NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce vrijdag, 1 april 2022 14:38

Engeland zal waarschijnlijk snel met crypto-regulatie komen

De Britse regering zal naar verwachting binnenkort uitgebreide voorstellen publiceren om cryptocurrency te reguleren. Stablecoins zullen het belangrijkste onderdeel van deze voorstellen zijn, aldus CNBC. Binnen enkele weken zal Rishi Sunak, de Engelse minister van Financiën, het nieuwe regelgevingskader onthullen.

Volgens CNBC zien deze regulaties er niet slecht uit voor de crypto business. Zo zullen geen verboden of drastische acties in werking komen. Daarentegen zal regulering voor de broodnodige juridische verduidelijking zorgen. Toch is er veel onrust onder Engelse cryptobeleggers omdat onduidelijk is wat de positie van de cryptosector is onder Engels recht.

Het is geen geheim dat Britse beleidsmakers de complexiteit van cryptocurrencies en stablecoins nog niet begrijpen. Daarom zijn ze bereid te luisteren naar experts uit de cryptosector, en hebben er al veel ontmoetingen plaatsgevonden tussen het ministerie en bepaalde crypto-bedrijven.

Het Verenigd Koninkrijk is voornamelijk bezorgd over stablecoins

Volgens CNBC zijn stablecoins het meest zorgwekkende onderwerp. Stablecoins zijn digitale valuta's die gebonden zijn aan een bepaalde onderliggende waarde, zoals de Amerikaanse dollar, de euro of goud. Tether (USDT) is een stablecoin die wordt gedekt door Amerikaanse dollars, terwijl PAX Gold (PAXG) een stablecoin is die wordt gedekt door goud. Stablecoins zijn de afgelopen jaren explosief in populariteit gestegen, wat de autoriteiten zorgen baart.

Er staan vier stablecoins in de top 12 van cryptocurrencies, met een gecombineerde waarde van zo’n 150 miljard euro. Autoriteiten zijn van mening dat stablecoins niet volledig worden gedekt worden door reserves van gelijke waarde. Daarnaast wordt hetzelfde argument dat tegen andere cryptocurrencies wordt gebruikt, het witwassen van geld en gebruik voor andere illegale activiteiten, ook tegen stablecoins gebruikt.

Ook in de Verenigde Staten wil men stablecoins reguleren

Stablecoins worden niet alleen in het Verenigd Koninkrijk nauwlettend in de gaten gehouden. In de afgelopen maanden is er ook in de Verenigde Staten veel ophef geweest over stablecoins. Deze munten werden zelfs "pokerchips" genoemd door de voorzitter van de SEC.

Hoewel stablecoins een risico kunnen vormen als ze niet goed gereguleerd worden, is zelfs de Bank of America het ermee eens dat ze het potentieel hebben een legitieme betalingsoptie te worden. De rechtvaardigingen lijken met zwakke argumenten te komen als ze weer aanhalen dat deze munten alleen voor het witwassen van geld en illegale activiteiten worden gebruikt. 

Stablecoins draaien op blockchains, wat publiek toegankelijke gedistribueerde grootboeken zijn waardoor iedereen in staat is elke transactie te volgen. Dit maakt het juist nog gemakkelijker om illegale acties op te sporen.

Het besluit van Engeland om cryptocurrency te reguleren in plaats van het ronduit te verbieden, lijkt opnieuw een positieve stap voor de sector te zijn. Hoewel sommige early cryptocurrency adopters tegen regulering zijn en de voorkeur geven aan een meer liberale aanpak, lijkt regulering de weg naar mainstream acceptatie te zijn.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

juli 6, 2022

Aandeel Flow Traders aantrekkelijk ondanks mysterieuze koersdaling

juli 6, 2022

JET in de rebound – 06jul22

juli 6, 2022

Telecom aandelen zoals KPN: interessant of afblijven?

juli 6, 2022

JET dealt met Amazon | 6 juli 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
06 jul 13:45 Jordy Beuving

ASML: Exportverbod China een groot gevaar?

06 jul 10:17 Nico Inberg

Hoe moeten we deal JET-Amazon inschatten?

06 jul 09:27 Shaun Stevens

Inzetten op Amerikaanse huurwoningen

05 jul 10:16 Redactie

Virtu: Nekslag door Retail en PFOF

05 jul 10:15 Redactie

Saxo Q3 vooruitzichten: de op hol geslagen trein

Het laatste beursnieuws