dat is voor speculatief ingestelde anticiperende koopjesjagers voldoende om tot actie over te gaan. Ik zal voor hen het spannende steunscenario nader duiden.

Stevige afdaling

Half november dook de koers onder de gemiddelde lijn die toen rond krap 17,00 in het veld lag. Er volgde een stevige afdaling, keurig begeleid en ondersteund door de marktlensindicartoren en de NBTrade Indicator. De beren drukken de koers tot aan de groene steunstreep op 15,54. Zou dit voldoende zijn voor een koopkans? Alles ziet er toch nog rood en zwart uit?

Voor de muziek uitlopen

Formeel moet ik als TA coach melden dat er nog geen koopkans wordt aangereikt. Alle indicatoren nog in de min, geen witte candle, dus afblijven. Maar charttechnisch gezien is er iets voor te zeggen om alvast wat anticiperende koopjes in te slaan. In oktober was de 15+ zone toch ook een springplank voor de bulls? Waarom nu dan niet? De geschiedenis, althans de belegger, herhaalt zichzelf toch? Als de bulls komende week in actie komen, heb je als speculant tegen prima prijzen gehandeld. Wil je liever wachten op een witte candle op hogere niveaus, dan is dat de prijs die je betaalt voor een afwachtende houding. Helemaal niet erg, aan u de keuze welke optie u kiest.

Letwel, onder 15,50 delen de beren een nekslag uit, dan de koopposities natuurlijk opruimen.

 

BNP Paribas ABNAMRO Turbo Long

BNP Paribas ABNAMRO Turbo Short

 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ABN AMRO

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.