Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

De markt biedt altijd kansen – ook nu

De markt biedt altijd kansen – ook nu
30 mrt 2020 om 09:49

Uitverkoop op de beurs

Voorlopig geen ‘Dol Dwaze Dagen’ in de Bijenkorf. Net als vele andere ketens besloot het chique warenhuis de deuren voorlopig te sluiten als gevolg van de coronacrises. Pijnlijk, maar verstandig.

Koopjesjagers zullen het de komende weken online moeten zoeken.
Hoe lang we binnen moeten blijven en hoe groot de economische impact uiteindelijk zal zijn weet niemand. De actuele onzekerheid leidt ook tot dol dwaze dagen op de financiële markten. Het gestel van beleggers is behoorlijk op de proef gesteld. Half februari piekte de AEX op 629 punten. 4 weken later noteerde de index onder 400. Bijna 40% beurswaarde ging in rook op. Shell, ING en ABN AMRO halveerden. Extreme koersuitslagen en een gekte die we niet eerder zagen. Zelfs de hysterie tijdens Dol Dwaze Dagen of bij Black Friday verbleekt bij de taferelen die beleggers de afgelopen weken overkwam. Blinde paniek. Ik kan u helaas melden dat het de afgelopen weken geen lolletje was om belegger, laat staan vermogensbeheerder te zijn. Maar ook dit hoort er bij. Op dergelijke momenten is het belangrijk om vast te houden aan de lange termijn. Maar ook aan het idee dat de markt altijd kansen biedt.

Iedereen die rond de kerst ook maar 1 seconde overwoog om te starten met beleggen, staat nu maar 1 ding doen: starten. Alle aandelen van toen zijn nu gemiddeld 30-40% goedkoper. Natuurlijk is de wereld anders en de onzekerheid groot. Een ding staat vast: we kampen met dol dwaze taferelen en de korting is groot. Of het de bodem is? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat je als belegger vaak hetgeen moet doen wat het meest moeilijk voelt. En in dit geval is dat kopen. Degenen met handelsinstinct voelen dat aan en durven het risico te nemen om uiteindelijk het profijt te genieten. Want ook dit gaat over. Maar ik begrijp dat het heel wat fijner voelt om met de meute mee te gaan in een opgaande beurs dan te kopen als de markt in elkaar is geklapt. En toch is dat gek. Want bij de Bijenkorf rollen we over elkaar heen wanneer de uitverkoop start. Gelukkig ontvingen we afgelopen week meerdere bijstortingen van bestaande klanten en mochten enkele nieuwe verwelkomen. Ik verwacht dat dit over 2-3 jaar een hele verstandige keuze blijkt te zijn geweest.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.