Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

EURODOLLAR start daily uptrend

EURODOLLAR start daily uptrend
16 mrt 2020 om 11:25

Beurzen in brand, volledige chaos op vrijwel alle speelvelden, heftige turbulentie, een werkelijk unieke situatie, maar dan wel zwaar negatief getint. Op de valuta markten lijkt het mee te vallen. Daar zien we charttechisch nog wel normale koersbewegingen, zoals dat het geval is op de dagchart van het EuroDollar valutapaar. Een rally van 1,10 naar 1,15 ligt in het verschiet. Ik zal de grafiek voor u duiden.

Meerdere steunpunten
Ik kan een aantal technische bevindingen en metingen noemen die aansturen op bodemvorming als opmaat voor de start van een nieuwe uptrend. Zo is daar de witte candle, mogelijk zelfs als Bullish Engulfing patroon, ofwel een positief omarmingspatroon. Dit bodempatroontje staat op de redelijk vlakke SMA lijn die als dynamische steunlijn de Euro bulls in de race houdt. Bij de SMA ligt ook een 61,8% Fibo retracement als extra vangnet. Tot slot de RSI die keurig opveert vanaf de 50-lijn.

Long kans
Voldoende technische bevindingen die aansturen op bodemvorming rond de 1,1050 zone met aansluitend dappere pogingen om een proces van hogere toppen en hogere bodems te starten, ofwel een stijgende trendfase met de recente spike top op krap 1,15 als haalbaar koersdoel. Al met al positieve vooruitzichten voor de Euro, hetgeen long kansen impliceert voor de korte termijn actieve belegger.

BNP Paribas EuroDollar Turbo Long
BNP Paibas EuroDollar Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.