Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Redactie - donderdag, 21 januari 2021 07:00

Dure markt? Deze 3 aandelen zijn spotgoedkoop

De markt staat op extreme hoogtes en lijkt historisch gezien erg stevig gewaardeerd. De Koers/Winst verhoudingen zijn hoger dan ten tijden van de dot-com bubbel in 1999. Billy Duberstein van Fool.com heeft in zijn laatste artikel drie aandelen die wél goedkoop zijn gewaardeerd op zijn lijstje staan.


Het is algemeen bekend dat de markt momenteel ofwel volledig geprijsd of zelfs te duur is. De CAPE-ratio (cyclisch gecorrigeerde PE) van de S&P 500, een maatstaf die is uitgevonden door Yale-professor Robert Schiller, is momenteel meer dan 34 - het hoogste cijfer sinds de dotcom-bubbel van 1999. Maar zelfs in 1999 waren er ondergewaardeerde aandelen te kopen die het goed zouden hebben gedaan, zelfs als de internetsector uit de gratie raakte.

Zijn er dus nog steeds goedkope aandelen op de markt? Dat lijkt zo te zijn, aangezien de volgende solide bedrijven op wonderbaarlijke wijze allemaal handelen tegen 12 keer hun winstverwachtingen voor 2021 - of minder. Hieronder een overzicht.

Discover Financial (NYSE: DFS)

Een van de meer opmerkelijke statistieken over de COVID-19-neergang is dat de gemiddelde consumenten-FICO-score omhoog ging. “Huh?”, zou je je kunnen afvragen. In recessies missen mensen meestal betalingen en gaan hun kredietscores omlaag.

Die volkomen rationele verwachting is wat financiële aandelen, zoals creditcardverstrekker Discover Financial (NYSE: DFS), deed dalen in de vroege dagen van de pandemie. Dankzij de stimuleringswet en de maatregelen van de Federal Reserve om de economie in de vroege dagen van de pandemie een halt toe te roepen, hebben hulpbetalingen en extra werkloosheidsverzekeringen het voor velen mogelijk gemaakt om de balans van hun huishouden te versterken.

Als u gedurende deze tijd uw baan hebt behouden, heeft u waarschijnlijk ook veel spaargeld opgebouwd en schulden afbetaald, aangezien u niet veel uitgeeft aan reiskosten. Dat is geweldig nieuws voor krediet, en creditcardmaatschappijen hebben nog geen zinvolle afschrijvingen meegemaakt als gevolg van de pandemie.

Dat betekent dat veel kredietverstrekkers mogelijk reserves vrijmaken die vorig jaar zijn opgenomen, waardoor hun inkomsten in het komende jaar toenemen. Dat geldt vooral als het Biden-stimuleringsplan dat vorige week werd vrijgegeven, wordt aangenomen en als er in de komende maanden een vaccin wordt geïntroduceerd.

Analisten verwachten al $ 8,16 in 2021 EPS voor Discover, bijna terug naar het record van $ 9,08 dat in 2019 werd verdiend. Die $ 8,12 zou betekenen dat Discover handelt tegen een 12 PE-ratio. Het hoogste doel van analisten voor 2021 is echter $ 13,85. Als de stimulans en de uitrol van vaccins de uitgaven en leningen op een grotere manier terugbrengen, zou Discover er een jaar of twee extreem goedkoop uit kunnen zien, zelfs na het indrukwekkende herstel dit jaar.

Super Microcomputer (NASDAQ: SMCI)

Geloof het of niet, er is een technologieaandeel dat ook wordt verhandeld tegen een verwachte PE-ratio van minder dan 12. In feite wordt serverfabrikant Super Micro Computer (NASDAQ: SMCI) verhandeld tegen ongeveer 10 keer de geschatte winst voor 2022.

Maar onthoud: Het fiscale jaar van Super Micro eindigt in juni, dus fiscaal 2022 is eigenlijk de periode tussen juni 2021 en juni 2022. Momenteel handelt Super Micro Computer tegen 20 keer achterblijvende winsten, maar dat is een beetje misleidend; het bedrijf moest extra kosten op zich nemen om zijn financiële controles te herstellen nadat een boekhoudschandaal in 2017 ertoe leidde dat het bedrijf in 2018 van de grote beurzen werd geschrapt.

Super Micro was echter tevreden met de toezichthouders en werd in januari 2020 opnieuw aangeboden op de NASDAQ. Die extra kosten liepen echter door het afgelopen kwartaal van juni. Nu die beproeving volledig achter het bedrijf ligt, kan Super Micro weer aan de slag met het leveren van toonaangevende energiezuinige en op maat gemaakte servers waarmee bedrijven over de hele wereld applicaties en AI kunnen draaien.

Oprichter, CEO en grootaandeelhouder Charles Liang zei tijdens de recente conference call met analisten dat hij gelooft dat het bedrijf terug kan naar het gemiddelde groeipercentage van 20% tussen 2007 en 2017, vóór de boekhoudkundige problemen. En een nieuwe uitbreiding van de Taiwanese faciliteit van het bedrijf zou de kosten moeten verlagen en ook het cloud computing-segment moeten openen.

Een groeipercentage van 20% zou fenomenaal zijn voor zo'n goedkoop aandeel. Bovendien zouden de sterke balans van Super Micro en het recent aangekondigde aandeleninkoopprogramma de brand alleen maar aanwakkeren.

ViacomCBS (NYSE: DIS)

Zeker, veel media-investeerders loofden de grote winsten voor Disney in de nasleep van de indrukwekkende Disney + aanmeldingen vorig jaar. Maar weet je welke mediaconcurrent de afgelopen zes maanden zelfs meer is gestegen dan Disney? ViacomCBS.

Hoewel het aandeel van Viacom de afgelopen zes maanden maar liefst 84% is gestegen, wordt het nog steeds verhandeld tegen minder dan 11 keer de winstverwachtingen voor 2021! Dat geeft u een idee van hoe schrikbarend goedkoop de aandelen zijn geworden na de pandemie. De angst voor ViacomCBS was dat de aanhoudende trend van het doorsnijden van kabels dit oude mediabedrijf zou schaden, met name de nichekabelnetwerken die eind 2019 werden verworven bij de overname van Viacom.

En toch is ViacomCBS erin geslaagd om, net als Disney, genoeg streaminggroei voor investeerders te realiseren. Ze geloven dat het de overgang met succes kan maken. ViacomCBS heeft vandaag eigenlijk drie streaming-outlets: PlutoTV, een gratis advertentie-ondersteund platform, CBS All Access, een streaming-gebundelde versie van de kern CBS-uitzending en Viacom-netwerken, en Showtime, een eersteklas netwerk dat vroeger gedistribueerd via kabelmaatschappijen, maar wordt nu ook over-the-top aangeboden. In het afgelopen kwartaal groeide ViacomCBS het aantal streaming-abonnees met maar liefst 78% en de digitale en streamingopbrengsten met 56% tot $ 636 miljoen. De advertentie-inkomsten van PlutoTV zijn verdubbeld.

Dit jaar zal ViacomCBS CBS All Access to Paramount + hernoemen en meer originele programmering van Paramount Studios bevatten, zoals een 10-delige docuserie over het maken van The Godfather. Interessant is dat, in tegenstelling tot AT&T, dat HBO samenvoegt met de andere Time Warner-medianetwerken om HBO Max te vormen, Showtime zo'n sterke groei van het aantal abonnees heeft gezien als een op zichzelf staande service dat het niet zal worden opgenomen in Paramount +, hoewel je kan wedden dat er waarschijnlijk een bundelkorting zal zijn voor degenen die zich voor beide aanmelden.

Ondertussen zal een economisch herstel waarschijnlijk zeer goed zijn voor de advertentie-inkomsten van ViacomCBS, die, ondanks een herstel vanaf het tweede kwartaal, het derde kwartaal toch met ongeveer 6% lager uitmaakten dan vorig jaar. Een uitrol van vaccins kan ook mensen terug in bioscopen krijgen, wat zal helpen bij het herstel van de theaterinkomsten van Paramount Studios. ViacomCBS was een waardeaandeel dat echt uit de gunst was, zelfs voordat de COVID-19-pandemie toesloeg. Dus als het plan van CEO Bob Bakish om het bedrijf om te draaien loont, zoals het lijkt te doen, zou er in 2021 nog grotere winsten kunnen zijn voor dit onbeminde aandeel.

De Aandeelhouder TV

maart 4, 2021

Boskalis zet in op Offshore | 4 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Focus op banencijfers | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
04 mrt 13:10 Redactie

ETF van de Week: Inflatie ETF

04 mrt 10:22 Nico Inberg

Pharming: Positieve ontwikkelingen

04 mrt 09:53 Redactie

3 geweldige aandelen voor de toekomst!

04 mrt 07:41 Redactie

3 aandelen om rijk mee te worden

03 mrt 12:53 Maarten Mosselman

Ultra defensief: Gevangenisaandelen

Het laatste beursnieuws