AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 8 november 2021 11:43

Shell: Op naar de €30?

Royal Dutch Shell in verse upswing

Het is altijd interessant om een correctie op de dagchart te volgen om vast te stellen wanneer de bulls weer terugkeren in de arena om de korte termijn uptrend te hervatten. Dit is thans het geval op de dagchart van Royal Dutch Shell, waar dan ook een kooppositie overwogen kan worden. 

Correctie is klaar

Dat de ondertoon positief is, behoeft verder geen commentaar lijkt mij. Thans is het van belang om vast te stellen dat de eerder ingezette correctie vanaf de 21,38 zone opdroogt en plaats mag maken voor een verse upswing. Hoe kom ik tot die wijsheid? Welnu, ik zie een groene steunstreep op 19,20, nipt boven de 50% Fibo lijn en ruim boven een opkrullende SMA lijn. Mogelijk dat vandaag de derde witte candle wordt geplaatst met de swingteller op +1 en de RSI net boven de 50-lijn. Die combinatie leidt tot een positieve groene DBS indicator, die hiermee de Up status op het Dashboard aangeeft. Het is de eerste groene staaf in hopelijk een hele serie tot aan 21+ aan toe, want dat is het koersdoel van de huidige upswing. 

Coaching

Bodemstampers in actie, de bulls aan zet met de intentie de uptrend nieuw leven in te blazen tussen 19,20 steun en 21,38 weerstand. Het scenario heeft een minder fraaie Risk Reward verhouding van ruim 2, dus dat impliceert dat een BNP Paribas Turbo Long 10,80 met een hefboom van 2 de voorkeur geniet. Bij koersvorming in de buurt van 21+, danwel bij een breek onder 19,20 wordt de Turbo Long gesloten, maar dat begrijpt u wel.

 

shell

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster op Shell: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo's/Boosters op Shell: klik hier

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 


Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). Wouter de Boer is medewerker van BTAC.
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker dan wel De Boer geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker of De Boer staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.
Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker en/of Wouter de Boer van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.
Deze aanbevelingen zijn niet opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en zijn evenmin onderworpen aan een verbod om al vóór de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied te handelen.

De Aandeelhouder TV

januari 27, 2023

ASML, Tesla, Avantium, Microsoft, ChatGPT, Accsys & Chevron | DeAandeelhouder Podcast Afl. 108

januari 27, 2023

Waarschuwing voor beleggers

januari 27, 2023

De beurs gaat 20% crashen – Jeremy Grantham

januari 27, 2023

Signify stelt teleur, ASML wat nu? | 27 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
26 jan 14:04 Jordy Beuving

Groeivertraging Microsoft

26 jan 10:45 Doijer en Kalff

Optimaal gebruik maken van de hedge functie van goud en zilver

26 jan 09:56 Redactie

Grote overname DSM roept vraagtekens op

25 jan 13:24 Redactie

De beurs gaat crashen – Jeremy Grantham

25 jan 12:29 Redactie

(Video) Beursupdate: ASML, fusie DSM + koersbeweging Accsys