NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Nico Bakker maandag, 31 augustus 2020 11:00

Shell bulls in beweging  

In de afgelopen weken was er op de dag- en weekkaart van onze Koninklijke weinig tot niets te beleven. Wapenstilstand tussen beer en stier, afgewisseld met dappere zetjes omhoog en omlaag, maar zonder duidelijk succes. Thans ziet het er iets hoopvoller uit op de dagchart. Er zijn voldoende indicaties die wijzen in de richting van de bulls. Ik zal de koopkans nader toelichten.

Steun in de downtrend
Vanaf juni dit jaar, toen de koers rond 15,00 schommelde, ging een korte termijn dalende trendfase van start. Met alle indicatoren in de min werd de koers rap onderuit gehaald tot 12,37 aan toe. Er volgde een opleving tot 13,96, waarna de beren weer hun gang gingen. Voor de tweede maal werd er steun gevonden rond 12,40/50 met aansluitend wat geschuifel op een fractioneel hoger niveau. Er staan inmiddels twee groene steunstrepen, dus de weg omlaag lijkt aardig dichtgetimmerd. De dalende trendfase zwakt aanzienlijk af, een rebound kan in gang worden gezet.

Tweetraps strategie
Vandaag een witte candle, inclusief gap, de swingteller naar +1, de RSI opkrullend naar de 50-lijn en de NBTrade Indicator draaiend naar een groen staafje. Kortom, voldoende aanwijzingen voor een rebound richting de eerste rode streep op 13,23, met daarna ruimte tot 13,96, min of meer gelijk aan de gemiddelde lijn. De grafiek herbergt dan ook een prima tweetraps strategie. Met een stop op 12,45 meeliften naar de eerste rode streep. Hierboven profiteren van een verdere stijging met een verdubbelde positie richting de SMA lijn. Een aantrekkelijke propositie met een prima Risk Reward verhouding voor actieve doe-het-zelf beleggers.

BNP Paribas RDSHELL Turbo Long

BNP Paribas RDSHELL Turbo Short

 

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl)

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

januari 21, 2022

Netflix prikt verwachtingsbubbel door

januari 21, 2022

Begin van een echte correctie op de beurs? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 54

januari 21, 2022

AEX, DAX en Climax voor ADYEN – 19jan22

januari 21, 2022

AEX, DAX en Dubbele bodem ASML

Columns

Nieuw
21 jan 07:21 Nico Inberg

PostNL voor kwart in handen van Tsjech

20 jan 16:01 Redactie

ETF v/d Week: World MSCI

20 jan 09:42 Redactie

Terugkijken: Chatsessie met Nico

20 jan 07:15 Van Eck

ETF’s om te beleggen in het Metaverse

19 jan 14:45 Clément Inbona

Inflatie dreigt permanent te worden door stijgende lonen

Het laatste beursnieuws