AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce vrijdag, 24 juni 2022 17:19

Juridische strijd dreigt nadat Elon Musk Dogecoin promoot

Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, heeft zijn steun voor Dogecoin (DOGE) getweet. "Ik zal Dogecoin blijven steunen." De cryptocurrency gemeenschap is hier natuurlijk al van op de hoogte, aangezien Musk al lang zijn liefde voor Dogecoin op Twitter uit. Elon Musk en zijn tweets hebben dan ook een belangrijke rol gespeeld in de all-time high die DOGE in 2021 bereikte. En dat gebeurde nog een keur, want direct na het tweeten was 's werelds rijkste man in staat om de prijs van Dogecoin met 8% te laten stijgen.

Musk is voor 258 miljard dollar aangeklaagd voor het manipuleren van de prijs van Dogecoin. Keith Johnson, een voormalige Dogecoin-investeerder, is de aanklager en zegt dat Elon Musk ervoor heeft gezorgd dat hij een aanzienlijk bedrag heeft verloren.

Sinds Musk Dogecoin begon te steunen, hebben beleggers volgens Johnson meer dan 86 miljard dollar verloren. Namens deze beleggers vraagt hij Musk om een schadevergoeding van in totaal $258 miljard. Het totaal omvat een "extraatje" van $172 miljard, ofwel twee keer zoveel als het eerste verlies, naast de voorspelde verliezen van $86 miljard.

Dogecoin in 2013 als grap begonnen

Dogecoin werd in 2013 gecreëerd als een "ironische reactie" op cryptocurrencies en een Shiba Inu meme, volgens de oprichters. De makers van Dogecoin hadden nooit verwacht dat de door hun gecreëerde cryptocurrency zo populair zou worden. Het zou nog 6 jaar duren voordat Elon Musk (in 2019) voor het eerst over Dogecoin tweette:

“Ik denk dat Dogecoin mijn favoriete cryptocurrency is.”

Na die tijd verdedigde Musk Dogecoin vaak. Hij zei zelfs dat de cryptocurrency in de toekomst gebruikt kan worden voor de aanschaf van Tesla-auto's.

Bitcoin volgens Musk geen geschikt betaalmiddel

Musk verklaarde in een interview in februari dat "Bitcoin een lage transactiewaarde en hoge transactiekosten heeft. Het is nuttig als waardeopslag, althans vanuit een ruimtelijk perspectief. Bitcoin is echter inherent geen goede vervanger voor transactioneel contant geld," voegde hij eraan toe.

Musk erkende ook dat hij, naast de investering van Tesla, een aanzienlijk persoonlijk belang heeft in Bitcoin, evenals kleinere belangen in Ethereum en Dogecoin.

Het is niet te verwachten dat Elon Musk 258 miljard dollar zal verliezen als gevolg van deze rechtszaak, maar het zal fascinerend zijn om te volgen. Bovendien lijkt de macht van Musk over DOGE af te nemen wanneer de cryptomarkt als geheel slecht presteert.

De Aandeelhouder TV

december 4, 2022

2023 wordt positief jaar voor beleggers

december 2, 2022

Positieve week 48 – 02dec22

december 2, 2022

ASML, BESI, Adyen, Prosus, Meta, Alphabet, Amazon & Apple | DeAandeelhouder Podcast Afl. 100

december 2, 2022

Chinese testen en inflatiecijfers VS | 2 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
03 dec 08:50 Redactie

De Aandeelhouder Magazine via website

02 dec 14:09 Redactie

Macro: Lang leve Jerome Powell!

02 dec 09:42 Bas Heijink

Eurodollar: is de bodem gezet?

01 dec 09:29 Nico Inberg

Euforie bij techfondsen: Powell haalt voet van gaspedaal

30 nov 12:03 Redactie

Adyen via Rendement Certificaat: Zo werkt het

Het laatste beursnieuws