Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Duurzaam beleggen maakt een wezenlijk verschil

Duurzaam beleggen maakt een wezenlijk verschil
18 apr 2019 om 11:11

BNP Paribas AM: Duurzaam beleggen maakt een wezenlijk verschil

·         ESG-beleggingen vertegenwoordigen meer dan 25% van het wereldwijde aandelenvermogen

·         Aanpak van risico’s die verder gaan dan de financiële resultaten

·         Bijdragen aan een betere wereld

Duurzaam beleggen wint snel aan populariteit. Meer dan 23 miljard euro wordt wereldwijd geïnvesteerd aan de hand van criteria op het gebied van milieu, maatschappij en governance (ESG). Dat is meer dan een kwart van de totale waarde van wereldwijde aandelenbeleggingen.

Er zit meer achter de opkomst van ESG-beleggen dan idealisme. Volgens Sheila Ter Laag, ESG-specialist bij BNP Paribas Asset Management, heeft de financiële sector begrepen wat er op het spel staat. “Dat blijkt niet alleen uit de aanzienlijke bedragen geld die naar duurzaam beleggen vloeien, maar ook uit de trend naar samenwerking. Een voorbeeld is het Network for Greening the Financial System, dat iets meer dan een jaar geleden werd opgericht. De presidenten van de acht grote centrale banken waren bij dit initiatief betrokken. Zakenman en politicus Michael Bloomberg is de voorzitter. Deze mensen doen dit niet uit puur idealisme, maar ook omdat de financiële belangen groot zijn.”

Het prijskaartje van de klimaatverandering

De gevolgen van klimaatverandering zijn ernstig, zegt Ter Laag. “De schade van grote natuurrampen is de afgelopen jaren gestaag gegroeid. Dit leidt tot hogere kosten voor verzekeraars en bedrijven die actief zijn in de getroffen gebieden. Er is een groeiend bewustzijn in de financiële sector dat als we niet snel handelen om de wereld een aangename plek te laten blijven, we een prijs betalen die vele malen hoger zal zijn.”

Klik hier om meer te lezen over de effectiviteit van duurzaam beleggen bij het aanmoedigen van beter bestuur en zodanig op een potentieel hoger rendement.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.