AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce woensdag, 11 mei 2022 11:46

Je kunt in Telegram vanaf nu met crypto betalen

Gebruikers van Telegram, een berichtendienst met meer dan 550 miljoen dagelijkse gebruikers, kunnen vanaf nu binnen de app cryptocurrencies versturen en ontvangen. Cryptobetalingen kunnen direct vanuit de chats worden uitgevoerd.

Volgens een tweet van The Open Network (TON) Foundation, kunnen Telegram-gebruikers nu Toncoin versturen en ontvangen. Ook was een korte video die demonstreert hoe deze betalingen werken op de website opgenomen.

"Toncoin kan nu rechtstreeks worden verzonden in Telegram-chats. Het is een nieuwe methode om Toncoin naar elk Telegram-lid te sturen zonder transactiekosten te betalen. Je hoeft geen lange wallet-adressen in te typen of te wachten op bevestigingen met deze service", is was de TON Foundation verklaarde.

Ontwikkeling van de TON-blockchain

Vorige week onthulde de non-profit organisatie die de TON blockchain bouwt dat het 1 miljard dollar aan donaties had ontvangen om het te helpen zijn werk voort te zetten.

Gebruikers zullen dus geen transactiekosten hoeven te betalen, volgens de begeleidende video van de tweet. Ze hoeven ook geen lange crypto-adressen in te typen, dankzij de ingebouwde wallet-functie van de app.

Het nieuws komt twee jaar nadat Telegram gedwongen werd om zijn eigen cryptocurrency-activiteiten, inclusief zijn eigen token "Gram", in 2020 te stoppen. Dit gebeurde na een langdurige juridische strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC). Het initiatief, aanvankelijk bekend als het Telegram Open Network (TON), werd opgericht door Telegram CEO Pavel Durov en zijn broer Nikolai.

Een groep ontwikkelaars bleef aan het TON-project werken nadat Telegram het had stopgezet. Later werd het omgedoopt tot The Open Network, en Gram werd omgedoopt tot Toncoin.

De TON Foundation voorspelde dat "deze nieuwe Telegram-mogelijkheid zal uitgroeien tot betalingen tussen consumenten en bedrijven, waardoor individuen snel producten en diensten kunnen verkrijgen door Toncoin te sturen via bots in de Telegram-app."

Crypto-betalingen ook bij Twitter mogelijk

Telegram is een van de meest populaire messaging applicaties ter wereld, dus het feit dat het nu betalingen met Bitcoin accepteert, zegt veel. Twitter, dat onlangs in het nieuws was vanwege de overname van Elon Musk, is een andere bekende sociale netwerkdienst die cryptocurrency-betalingen accepteert.

Met behulp van Stripe, een aanbieder van betalingsinfrastructuur, accepteert Twitter nu Bitcoin-betalingen op zijn site. Telegram, aan de andere kant, overtreft nu veel andere populaire toepassingen, zoals Twitter, in een aantal categorieën, waaronder de snelheid en het gemak waarmee cryptobetalingen kunnen worden gedaan.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

november 29, 2022

ARCELOR bullenparade – 29nov22

november 29, 2022

China stuwt markt hoger | 29 november 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 28, 2022

PROSUS stierenrun

november 28, 2022

Gaan aandelen Galapagos weer stijgen?

Columns

Nieuw
29 nov 13:39 Ole Hansen

Grondstoffen verscheurd tussen recessie en aanbodkrapte

29 nov 12:11 Nico Inberg

ASM International: China minder problematisch

29 nov 09:06 Van Eck

Een sprankje hoop voor de opleving van goud

28 nov 11:55 Cees Smit

Column: Petje 750 in de AEX

28 nov 10:17 Redactie

LIVESHOW: 11 aandelen voor 2023

Het laatste beursnieuws