fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Nico Bakker -vrijdag, 19 juli 2019

IMCD zet uptrend voort

 

Speciaal voor u bespreekt de bekende technisch analist Nico Bakker wekelijks een aandeel dat er technisch gezien sterk bij ligt. Deze week IMCD

Wat een spanning en sensatie op het Damrak. Bulls stevig aan de leiding, veelal in een zware strijd gewikkeld met rode weerstandlijnen, danwel de SMA lijn op de dagkaart. Dit laatste is het geval op de dagchart van IMCD. Met veel gevoel voor dramatiek stuwen ze de koers omhoog, waardoor een vervolg van de uptrend aannemelijk is. Ik zal de route voor u uitstippelen.

Kleefcandle
Ik vertel u geen nieuws dat de 55SMA indicator, mijn trendvolgende indicator, ook dienst doet als dynamische trendlijn. Regelmatig worden in geval van een stijgende trendfase berentikken opgevangen op de SMA lijn, soms met wat overshooting, zodat een zwarte kleefcandle zichtbaar is. Zoals gisteren het geval was bij IMCD. De RSI schoot daarbij onder de Os-lijn en mijn NBTrade Indicator gaf een rode kleur aan. Allemaal indicaties dat de val naar 75,00 een overdreven actie was. Prompt staat er vandaag een witte candle.

V-spike bodem
De felheid van de zwarte kleefcandle en de opvolgende witte reactie candle levert een zogenaamde V-spike bodem op. RSI daardoor bijna weer boven de 50-lijn en de NBTRade Indicator weer in het blauw. Dit impliceert dat de korte termijn uptrend een nieuwe impuls krijgt en dat de bulls de gelegenheid krijgen op te stomen naar 80,70 en 82,75, gelijk aan de rode strepen boven in het veld. De turbulentie kan aanzwellen, maar zolang de koers boven 76+ noteert, liggen hogere koersen in lijn der verwachting.

Inspelen op stijging of daling bij IMCD? Turbotijd!

BNP Paribas IMCD Turbo's Long

BNP Paribas IMCD Turbo Short

 

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Columns

Nieuw
05 dec 13:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: COP25 meeting: push in strijd tegen klimaatverandering

05 dec 13:34 Redactie

2% Rendement per maand met ArcelorMittal

03 dec 09:32 Bas Heijink

AEX Bearish Engulfing

02 dec 09:46 Redactie

De schuld van de Turbo

28 nov 10:48 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Verder naar duurzame financiering

Het laatste beursnieuws