AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 29 juni 2020 11:03

Offensieve koopkans PROSUS

Voor anticiperende beleggers is het altijd interessant om te zoeken naar koopkansen, ook al worden die nog niet ondersteund door mijn marktlensindicatoren. Veelal zijn dit charttechnisch gevoede kansen op dagcharts. Zo is er thans een propositie gaande op de dagkaart van Prosus, ik zal het verwachte scenario voor u schetsen.

Positieve ondertoon
Al geruime tijd is er sprake van een positieve ondertoon, getuige de koersvorming boven een fier opkrullende gemiddelde lijn. Dit is de objectieve bevinding, de subjectieve waarneming geeft als resultaat een serie hogere toppen en hogere bodems met 73+ als recente bodem en 85+ als recente top. Maar onder in het veld is bodemvorming mogelijk hoger dan 73+, namelijk 79+ als zijnde de 50% Fibo lijn. Vandaag wordt geprobeerd een witte candle te plaatsen als eerste indicatie van bodemvorming. Bodemstampers in actie om de weg te effenen voor een nieuwe bullenparade.

Bodemvorming
Goed, de witte candle in combinatie met de Fibo lijn zijn de ingrediënten voor een mogelijk steunscenario ofwel bodemscenario. Mits de koers boven de 79+ blijft bewegen, liefst met witte candles, is een rally mogelijk richting de genoemde weerstand op 85+. Onder 79+ is een diepere correctie mogelijk naar de SMA lijn op 74+.

Anticiperen
Uit bovenstaande analyse blijkt dat de grafiek een koopkans herbergt voor speculanten, anticiperende korte termijn beleggers en koopjesjagers, die zich realiseren dat het scenario voornamelijk wordt gevoed door subjectieve bevindingen. Helemaal niet erg, dit geeft immers een anticiperend randje aan een spannend scenario.

BNP Paribas Turbo LongBNP Paribas Turbo Long

BNP Paribas Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2022

Groeiaandelen spoedig weer koopwaardig.

december 6, 2022

Porsche AG naar de DAX | 6 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 5, 2022

Business Class | Aflevering 4 december 2022 | Wierda Vermogensbeheer

december 5, 2022

ASML en ASMI toppers voor december

Columns

Nieuw
06 dec 10:56 Shaun Stevens

Beleggen in alternatief vastgoed

06 dec 09:33 Bas Heijink

NASDAQ: herstel ten einde?

05 dec 11:59 Redactie

MacroFlits: Fed, Rente, China en de Euro

05 dec 09:59 Ole Hansen

Grondstoffen: Sterk november geleid door metalen

05 dec 09:30 Cees Smit

Column: Het is allemaal goud dat er blinkt

Het laatste beursnieuws