Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Nico Bakker - maandag, 20 april 2020 11:10

PHILIPS prikt in de plus

Na de enorme Corona tik volgde op menig dagkaart een scherpe en hoopvolle rebound, waardoor een flink stuk van de schade kon worden hersteld. Bij enkele fondsen is er al weer sprake van een voorzichtige daily uptrend, dus de bulls zijn daar weer volledig ‘in control’. Zo ook bij Philips, waar de bulls vandaag in de plus prikken. Ik zal de dagkaart voor u duiden.

Prima rebound
De Corona paniek bodem ligt voor Philips op 26,90. Het is interessant om te zien hoe vrij snel daarna de candles en indicatoren een rebound aankondigden. Kijk maar, na swing -9 verdwenen de oranje ‘overdrijvings kaarsen’, sprong de swingteller op +1, gaf de RSI een OS-UP cross en toonde mijn NBTrade Indicator groene staafjes. Een opleving richting de SMA lijn kon niet uitblijven, en zo geschiedde het. De bulls stoomden in een rap tempo op naar de gemiddelde lijn rond 38,00, daar werd gepauzeerd. Een dappere herstelpoging van krap 27,00 naar ruim 38,00, waar actieve Dashboard beleggers van hebben geprofiteerd.

Positieve breakout
Thans gaat de rebound over in een breakout, want er wordt een witte candle geplaatst boven de SMA lijn, de swingteller springt op +1 en de RSI krult noordwaarts boven de 50-lijn. De UP status keert terug op het Dashboard met zelfs een EL (Enter Long) coaching aanbeveling. Puur objectief gemeten gaat een nieuwe stijgende trend van start met uiteindelijk 45+ als haalbare zone. Maar hou even de vingen aan de pols, want wellicht volgt een korte tegenaanval van de beer richting de SMA op 38+ om de trendomkeer te dwarsbomen.

Coaching
Hoe nu verder? De breakout nodigt uit om koopposities te overwegen om te kunnen profiteren van de verse uptrend. Maar hou de posities bescheiden, want de trendomkeer is pril. Als er na de breakout een pullback komt als extra aanloop, waarbij de koers niet meer mag terugvallen onder 38+, dan zijn er additionele koopkansen. Nu dus anticiperende aankopen doen en na de pullback reagerende aankopen overwegen, dat is mijn coaching aanbeveling. Succes!

BNP Paribas Turbo Long

BNP Paribas Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

augustus 10, 2020

AEX 10 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 10, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 12 – Risk

augustus 10, 2020

Weekupdate aandelenbeurs en AEX augustus 2020

augustus 10, 2020

Hete dag voor GrandVision | 10 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
10 aug 11:10 Nico Bakker

RANDSTAD bulls aan het roer

10 aug 10:42 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 12 – Risk

10 aug 09:44 Martijn Rozemuller

De Club van roekeloze beleggers

07 aug 10:16 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 11 – Risk

06 aug 09:41 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Actief beheer voor rendement in vastrentende waarden