NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce donderdag, 14 april 2022 11:36

Kevin O’Leary (Shark Tank) toont zijn cryptocurrency holdings

Kevin O'Leary, een prominente investeerder in de Amerikaanse tv-show Shark Tank, heeft zijn holdings in cryptocurrencies onthuld. O'Leary onthulde zijn beleggingsfilosofie aan Insider in een interview. Volgens hem gebruikt hij zijn kennis en expertise als index- en aandelenbelegger ook voor zijn beleggingen in crypto.

Omdat de S&P 500 nu 11 sectoren heeft, adviseren de meeste experts om niet meer dan 20% in een sector te beleggen en niet meer dan 5% in een enkel aandeel.

Over een decennium voorspelt O'Leary dat crypto, blockchain en nieuwe financiële diensten de 12e sector van de S&P 500 zullen vormen. Hij heeft nu 32 posities in de cryptocurrency-industrie, waaronder Solana (SOL), Bitcoin (BTC) en Polygon (MATIC). Hij gaf aan dat geen enkele positie meer dan 5% van de eerder benoemde 20% in beslag neemt.

"Bitcoin is software, geen geld," vertelde O'Leary aan Insider. Hij zei dat andere tokens zoals Ethereum, Helium, en Solana in het vergelijkbare schuitje zitten. "Als je vindt dat software op lange termijn economische waarde heeft, mag je het een weging van 5% toekennen in je portfolio. Mijn bredere standpunten zijn die waarin ik geloof dat er een sterke economische zaak is."


Meer over Ethereum beleggen


O'Leary is ook geïntrigeerd door de metaverse

O'Leary volgt de 5%-richtlijn dus ook voor cryptocurrencies. "Je weet nooit wat er gaat werken", adviseert de Shark Tank-ster, "kun je beter spreiden." Hij zei verder dat slechts één of twee winnaars op tien posities alle verliezers kunnen compenseren.

Wanneer O'Leary overweegt om te investeren in een bedrijf, met name een in de cryptosector, evalueert hij eerst het probleem dat wordt opgelost en of dat probleem economische waarde heeft of niet.

"Wat kun je doen om iets betaalbaarder, sneller, beter, transparanter en controleerbaarder te maken? Met al deze factoren moet rekening worden gehouden "aldus O'Leary. "Als je de economische waarde van iets niet kunt zien, kun je er zeker van zijn dat het niet lang blijft bestaan.

Zijn investering in Polygon, bijvoorbeeld, weerspiegelt dit standpunt. Hij gelooft in het blockchain-protocol omdat het de transactiekosten voor Ethereum wil verlagen, wat O'Leary als een belangrijk economisch voordeel ziet.

O'Leary begint nog niet aan metaverse-vastgoed, omdat hij wacht op een duidelijke indicatie welke metaverse het voortouw zal nemen. Metaverse zullen volgens O'Leary zeer gewilde gebieden zijn voor economische transacties en reclame van grote merken. Metaverses zullen aan de andere kant waarschijnlijk ook minder gewilde bedrijven en merken bevatten, zoals virtuele pandjeshuizen of rookwinkels.

O'Leary is van plan om later in de metaverse een plek tussen grote merken te vinden

Daarom geeft O'Leary voorrang aan de locatie van zijn etablissementen, net zoals hij dat in de echte wereld doet. Je zult bijvoorbeeld geen Nike-winkel vinden in een achterafsteegje in een afgelegen plaats; in plaats daarvan zul je hem vinden te midden van andere bekende merken in populaire winkelstraten.

Als het op investeren aankomt, is O'Leary een inspiratie voor velen, en hij illustreert eens te meer dat zijn strategie slim en goed doordacht is, zelfs als het om een heel nieuw gebied gaat.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

juli 6, 2022

Aandeel Flow Traders aantrekkelijk ondanks mysterieuze koersdaling

juli 6, 2022

JET in de rebound – 06jul22

juli 6, 2022

Telecom aandelen zoals KPN: interessant of afblijven?

juli 6, 2022

JET dealt met Amazon | 6 juli 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
06 jul 13:45 Jordy Beuving

ASML: Exportverbod China een groot gevaar?

06 jul 10:17 Nico Inberg

Hoe moeten we deal JET-Amazon inschatten?

06 jul 09:27 Shaun Stevens

Inzetten op Amerikaanse huurwoningen

05 jul 10:16 Redactie

Virtu: Nekslag door Retail en PFOF

05 jul 10:15 Redactie

Saxo Q3 vooruitzichten: de op hol geslagen trein

Het laatste beursnieuws