Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Goudspecialist Doijer & Kalff bouwt zilvervloot voor (klein)kinderen om naar goudvloot

Goudspecialist Doijer & Kalff bouwt zilvervloot voor (klein)kinderen om naar goudvloot
19 okt 2023 om 17:15

De zilvervloot is een bekend spaarprogramma voor kinderen, waarbij ouders of grootouders sparen voor (klein)kinderen. Spaargeld levert echter weinig rente op en inflatie holt de waarde uit. “Goud heeft betere papieren, met een gemiddeld rendement van 8 procent in de laatste 50 jaar. Je hebt daarmee een natuurlijke langetermijnbelegging voor kinderen en kleinkinderen”, stelt Reinoud Bogert, partner bij Doijer & Kalff. 

Iets opzijzetten voor kinderen en kleinkinderen kent een lange traditie in Nederland. Zilvervloot sparen was daarbij uitermate populair in de jaren negentig en bestaat nog steeds. Ouders en grootouders storten hierbij periodiek een bedrag, waarbij het saldo op achttienjarige leeftijd aan de jonge spaarder wordt uitgekeerd. De jarenlang dalende rente, ondanks recente stijgingen nog steeds op een laag niveau, maakte deze spaarvorm echter minder interessant. 

Voor Doijer & Kalff reden om de zilvervloot nieuw leven in te blazen met een goudrekening voor (klein)kinderen: het Kalffjes-account. Ouders of grootouders kunnen hierbij fysiek goud aankopen waarmee ze als het ware een ‘gouden spaarpot’ opbouwen. “Dit nieuwe initiatief biedt ouders en grootouders de mogelijkheid om vermogen te sparen voor hun (klein)kinderen in fysiek goud. De kracht van het edelmetaal is dat het beschermt tegen inflatie en daadwerkelijk rendement oplevert. De afgelopen 50 jaar 8% gemiddeld per jaar, in de laatste 20 jaar rond 9% per jaar”, vertelt Bogert.

Een solide financiële basis voor de (klein)kinderen 

De goudprijs is de afgelopen weken weliswaar gedaald, maar volgens Bogert is dat juist een goed moment om met een langetermijnbelegging in goud te beginnen. “Met de insteek van langetermijnbelegging vormt dit edelmetaal een prima spaarpot voor kinderen en kleinkinderen.  Bovendien koop je het goud periodiek aan waarmee je je instaprisico middelt en gebruik kunt maken van een tijdelijke dip in de goudprijs.” 

Naast het goede trackrecord voor goud, zijn de vooruitzichten voor het edelmetaal positief, zo stelt Bogert verder. “Een van de grootste voordelen van fysiek goud, is dat het niet onderhevig is aan devaluatie, wat vaak het geval is bij geld op papier. Dit is de reden dat centrale banken nog steeds massaal goud in hun kluizen hebben liggen. Bovendien zie je een trend dat centrale banken over de hele wereld hun goudvoorraden aanzienlijk hebben uitgebreid. Doe zoals deze banken!”

Het Kalffjes-account geeft de mogelijkheid om een solide financiële basis te leggen voor (klein)kinderen, met het oog op het kopen van een huis, het betalen van een studie of het opbouwen van vermogen. Deelnemen kan vanaf 50 euro inleg per maand. Bogert: “Dit is ook een goede manier om vermogen over te brengen naar een volgende generatie.” 

“Onze klanten bestaan met name uit vermogende particulieren en ondernemers. Met het Kalffjes-account bieden we nu ook een toegankelijk product met dezelfde voordelen van het bezit van fysiek edelmetaal.”

Open hier een Kalffjes Account

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.