Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Je kunt in Telegram vanaf nu met crypto betalen

Je kunt in Telegram vanaf nu met crypto betalen
11 mei 2022 om 11:46

Gebruikers van Telegram, een berichtendienst met meer dan 550 miljoen dagelijkse gebruikers, kunnen vanaf nu binnen de app cryptocurrencies versturen en ontvangen. Cryptobetalingen kunnen direct vanuit de chats worden uitgevoerd.

Volgens een tweet van The Open Network (TON) Foundation, kunnen Telegram-gebruikers nu Toncoin versturen en ontvangen. Ook was een korte video die demonstreert hoe deze betalingen werken op de website opgenomen.

“Toncoin kan nu rechtstreeks worden verzonden in Telegram-chats. Het is een nieuwe methode om Toncoin naar elk Telegram-lid te sturen zonder transactiekosten te betalen. Je hoeft geen lange wallet-adressen in te typen of te wachten op bevestigingen met deze service”, is was de TON Foundation verklaarde.

Ontwikkeling van de TON-blockchain

Vorige week onthulde de non-profit organisatie die de TON blockchain bouwt dat het 1 miljard dollar aan donaties had ontvangen om het te helpen zijn werk voort te zetten.

Gebruikers zullen dus geen transactiekosten hoeven te betalen, volgens de begeleidende video van de tweet. Ze hoeven ook geen lange crypto-adressen in te typen, dankzij de ingebouwde wallet-functie van de app.

Het nieuws komt twee jaar nadat Telegram gedwongen werd om zijn eigen cryptocurrency-activiteiten, inclusief zijn eigen token “Gram”, in 2020 te stoppen. Dit gebeurde na een langdurige juridische strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC). Het initiatief, aanvankelijk bekend als het Telegram Open Network (TON), werd opgericht door Telegram CEO Pavel Durov en zijn broer Nikolai.

Een groep ontwikkelaars bleef aan het TON-project werken nadat Telegram het had stopgezet. Later werd het omgedoopt tot The Open Network, en Gram werd omgedoopt tot Toncoin.

De TON Foundation voorspelde dat “deze nieuwe Telegram-mogelijkheid zal uitgroeien tot betalingen tussen consumenten en bedrijven, waardoor individuen snel producten en diensten kunnen verkrijgen door Toncoin te sturen via bots in de Telegram-app.”

Crypto-betalingen ook bij Twitter mogelijk

Telegram is een van de meest populaire messaging applicaties ter wereld, dus het feit dat het nu betalingen met Bitcoin accepteert, zegt veel. Twitter, dat onlangs in het nieuws was vanwege de overname van Elon Musk, is een andere bekende sociale netwerkdienst die cryptocurrency-betalingen accepteert.

Met behulp van Stripe, een aanbieder van betalingsinfrastructuur, accepteert Twitter nu Bitcoin-betalingen op zijn site. Telegram, aan de andere kant, overtreft nu veel andere populaire toepassingen, zoals Twitter, in een aantal categorieën, waaronder de snelheid en het gemak waarmee cryptobetalingen kunnen worden gedaan.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.