NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Nico Bakker maandag, 22 juni 2020 16:01

FUGRO superspannend steunscenario

In mijn DeAandeelHouder columns presenteer ik veelal offensieve kansen of bedreigingen, ofwel proposities met een relatief hoog cowboy gehalte. Flink anticiperen en snel wegwezen als de verwachte koersbeweging uitblijft. Leuke scenario’s derhalve voor offensief ingestelde korte termijn beleggers die wel van een gokje houden. Voor hen heb ik een superspannend steunscenario op de dagkaart van Fugro.

SMA vangnet
De dagkaart toont in het algemeen nauwelijks tot geen trendmatigheid, geen mooi proces van hogere bodems en hogere topen, of andersom, maar wel een hoge mate van turbulentie, grilligheid, wispelturigheid of hoe u het ook wilt noemen. Flinke sprieten omhoog en omlaag, erg lastig voor de trendbelegger, ideaal voor de koopjesjagers. Voor hen ziet de dagkaart er spannend uit, nu wederom de SMA als vangnet dienst mag doen. De bulls mogen zich voorbereiden om een nieuwe actie te starten.

Steunscenario
Niet alleen de SMA lijn, ook de swingteller doet een duit in het zakje als het gaat om mogelijke bodemvorming. De stappenteller staat immers op -8, dus de downswing als formele correctiebeweging kan worden afgerond. Tel hierbij op dat op 3,61+ een groene steunstreep ligt en kom dan tot de conclusie dat de bulls een dappere overlevingsstrijd moeten voeren. Opveren van 3,61 naar 4+ en hoger, dat is hun opdracht. Onder 3,60 vervallen de positieve vooruitzichten.

Koopkans
Uit bovenstaande analyse blijkt dat de grafiek een koopkans herbergt voor speculanten, anticiperende korte termijn beleggers en koopjesjagers, die zich realiseren dat twee handen aan het stuur gewenst is. Anderen wachten wellicht op een witte candle. Deze bevestiging impliceert een hogere aankoopkoers, maar ja, dat is de prijs die je betaalt voor meer zekerheid.

BNP Paribas FUGRO Turbo LongBNP Paribas FUGRO Turbo Long

BNP Paribas FUGRO Turbo ShortBNP Paribas FUGRO Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

januari 21, 2022

Netflix prikt verwachtingsbubbel door

januari 21, 2022

Begin van een echte correctie op de beurs? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 54

januari 21, 2022

AEX, DAX en Climax voor ADYEN – 19jan22

januari 21, 2022

AEX, DAX en Dubbele bodem ASML

Columns

Nieuw
21 jan 07:21 Nico Inberg

PostNL voor kwart in handen van Tsjech

20 jan 16:01 Redactie

ETF v/d Week: World MSCI

20 jan 09:42 Redactie

Terugkijken: Chatsessie met Nico

20 jan 07:15 Van Eck

ETF’s om te beleggen in het Metaverse

19 jan 14:45 Clément Inbona

Inflatie dreigt permanent te worden door stijgende lonen

Het laatste beursnieuws