AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 22 juni 2020 16:01

FUGRO superspannend steunscenario

In mijn DeAandeelHouder columns presenteer ik veelal offensieve kansen of bedreigingen, ofwel proposities met een relatief hoog cowboy gehalte. Flink anticiperen en snel wegwezen als de verwachte koersbeweging uitblijft. Leuke scenario’s derhalve voor offensief ingestelde korte termijn beleggers die wel van een gokje houden. Voor hen heb ik een superspannend steunscenario op de dagkaart van Fugro.

SMA vangnet
De dagkaart toont in het algemeen nauwelijks tot geen trendmatigheid, geen mooi proces van hogere bodems en hogere topen, of andersom, maar wel een hoge mate van turbulentie, grilligheid, wispelturigheid of hoe u het ook wilt noemen. Flinke sprieten omhoog en omlaag, erg lastig voor de trendbelegger, ideaal voor de koopjesjagers. Voor hen ziet de dagkaart er spannend uit, nu wederom de SMA als vangnet dienst mag doen. De bulls mogen zich voorbereiden om een nieuwe actie te starten.

Steunscenario
Niet alleen de SMA lijn, ook de swingteller doet een duit in het zakje als het gaat om mogelijke bodemvorming. De stappenteller staat immers op -8, dus de downswing als formele correctiebeweging kan worden afgerond. Tel hierbij op dat op 3,61+ een groene steunstreep ligt en kom dan tot de conclusie dat de bulls een dappere overlevingsstrijd moeten voeren. Opveren van 3,61 naar 4+ en hoger, dat is hun opdracht. Onder 3,60 vervallen de positieve vooruitzichten.

Koopkans
Uit bovenstaande analyse blijkt dat de grafiek een koopkans herbergt voor speculanten, anticiperende korte termijn beleggers en koopjesjagers, die zich realiseren dat twee handen aan het stuur gewenst is. Anderen wachten wellicht op een witte candle. Deze bevestiging impliceert een hogere aankoopkoers, maar ja, dat is de prijs die je betaalt voor meer zekerheid.

BNP Paribas FUGRO Turbo LongBNP Paribas FUGRO Turbo Long

BNP Paribas FUGRO Turbo ShortBNP Paribas FUGRO Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

januari 27, 2023

ASML, Tesla, Avantium, Microsoft, ChatGPT, Accsys & Chevron | DeAandeelhouder Podcast Afl. 108

januari 27, 2023

Waarschuwing voor beleggers

januari 27, 2023

De beurs gaat 20% crashen – Jeremy Grantham

januari 27, 2023

Signify stelt teleur, ASML wat nu? | 27 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
26 jan 14:04 Jordy Beuving

Groeivertraging Microsoft

26 jan 10:45 Doijer en Kalff

Optimaal gebruik maken van de hedge functie van goud en zilver

26 jan 09:56 Redactie

Grote overname DSM roept vraagtekens op

25 jan 13:24 Redactie

De beurs gaat crashen – Jeremy Grantham

25 jan 12:29 Redactie

(Video) Beursupdate: ASML, fusie DSM + koersbeweging Accsys