NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Nico Bakker maandag, 29 juni 2020 11:03

Offensieve koopkans PROSUS

Voor anticiperende beleggers is het altijd interessant om te zoeken naar koopkansen, ook al worden die nog niet ondersteund door mijn marktlensindicatoren. Veelal zijn dit charttechnisch gevoede kansen op dagcharts. Zo is er thans een propositie gaande op de dagkaart van Prosus, ik zal het verwachte scenario voor u schetsen.

Positieve ondertoon
Al geruime tijd is er sprake van een positieve ondertoon, getuige de koersvorming boven een fier opkrullende gemiddelde lijn. Dit is de objectieve bevinding, de subjectieve waarneming geeft als resultaat een serie hogere toppen en hogere bodems met 73+ als recente bodem en 85+ als recente top. Maar onder in het veld is bodemvorming mogelijk hoger dan 73+, namelijk 79+ als zijnde de 50% Fibo lijn. Vandaag wordt geprobeerd een witte candle te plaatsen als eerste indicatie van bodemvorming. Bodemstampers in actie om de weg te effenen voor een nieuwe bullenparade.

Bodemvorming
Goed, de witte candle in combinatie met de Fibo lijn zijn de ingrediënten voor een mogelijk steunscenario ofwel bodemscenario. Mits de koers boven de 79+ blijft bewegen, liefst met witte candles, is een rally mogelijk richting de genoemde weerstand op 85+. Onder 79+ is een diepere correctie mogelijk naar de SMA lijn op 74+.

Anticiperen
Uit bovenstaande analyse blijkt dat de grafiek een koopkans herbergt voor speculanten, anticiperende korte termijn beleggers en koopjesjagers, die zich realiseren dat het scenario voornamelijk wordt gevoed door subjectieve bevindingen. Helemaal niet erg, dit geeft immers een anticiperend randje aan een spannend scenario.

BNP Paribas Turbo LongBNP Paribas Turbo Long

BNP Paribas Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

januari 21, 2022

Netflix prikt verwachtingsbubbel door

januari 21, 2022

Begin van een echte correctie op de beurs? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 54

januari 21, 2022

AEX, DAX en Climax voor ADYEN – 19jan22

januari 21, 2022

AEX, DAX en Dubbele bodem ASML

Columns

Nieuw
21 jan 07:21 Nico Inberg

PostNL voor kwart in handen van Tsjech

20 jan 16:01 Redactie

ETF v/d Week: World MSCI

20 jan 09:42 Redactie

Terugkijken: Chatsessie met Nico

20 jan 07:15 Van Eck

ETF’s om te beleggen in het Metaverse

19 jan 14:45 Clément Inbona

Inflatie dreigt permanent te worden door stijgende lonen

Het laatste beursnieuws