Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Nico Bakker - maandag, 16 maart 2020 11:25

EURODOLLAR start daily uptrend

Beurzen in brand, volledige chaos op vrijwel alle speelvelden, heftige turbulentie, een werkelijk unieke situatie, maar dan wel zwaar negatief getint. Op de valuta markten lijkt het mee te vallen. Daar zien we charttechisch nog wel normale koersbewegingen, zoals dat het geval is op de dagchart van het EuroDollar valutapaar. Een rally van 1,10 naar 1,15 ligt in het verschiet. Ik zal de grafiek voor u duiden.

Meerdere steunpunten
Ik kan een aantal technische bevindingen en metingen noemen die aansturen op bodemvorming als opmaat voor de start van een nieuwe uptrend. Zo is daar de witte candle, mogelijk zelfs als Bullish Engulfing patroon, ofwel een positief omarmingspatroon. Dit bodempatroontje staat op de redelijk vlakke SMA lijn die als dynamische steunlijn de Euro bulls in de race houdt. Bij de SMA ligt ook een 61,8% Fibo retracement als extra vangnet. Tot slot de RSI die keurig opveert vanaf de 50-lijn.

Long kans
Voldoende technische bevindingen die aansturen op bodemvorming rond de 1,1050 zone met aansluitend dappere pogingen om een proces van hogere toppen en hogere bodems te starten, ofwel een stijgende trendfase met de recente spike top op krap 1,15 als haalbaar koersdoel. Al met al positieve vooruitzichten voor de Euro, hetgeen long kansen impliceert voor de korte termijn actieve belegger.

BNP Paribas EuroDollar Turbo Long
BNP Paibas EuroDollar Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

september 27, 2020

Winstneming op IT en terughoudendheid op de beurs gepast

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken

24 sep 09:37 Bas Heijink

TA AEX: Neerwaartse versnelling

24 sep 08:31 Shaun Stevens

Angst voor de stad? Stedelijk leven en COVID-19

Het laatste beursnieuws