AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce vrijdag, 18 maart 2022 11:35

PayPal CEO ziet mooie toekomst crypto en blockchain

De afgelopen jaren hebben een aantal bekende personen een mooi woordje gedaan over crypto en blockchain. De CEO van PayPal, Dan Schulman, kan nu aan het rijtje worden toegevoegd. Hij gelooft dat blockchain en cryptocurrency de huidige financiële structuur zal veranderen.

De daadwerkelijke waarde van crypto zit in het uitvoeren van betalingen

De werkelijke waarde van digitale valuta zit volgens Schulman in betalingen, en niet in het kopen en verkopen ervan om toekomstige koersbewegingen te voorspellen.

In een interview met CTech had Schulman het volgende te zeggen: "De kruising tussen CBDC, stabiele munten, digitale portemonnees, en verbeterde bruikbaarheid van betalingen via cryptocurrencies is niet alleen fascinerend, maar ik denk dat het veel van de financiële wereld zal herdefiniëren in de toekomst".

De huidige gebeurtenis in Oekraïne is een voorbeeld van een omstandigheid waarin cryptobetalingen beter zijn dan reguliere bankbetalingen. Veel individuen dragen geld bij aan Oekraïne via cryptocurrency-betalingen, die binnen enkele seconden over de hele wereld kunnen worden verstuurd.

Het minst aantrekkelijke aspect van cryptocurrency is het kopen en verkopen

Het kopen en verkopen van digitale valuta, evenals het anticiperen op prijzen, zijn de aspecten die Schulman het minst aantrekkelijk vindt. Hij meent dat de onderliggende aantrekkingskracht van digitale valuta's ligt in hun brede scala aan toepassingen in digitale en wereldwijde betalingen.

Bovendien hebben een aantal landen, waaronder China, Rusland en de Verenigde Staten, al plannen aangekondigd om digitale valuta's van centrale banken (CBDC's) op te zetten. Als gevolg daarvan kan de vooruitgang en innovatie in crypto- en blockchain technologie worden versneld.

Er is echter een grote groep mensen binnen de crypto community die neerkijkt op CBDC's, omdat ze ingaan tegen waar het bij crypto allemaal om draait: decentralisatie. Schulman daarentegen ziet crypto eerder als een manier om onze betalings infrastructuur te verbeteren dan als een geheel nieuwe vorm van geld die niet door centrale autoriteiten kan worden gereguleerd.

Bovendien is PayPal het afgelopen jaar behoorlijk actief geweest met crypto. Klanten kunnen nu bijvoorbeeld cryptocurrency kopen via het platform van het online betalingsbedrijf. Het gaat nu nog enkel om vier cryptocurrencies (Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin). Andere altcoins, zoals Solana, Polkadot en TRON, zijn (nog) niet te koop bij PayPal.


Investeren in Solana met een ETN


Ook heeft het bedrijf het voor zijn klanten mogelijk gemaakt hun cryptocurrency veilig op te bergen in wallets van derden. Het is nog onbekend wat PayPal's volgende stap zal zijn, maar er zit ongetwijfeld meer aan te komen.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

december 2, 2022

Positieve week 48 – 02dec22

december 2, 2022

ASML, BESI, Adyen, Prosus, Meta, Alphabet, Amazon & Apple | DeAandeelhouder Podcast Afl. 100

december 2, 2022

Chinese testen en inflatiecijfers VS | 2 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 1, 2022

ING in de dip – 01dec22

Columns

Nieuw
03 dec 08:50 Redactie

De Aandeelhouder Magazine via website

02 dec 14:09 Redactie

Macro: Lang leve Jerome Powell!

02 dec 09:42 Bas Heijink

Eurodollar: is de bodem gezet?

01 dec 09:29 Nico Inberg

Euforie bij techfondsen: Powell haalt voet van gaspedaal

30 nov 12:03 Redactie

Adyen via Rendement Certificaat: Zo werkt het

Het laatste beursnieuws