NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Nico Bakker maandag, 9 augustus 2021 10:51

HEINEKEN in de rebound

HEINEKEN in de rebound

De stemming blijft opperbest op menig aandelenveld. Er zijn nog steeds koopkansen voor actieve beleggers. Koopkansen in de richting van de uptrend, maar ook koopkansen met een speculatief randje, zoals een vermeende opleving of rebound in de korte termijn downtrend. Dit laatste doet zich thans voor op de dagkaart van Heineken.

Dalende trend

Op de dagchart is duidelijk zichtbaar dat een dalende trendfase valide is. Enerzijds een dalingskanaal waarbinnen het proces van lagere toppen en lagere bodems zicht afspeelt, anderzijds een rode swingteller onder een licht afzwakkende SMA lijn. De beren duidelijk aan zet zou je zeggen, maar waarom dan een rebound kans? Welnu, kijk eens goed naar de RSI, die dreigt met een OS -upcross. 

Opleving in het dalingskanaal

Niet alleen de RSI stuurt aan op bodemvorming als opmaat voor een opleving naar de bovenkant van het dalingskanaal. De candle kleurt wit op moment van schrijven, de swingteller staat reeds op -7 en de swingtrader geeft kleine rode staafjes af als indicatie van overspannenheid onder in het veld. Voldoende indicaties die aansturen op een herstelbeweging vanaf circa 93+ tot krap 100, toch een leuk ritje voor actieve korte termijn beleggers. 

Coaching

De chart herbergt een reboundkans, ofwel koopkans tegen de trend in, een countertrend beweging voor actieve koopjesjagers die behoedzaam tussen de lijntjes navigeren. Zij kunnen overwegen om met een BNP Paribas Turbo Long met stop loss op 90,00 met hefboom 8,50 te profiteren van de verwachte opleving. Letwel, onder 93,00 vervagen de positieve vooruitzichten en dan moet ook afscheid worden genomen van de Turbo Long positie, dat moge duidelijk zijn. 

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: Klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo's/Boosters op dit fonds: Klik hier

 

De Aandeelhouder TV

januari 21, 2022

Netflix prikt verwachtingsbubbel door

januari 21, 2022

Begin van een echte correctie op de beurs? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 54

januari 21, 2022

AEX, DAX en Climax voor ADYEN – 19jan22

januari 21, 2022

AEX, DAX en Dubbele bodem ASML

Columns

Nieuw
21 jan 07:21 Nico Inberg

PostNL voor kwart in handen van Tsjech

20 jan 16:01 Redactie

ETF v/d Week: World MSCI

20 jan 09:42 Redactie

Terugkijken: Chatsessie met Nico

20 jan 07:15 Van Eck

ETF’s om te beleggen in het Metaverse

19 jan 14:45 Clément Inbona

Inflatie dreigt permanent te worden door stijgende lonen

Het laatste beursnieuws