Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nasdaq 100 aan het toppen?

Nasdaq 100 aan het toppen?
6 jan 2022 om 14:36

De afgelopen week was wederom een rotatieweek. De aandelen die voordeel hadden bij de lockdowns (digitalisering) lagen slecht terwijl de aandelen die juist nadeel ondervonden van corona het goed deden.

De Nasdaq 100 is bij uitstek een index met vooral corona-winnaars. De bulk van deze index wordt gevormd door slechts 5 aandelen: Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon en Tesla. Zij vertegenwoordigen alleen al bijna de helft van de waarde van deze index.

Een flink aantal mindere goden uit de Nasdaq 100 heeft al een flinke correctie meegemaakt in 2021. Dan moet je denken aan aandelen als Peloton, Beyond Meat en Docusign. Deze aandelen zijn in 2020 fors gestegen, soms honderden procenten, maar gaven in 2021 soms weer de helft daarvan terug. Zie lijstje hieronder.

Afbeelding

De Nasdaq 100 echter bleef ondanks dit geweld in 2021 stevig liggen en sloot zelfs op een all time high. Dat kwam doordat de grote aandelen het juist heel goed deden. Apple, Microsoft etc zijn niet kapot te krijgen en zien nog steeds een instroom van  nieuw geld richting hun aandelen.

De vraag is nu of de hoger tenderende rente gecombineerd met een normalisatie nu corona op zijn einde loopt niet aan de waarderingen van dit soort aandelen gaat vreten. In onderstaande video leggen we een en ander uit:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.