Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Nico Bakker - maandag, 22 juni 2020 16:01

FUGRO superspannend steunscenario

In mijn DeAandeelHouder columns presenteer ik veelal offensieve kansen of bedreigingen, ofwel proposities met een relatief hoog cowboy gehalte. Flink anticiperen en snel wegwezen als de verwachte koersbeweging uitblijft. Leuke scenario’s derhalve voor offensief ingestelde korte termijn beleggers die wel van een gokje houden. Voor hen heb ik een superspannend steunscenario op de dagkaart van Fugro.

SMA vangnet
De dagkaart toont in het algemeen nauwelijks tot geen trendmatigheid, geen mooi proces van hogere bodems en hogere topen, of andersom, maar wel een hoge mate van turbulentie, grilligheid, wispelturigheid of hoe u het ook wilt noemen. Flinke sprieten omhoog en omlaag, erg lastig voor de trendbelegger, ideaal voor de koopjesjagers. Voor hen ziet de dagkaart er spannend uit, nu wederom de SMA als vangnet dienst mag doen. De bulls mogen zich voorbereiden om een nieuwe actie te starten.

Steunscenario
Niet alleen de SMA lijn, ook de swingteller doet een duit in het zakje als het gaat om mogelijke bodemvorming. De stappenteller staat immers op -8, dus de downswing als formele correctiebeweging kan worden afgerond. Tel hierbij op dat op 3,61+ een groene steunstreep ligt en kom dan tot de conclusie dat de bulls een dappere overlevingsstrijd moeten voeren. Opveren van 3,61 naar 4+ en hoger, dat is hun opdracht. Onder 3,60 vervallen de positieve vooruitzichten.

Koopkans
Uit bovenstaande analyse blijkt dat de grafiek een koopkans herbergt voor speculanten, anticiperende korte termijn beleggers en koopjesjagers, die zich realiseren dat twee handen aan het stuur gewenst is. Anderen wachten wellicht op een witte candle. Deze bevestiging impliceert een hogere aankoopkoers, maar ja, dat is de prijs die je betaalt voor meer zekerheid.

BNP Paribas FUGRO Turbo LongBNP Paribas FUGRO Turbo Long

BNP Paribas FUGRO Turbo ShortBNP Paribas FUGRO Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

oktober 29, 2020

RD pompt dividend op | 29 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 28, 2020

AEX 28 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 28, 2020

Jongens tegen de meisjes op de Erasmus Universiteit – #Beursspel2020

oktober 28, 2020

KPN en Heineken | 28 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
29 okt 08:09 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – China’s comeback na de COVID klap

28 okt 09:39 Bas Heijink

TA AEX: Verdere verzwakkingen

28 okt 09:24 Marco Knulst

Allesweters en twijfelaars

27 okt 12:27 Marco Knulst

SAP geeft wijze les voor ETF belegger

27 okt 11:29 Redactie

De 3 beste aandelen die u kunt kopen met 250 euro