AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 16 maart 2020 11:25

EURODOLLAR start daily uptrend

Beurzen in brand, volledige chaos op vrijwel alle speelvelden, heftige turbulentie, een werkelijk unieke situatie, maar dan wel zwaar negatief getint. Op de valuta markten lijkt het mee te vallen. Daar zien we charttechisch nog wel normale koersbewegingen, zoals dat het geval is op de dagchart van het EuroDollar valutapaar. Een rally van 1,10 naar 1,15 ligt in het verschiet. Ik zal de grafiek voor u duiden.

Meerdere steunpunten
Ik kan een aantal technische bevindingen en metingen noemen die aansturen op bodemvorming als opmaat voor de start van een nieuwe uptrend. Zo is daar de witte candle, mogelijk zelfs als Bullish Engulfing patroon, ofwel een positief omarmingspatroon. Dit bodempatroontje staat op de redelijk vlakke SMA lijn die als dynamische steunlijn de Euro bulls in de race houdt. Bij de SMA ligt ook een 61,8% Fibo retracement als extra vangnet. Tot slot de RSI die keurig opveert vanaf de 50-lijn.

Long kans
Voldoende technische bevindingen die aansturen op bodemvorming rond de 1,1050 zone met aansluitend dappere pogingen om een proces van hogere toppen en hogere bodems te starten, ofwel een stijgende trendfase met de recente spike top op krap 1,15 als haalbaar koersdoel. Al met al positieve vooruitzichten voor de Euro, hetgeen long kansen impliceert voor de korte termijn actieve belegger.

BNP Paribas EuroDollar Turbo Long
BNP Paibas EuroDollar Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

februari 2, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

februari 2, 2023

JET in de sprint – 02feb23

februari 2, 2023

Meta, Shell en ING presteren sterk| 2 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 1, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

Columns

Nieuw
02 feb 10:42 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg

01 feb 14:58 ProBeleggen

Slim beleggen in ASM International

01 feb 09:06 Bas Heijink

Gaat de euro weer stijgen?

31 jan 11:29 Nico Inberg

KPN: Hoeksteentje in de portefeuille

31 jan 09:04 Bas Heijink

Chinese aandelen de lucht in?