NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Nico Bakker maandag, 20 juli 2020 12:07

Rondje winstnemingen bij AHOLD

Positieve ondertoon op alle aandelenvelden met her en der wat topvorming als opmaat voor een correctie. Winstnemingen zou je het ook kunnen noemen, waarna op lagere niveaus weer koopkansen zich aandienen. Dit is voor actieve beleggers natuurlijk een dankbare groep fondsen. Ahold behoort daar ook toe. Ik zal de dagkaart nader voor u duiden en de verwachte route uitstippelen.

Mooie uptrend

Na de beruchte dip in maart dit jaar wisten de bulls zich razendsnel te herpakken. Ze stuwden de koers tot boven de SMA lijn, waarna een grillig maar positief proces van hogere toppen en hogere bodems van start ging. Vorige week werd de upswing op +9 afgerond, veelal een indicatie van topvorming en dus een rem op de bullenparade. De koers noteerde toen tegen 25+. Hoe nu verder?

Dip in de uptrend

Volgens de regels van het Dashboard Beleggen is de combinatie van een swingteller op +9 en een zwarte candle goed voor een Exit Long (XL) meting. Hier komt nog bij de OB downcross in de RSI. Dus voldoende indicaties om een correctie te verwachten. Dan zet ik steevast de Fibo grid in om vast te stellen tot waar de correctie kan aanhouden. Anders gezegd, waar mag binnenkort een hogere bodem worden verwacht om vervolgens de trend te hervatten? De Fibo lijnen liggen op 24,60 tot 24+, een mooie cluster om te bodemen.

Coaching
Voor actieve beleggers is het een prima moment om wat winsten te verzilveren, of de kooppositie geheel te neutraliseren om binnenkort bij bodemvorming in de Fibo grid weer nieuwe koopkansen aangereikt te krijgen. Mag een XL coaching overweging ook aanleiding zijn om short posities te openen? Volgens de Dashboard regels niet, maar offensief ingestelde beleggers durven het wellicht aan. Zij realiseren zich dat zij tegen de stroom inroeien. Is dat handig als je op vakantie bent? Met de stroom meegaan is toch veel relaxter? Aan u de keuze om te manoeuvreren tussen 24+ en de recente weerstand en top op ruim 25+, een klein maar uiterst interessant speelveld.

BNP Paribas AHOLD Turbo Long

BNP Paribas AHOLD Turbo Short

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

januari 21, 2022

Begin van een echte correctie op de beurs? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 54

januari 21, 2022

AEX, DAX en Climax voor ADYEN – 19jan22

januari 21, 2022

AEX, DAX en Dubbele bodem ASML

januari 21, 2022

Week 3 afsluiting AEX en DAX – 21jan22

Columns

Nieuw
21 jan 07:21 Nico Inberg

PostNL voor kwart in handen van Tsjech

20 jan 16:01 Redactie

ETF v/d Week: World MSCI

20 jan 09:42 Redactie

Terugkijken: Chatsessie met Nico

20 jan 07:15 Van Eck

ETF’s om te beleggen in het Metaverse

19 jan 14:45 Clément Inbona

Inflatie dreigt permanent te worden door stijgende lonen

Het laatste beursnieuws