AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce vrijdag, 11 februari 2022 12:14

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week

Er is veel gaande in de crypto-wereld, en het kan lastig zijn om het allemaal bij te houden. Er zijn een aantal fascinerende nieuwtjes geweest in de afgelopen week waarvan je zeker op de hoogte moet zijn. Hieronder lees je de vijf belangrijkste onderwerpen die afgelopen week in het nieuws waren.

Rusland classificeert cryptocurrency als valuta

De regering en centrale bank van Rusland hebben besloten hoe ze cryptocurrency gaan reguleren. Er wordt nu een wetsvoorstel geschreven om cryptocurrency te classificeren als een valuta in plaats van een financieel activum. Het is echter onduidelijk of dit een positieve invloed zal hebben. Het lijkt er in ieder geval wel op dat Rusland de blockchain-technologie in een sneller tempo lijkt te adopteren dan voorheen. De "Bank van Rusland" drong in januari nog aan op een landelijk crypto-verbod.

Echtpaar uit New York verdacht van het witwassen van 3,6 miljard dollar aan Bitcoin

Een echtpaar in New York is afgelopen dinsdag aangehouden op verdenking van het witwassen van $3,6 miljard aan Bitcoin welke is gestolen bij een inbreuk in 2016 op de handelssite Bitfinex. Ilya Lichtenstein en zijn vrouw Heather Morgan worden beschuldigd van het stelen van 119.754 Bitcoins in 2016. Deze Bitcoins probeerden ze te verbergen met behulp van mixersoftware en snelle transacties. Hier zijn ze dus niet in geslaagd.

De waarde van Bitcoin is dramatisch gestegen

De vooruitzichten voor Bitcoin en de rest van de cryptocurrency sector zijn de afgelopen maanden niet bepaald positief geweest. Bitcoin is de laatste tijd gezakt tot een dieptepunt van €29.850, hoewel het deze keer een goede week heeft gehad. BTC steeg met bijna 10% op 4 februari, waarna deze stijging door bleef zetten. Op 8 februari brak 's werelds populairste cryptocurrency voor het eerst voorbij de €40.000, met een stijging van 33% ten opzichte van zijn dieptepunt.

Bitcoin ontvangen op je iPhone met “Tap to Pay”

Apple lanceerde deze week "Tap to Pay", wat een nieuwe betaalfunctie is. In plaats van een pinapparaat te gebruiken, kunnen winkeliers deze applicatie gebruiken om contactloze betalingen via hun telefoon te accepteren. Dit zou iedereen in staat moeten stellen Bitcoin-betalingen op je iPhone te accepteren.

Met Apple Pay kun je een iPhone koppelen aan verschillende credit- en debit cards, zodat je vervolgens met je telefoon kunt betalen. Je kunt hier ook kaarten van Coinbase, Binance en Crypto.com aan koppelen, waardoor je met cryptocurrency kunt betalen vanaf je iPhone. 

Het ontvangen van cryptocurrency op de iPhone was voorheen echter onmogelijk, maar dit is binnenkort wel haalbaar dankzij de nieuwe Tap to Pay-functie. De functionaliteit is echter niet specifiek gebouwd voor crypto betalingen, en kan dus alleen gebruikt worden wanneer je in het bezit bent van een crypto-betaalkaart.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2022

Aandelen FlatexDeGiro 37% in het rood!

december 6, 2022

Groeiaandelen spoedig weer koopwaardig.

december 6, 2022

Porsche AG naar de DAX | 6 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 5, 2022

Business Class | Aflevering 4 december 2022 | Wierda Vermogensbeheer

Columns

Nieuw
06 dec 14:58 Nico Inberg

Flatex DeGiro: -37% en wat nu?

06 dec 12:11 Redactie

Tien waanzinnige voorspellingen Saxobank

06 dec 10:56 Shaun Stevens

Beleggen in alternatief vastgoed

06 dec 09:33 Bas Heijink

NASDAQ: herstel ten einde?

05 dec 11:59 Redactie

MacroFlits: Fed, Rente, China en de Euro

Het laatste beursnieuws