Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

HEINEKEN in de rebound

HEINEKEN in de rebound
9 aug 2021 om 10:51

HEINEKEN in de rebound

De stemming blijft opperbest op menig aandelenveld. Er zijn nog steeds koopkansen voor actieve beleggers. Koopkansen in de richting van de uptrend, maar ook koopkansen met een speculatief randje, zoals een vermeende opleving of rebound in de korte termijn downtrend. Dit laatste doet zich thans voor op de dagkaart van Heineken.

Dalende trend

Op de dagchart is duidelijk zichtbaar dat een dalende trendfase valide is. Enerzijds een dalingskanaal waarbinnen het proces van lagere toppen en lagere bodems zicht afspeelt, anderzijds een rode swingteller onder een licht afzwakkende SMA lijn. De beren duidelijk aan zet zou je zeggen, maar waarom dan een rebound kans? Welnu, kijk eens goed naar de RSI, die dreigt met een OS -upcross. 

Opleving in het dalingskanaal

Niet alleen de RSI stuurt aan op bodemvorming als opmaat voor een opleving naar de bovenkant van het dalingskanaal. De candle kleurt wit op moment van schrijven, de swingteller staat reeds op -7 en de swingtrader geeft kleine rode staafjes af als indicatie van overspannenheid onder in het veld. Voldoende indicaties die aansturen op een herstelbeweging vanaf circa 93+ tot krap 100, toch een leuk ritje voor actieve korte termijn beleggers. 

Coaching

De chart herbergt een reboundkans, ofwel koopkans tegen de trend in, een countertrend beweging voor actieve koopjesjagers die behoedzaam tussen de lijntjes navigeren. Zij kunnen overwegen om met een BNP Paribas Turbo Long met stop loss op 90,00 met hefboom 8,50 te profiteren van de verwachte opleving. Letwel, onder 93,00 vervagen de positieve vooruitzichten en dan moet ook afscheid worden genomen van de Turbo Long positie, dat moge duidelijk zijn. 

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: Klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s/Boosters op dit fonds: Klik hier

 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Heineken

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.