AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 20 april 2020 11:10

PHILIPS prikt in de plus

Na de enorme Corona tik volgde op menig dagkaart een scherpe en hoopvolle rebound, waardoor een flink stuk van de schade kon worden hersteld. Bij enkele fondsen is er al weer sprake van een voorzichtige daily uptrend, dus de bulls zijn daar weer volledig ‘in control’. Zo ook bij Philips, waar de bulls vandaag in de plus prikken. Ik zal de dagkaart voor u duiden.

Prima rebound
De Corona paniek bodem ligt voor Philips op 26,90. Het is interessant om te zien hoe vrij snel daarna de candles en indicatoren een rebound aankondigden. Kijk maar, na swing -9 verdwenen de oranje ‘overdrijvings kaarsen’, sprong de swingteller op +1, gaf de RSI een OS-UP cross en toonde mijn NBTrade Indicator groene staafjes. Een opleving richting de SMA lijn kon niet uitblijven, en zo geschiedde het. De bulls stoomden in een rap tempo op naar de gemiddelde lijn rond 38,00, daar werd gepauzeerd. Een dappere herstelpoging van krap 27,00 naar ruim 38,00, waar actieve Dashboard beleggers van hebben geprofiteerd.

Positieve breakout
Thans gaat de rebound over in een breakout, want er wordt een witte candle geplaatst boven de SMA lijn, de swingteller springt op +1 en de RSI krult noordwaarts boven de 50-lijn. De UP status keert terug op het Dashboard met zelfs een EL (Enter Long) coaching aanbeveling. Puur objectief gemeten gaat een nieuwe stijgende trend van start met uiteindelijk 45+ als haalbare zone. Maar hou even de vingen aan de pols, want wellicht volgt een korte tegenaanval van de beer richting de SMA op 38+ om de trendomkeer te dwarsbomen.

Coaching
Hoe nu verder? De breakout nodigt uit om koopposities te overwegen om te kunnen profiteren van de verse uptrend. Maar hou de posities bescheiden, want de trendomkeer is pril. Als er na de breakout een pullback komt als extra aanloop, waarbij de koers niet meer mag terugvallen onder 38+, dan zijn er additionele koopkansen. Nu dus anticiperende aankopen doen en na de pullback reagerende aankopen overwegen, dat is mijn coaching aanbeveling. Succes!

BNP Paribas Turbo Long

BNP Paribas Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

februari 2, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

februari 2, 2023

JET in de sprint – 02feb23

februari 2, 2023

Meta, Shell en ING presteren sterk| 2 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 1, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

Columns

Nieuw
02 feb 10:42 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg

01 feb 14:58 ProBeleggen

Slim beleggen in ASM International

01 feb 09:06 Bas Heijink

Gaat de euro weer stijgen?

31 jan 11:29 Nico Inberg

KPN: Hoeksteentje in de portefeuille

31 jan 09:04 Bas Heijink

Chinese aandelen de lucht in?