Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Rondje winstnemingen bij AHOLD

Rondje winstnemingen bij AHOLD
20 jul 2020 om 12:07

Positieve ondertoon op alle aandelenvelden met her en der wat topvorming als opmaat voor een correctie. Winstnemingen zou je het ook kunnen noemen, waarna op lagere niveaus weer koopkansen zich aandienen. Dit is voor actieve beleggers natuurlijk een dankbare groep fondsen. Ahold behoort daar ook toe. Ik zal de dagkaart nader voor u duiden en de verwachte route uitstippelen.

Mooie uptrend

Na de beruchte dip in maart dit jaar wisten de bulls zich razendsnel te herpakken. Ze stuwden de koers tot boven de SMA lijn, waarna een grillig maar positief proces van hogere toppen en hogere bodems van start ging. Vorige week werd de upswing op +9 afgerond, veelal een indicatie van topvorming en dus een rem op de bullenparade. De koers noteerde toen tegen 25+. Hoe nu verder?

Dip in de uptrend

Volgens de regels van het Dashboard Beleggen is de combinatie van een swingteller op +9 en een zwarte candle goed voor een Exit Long (XL) meting. Hier komt nog bij de OB downcross in de RSI. Dus voldoende indicaties om een correctie te verwachten. Dan zet ik steevast de Fibo grid in om vast te stellen tot waar de correctie kan aanhouden. Anders gezegd, waar mag binnenkort een hogere bodem worden verwacht om vervolgens de trend te hervatten? De Fibo lijnen liggen op 24,60 tot 24+, een mooie cluster om te bodemen.

Coaching
Voor actieve beleggers is het een prima moment om wat winsten te verzilveren, of de kooppositie geheel te neutraliseren om binnenkort bij bodemvorming in de Fibo grid weer nieuwe koopkansen aangereikt te krijgen. Mag een XL coaching overweging ook aanleiding zijn om short posities te openen? Volgens de Dashboard regels niet, maar offensief ingestelde beleggers durven het wellicht aan. Zij realiseren zich dat zij tegen de stroom inroeien. Is dat handig als je op vakantie bent? Met de stroom meegaan is toch veel relaxter? Aan u de keuze om te manoeuvreren tussen 24+ en de recente weerstand en top op ruim 25+, een klein maar uiterst interessant speelveld.

BNP Paribas AHOLD Turbo Long

BNP Paribas AHOLD Turbo Short

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ahold Delhaize

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.