NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker vrijdag, 21 februari 2020 11:55

Fibo vangnet voor de AEX

Wat een spanning en sensatie op het dagspeelveld van de AEX index. Enerzijds flinke berentikken binnen de uptrend, anderzijds pogingen van de bulls om op tijd in te grijpen teneinde de trend intact te laten. Het ziet er naar uit dat zij hierin zullen slagen dankzij het Fibo vangnet. Ik zal dit nader toelichten.

Felle correctie
Al geruime tijd is er sprake van een positieve ondertoon op de dagchart van de AEX. Behoudens enkele vervelende berentikken, een vergissing van de markt, houden de bulls de regie goed in handen. Onderdeel binnen het spel is een correctie, ofwel een terugval richting de gemiddelde lijn om een hogere bodem te plaatsen. Welnu, vanaf de 632+ rode streep en weerstand is een correctie gaande die de AEX in felle stappen onderuit haalt. Maar dan komt het Fibo vangnet tevoorschijn om de beren te remmen en de bulls de gelegenheid terug te keren in de arena. De eerste lijn van het vangnet ligt op 616. Zou hier al gebodemd worden?

Bodempatroon
Op moment van schrijven kleurt de dagcandle wit en doen de bulls goed hun best om er zo mogelijk een Hammer van te maken, een redelijk betrouwbaar bodempatroon. Samen met steun vanuit de Fibo grid en een RSI boven de 50-lijn, zou dit zomaar de eerste stap kunnen zijn in een hernieuwde aanval op de 632+ weerstand. De indicatoren staan nog in een minstand, dus de positieve verwachtingen worden slechts en alleen gevoed door charttechnische elementen. Helemaal niet verkeerd deze subjectieve saus over de chart, smaakt best lekker.

Anticiperende koopkans
Het ziet er dus naar uit dat de stieren zich op tijd vermannen door de beren van zich af te schudden. Een mooie maar wel anticiperende koopkans voor actieve beleggers, die zich realiseren dat bij koersvorming onder 616/615, danwel bij alsnog een zwarte candle vandaag, de hervatting van de uptrend wordt uitgesteld. Wilt u meer bevestiging van bodemvorming, dan mag u nog even aan de zijlijn toekijken.


BNP Paribas AEX Turbo Long
BNP Paribas AEX Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

augustus 18, 2022

Inflatie, BAM, Boskalis en Tencent | 18 augustus 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 17, 2022

AEX krijgt flinke tik – 17aug22

augustus 17, 2022

Alfen Bijgeladen

augustus 17, 2022

Wachten op Fed en ABN Amro gaat ex | 17 augustus 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
17 aug 17:41 Jordy Beuving

Tencent: weinig positiefs op korte termijn

16 aug 16:00 Redactie

Walmart verteert de inflatiezorgen en zorgt voor wat rust bij beleggers

15 aug 15:59 Redactie

Keek op de week voor de belegger

15 aug 10:19 Ole Hansen

Grondstoffencorrectie lijkt einde te naderen

15 aug 09:23 Cees Smit

Column: Fijne parels mooie parels