Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Jim Tehupuring: 3 beleggingen die u moe(s)t hebben!

Jim Tehupuring: 3 beleggingen die u moe(s)t hebben!
24 nov 2017 om 16:27

Via ProBeleggen is de portefeuille van Jim Tehupuring direct te volgen. Voor DeAandeelHouder.nl selecteerde hij drie structured products die hij eerder tipte bij de leden van ProBeleggen, maar die hij nog steeds interessant vindt. Waarom gestructureerde producten? ‘Een visie vormen is een ding, maar de juiste invulling een tweede’, aldus Tehupuring. Hieronder zijn 3 favorieten.

KPN: €3,00
BNP Paribas KPN Memory Coupon Note mei 2016-19
ISIN-code:
XS1408340252
Website

Een directe belegging in KPN vind ik niet zo interessant. KPN is tot nog toe niet in staat geweest de omzetdaling in de zakelijke markt te compenseren door de groei in de consumententak. Toch zie je wel een interessante vrije kasstroom. Het management heeft een sterke kostenfocus en weet marges blijvend te verbeteren. Daarmee gloort licht aan het einde van de tunnel. Bovendien vertegenwoordigt het belang in Telefonica Deutschland nog steeds €1,2 miljard die dik 5% rendeert. Wanneer je kijkt naar de waardering van sector genoten, lijkt het op dit moment niet realistisch dat de koers van KPN hard zal oplopen.

Memory Coupon Note
Een jaar geleden kocht ik dit product van BNP Paribas. Destijds was de koers 93% en inmiddels 100%. Vandaag de dag zou ik de belegging nog steeds doen. Als KPN namelijk op de jaarlijkse peildatum (3 mei) boven €2,53 noteert ontvang je als belegger 8% couponrente. Met nog 2 peildata te gaan is de kans op 16% totale rente-ontvangsten in 1,5 jaar tijd zeer reëel. Het aandeel handelt nu namelijk dik 15% boven de coupongrens. Mocht op 3 mei 2018 KPN toch onder €2,53 noteren, dan schuift de coupon van dat jaar door naar 2019. Het ‘memory effect’. Sta je het aandeel dan wel boven de coupongrens, dan ontvang je twee maal rente. Het addertje: Staat KPN op einddatum onder de coupongrens, dan krijg je niet 100% terug, maar 100% minus de procentuele daling van KPN sinds start. Wie negatief is over KPN moet deze belegging dus niet doen. Ikzelf ben gematigd positief over het aandeel, maar des te positiever over deze Memory Coupon Note, waarmee je optimaal profiteert bij een stijgende, gelijkblijvende en zelfs beperkt dalende koers. Ik heb de notes in portefeuille en houd ze in portefeuille.

Unibail-Rodamco: €218
Commerzbank Unibail-Rodamco Rendement Certificaat December 2018
ISIN-code:
NL0012236319
Website

Aandelen van vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco behoren tot mijn favorieten. De koersperformance dit jaar is beperkt, maar bedrijfsmatig draait de onderneming uitstekend. Daarbij is het aandeel ook nog eens zeer aantrekkelijk gewaardeerd. Elementen die ik positief acht zijn de A-locaties die Unibail in portefeuille heeft. Die vastgoedportefeuille kent momenteel een waarde van bijna €215 per aandeel. De huurinkomsten stijgen en de bezetting is zeer goed. Het management maakt haar beloftes keer op keer waar en ik ga uit van een dividend van €10,80 over 2017: 5%. Veel beleggers vrezen de impact van hogere rente. Unibail heeft daarop voorgesorteerd. Slechts 33% van de portefeuille is gefinancieerd met vreemd vermogen. Die leningen kennen gemiddeld een looptijd van 7 jaar tegen slechts 1,4% rente. Beursgenoteerd vastgoed is momenteel niet geliefd, maar wie kritisch kijkt naar Unibail-Rodamco, kan niet om dit aandeel heen. Volgens mijn berekeningen is €240 – €250 realistischer.

Rendement Certificaat
Ook in dit geval koop ik niet rechtstreeks de aandelen, maar kies voor een certificaat dat qua risico/rendement interessanter is en bovendien minder kost. Het Rendement Certificaat van Commerzbank handelt nu rond €215 en zal bijna gelijk aan de aandelen bewegen. Wanneer in het komend jaar Unibail boven €176 handelt, dan ontvang je als belegger €238. De peildatum is 21 december 2018.
Gerekend vanaf de huidige koers maak je dus bijna 11% winst als de aandelenkoers niet 20% daalt.
Gebeurt dat wel, dan krijg je op einddatum de waarde van de aandelen uitgekeerd.
De laatste keer dat Unibail €176 noteerde is 4 jaar geleden. De winst lag toen zo’n 40% lager.
Ik ben positief over de aandelen, maar zie in deze via het certificaat een nog veel grotere waarschijnlijkheid op een aantrekkelijk resultaat.

Euro Stoxx50: 3590
BNP Paribas Klik & Klaar Note
ISIN-code:
XS1621351474
Website

Als belegger houd ik primair long-posities aan. Ik geloof dat economieën op termijn per saldo altijd groeien dankzij innovatie en bedrijven hiervan profiteren door enerzijds autonome groei en anderszijds kostenefficiëntie. Momenteel zie ik de beste vooruitzichten voor de Europese economie en sinds langere tijd heb ik daarom een aantal ‘Klik & Klaar Notes’ in portefeuille die hiervan profiteren. De notes heeft BNP Paribas uitgegeven op basis van de door ons gewenste specificaties.
In dit geval houdt de note op te bestaan als de Euro Stoxx50 index op de jaarlijkse peildatum (19 mei) boven de coupongrens staat: 3500. Je ontvangt dan 100% retour plus 9% coupon.
Staat de index lager, dan schuift de coupon een jaar door en ontvang je het jaar er op 2x 9% als de index hoger staat. Dit duurt tot maximaal 2022 en je ontvangt dus maximaal 145%.
Maar ook hier geldt dat er wel een risico is. Namelijk dat de index in de komende jaren onder de ondergrens van 2200 zakt. Vanaf dat moment handel de note vergelijkbaar aan de stand van de index. De marge is dus bijna 1400 punten oftewel 39%. Wie denkt dat de aandelenmarkt in elkaar stort moet deze note dus niet kopen. Wie denkt dat Europese beurzen gelijk blijven of kunnen oplopen moet zeker naar deze note kijken.  Als de Euro Stoxx50 over 6 maanden onveranderd noteert is het al ‘Klik & Klaar’. Je krijgt 100% terug, plus 9% couponrente. Een keurig jaarrendement.

Tot slot
Al deze 3 notes heb ik al enige tijd in portefeuille, net als veel leden bij ProBeleggen. Ze staan al op een mooi resultaat, maar op dit moment zou ik ze nog steeds kopen. Ze bieden namelijk alle drie de mogelijkheid op met minder risico op een marktvisie in te spelen, waarbij de kans op rendement ook nog eens substantieel verbetert. Ik zou zeggen: kijk eens op de websites en oordeel zelf.

Voortaan alle aankopen van Jim Tehupuring direct ontvangen?
Maak nu voordelig kennis met ProBeleggen. Voor slechts €1 hebt u de rest van het jaar toegang tot Jim’s portefeuille, visies en investment cases. Meld u dus direct aan en mis niets.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.