AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 10 januari 2022 11:15

Eurobonds: Gaat de rente weer dalen?

Gaat de rente weer dalen?

Niet alleen op de aandelenvelden is er van alles te beleven, ook aan het rentefront speelt zich van alles af. U weet, ik consulteer de chart van de Euro Bund Future om een scenario te kunnen schetsen aangaande de lange rente in Nederland. Dan kom ik tot de volgende vraagstelling: “Gaat de rente weer dalen”? Ik zal de dagchart analyseren en aangeven waarom de Euro Bund Future aanbeland is bij een spannend en cruciaal kantelpunt. 

Daling in trading box

De swings in het koersbeeld zijn fors, maar ook stabiel, dat wil zeggen significant omhoog en omlaag zonder vervelende uitschieters. Dit koersbeeld past bij de contouren van een trading range, een van de drie koersvormen die we kennen uit de marktclassificatie. Significant bewegen tussen min of meer horizontale toppen en horizontale bodems, zo ziet een trading range er uit. Welnu, de bovenkant van de range ligt ver weg op circa 175, daar staan nu twee toppen. De onderkant van de range zou dan op 169+ moeten liggen, waar in het verleden twee bodems zijn geplaatst. De strijd is zeer heftig momenteel bij de vermeende steunzone. De indicatoren staan uiteraard in de min, dus die bieden geen soelaas. De inschatting van hernieuwde bodemvorming wordt puur charttechnisch gevoed. Maar dan kent u ongetwijfeld mijn stelling “wacht op wit” als eerste aanzet tot bodemvorming om de daling in de trading box een halt toe te roepen. 

Coaching
De chart illustreert een potentiële trading range als er binnenkort meerdere witte candles verschijnen rond de 169+ zone. Mocht de koers echter onder 169 zakken, dan wijzigt het technische plaatje aanzienlijk, dat moge duidelijk zijn. Maar marktgedrag herhaalt zichzelf, dus hou ik vooralsnog vast aan een aanstaand steunscenario als opmaat voor een stijging naar 175+ en daarmee dus een hernieuwde daling van de rente. Het is dan ook uitzien naar de eerstvolgende witte candle om vervolgens een BNP Turbo Long positie te overwegen met een hefboom 5 als een stop op 169 en een target van 175 als uitgangspunt genomen worden. Deze Turbo heeft een stoploss van krap 137, die uiteraard niet wordt gehaald, want onder 169 wordt de positie immers gesloten. 

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo's/Boosters op dit fonds: klik hier

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). Wouter de Boer is medewerker van BTAC.
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker dan wel De Boer geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker of De Boer staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.
Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker en/of Wouter de Boer van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.
Deze aanbevelingen zijn niet opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en zijn evenmin onderworpen aan een verbod om al vóór de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied te handelen.

De Aandeelhouder TV

januari 27, 2023

Indices op stoom – 27jan23

januari 27, 2023

2023 kan een redelijk beursjaar worden

januari 27, 2023

ASML, Tesla, Avantium, Microsoft, ChatGPT, Accsys & Chevron | DeAandeelhouder Podcast Afl. 108

januari 27, 2023

Waarschuwing voor beleggers

Columns

Nieuw
27 jan 15:18 Redactie

Hindenburg slaat toe: Adani aandelen hard onderuit

26 jan 14:04 Jordy Beuving

Groeivertraging Microsoft

26 jan 10:45 Doijer en Kalff

Optimaal gebruik maken van de hedge functie van goud en zilver

26 jan 09:56 Redactie

Grote overname DSM roept vraagtekens op

25 jan 13:24 Redactie

De beurs gaat crashen – Jeremy Grantham