Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

De drie tips van: Albert Jellema

De drie tips van: Albert Jellema
31 dec 2023 om 10:00

Tegen het einde van het jaar is het tijd om slechts kort even terug te blikken, maar vooral: vooruit te kijken.

Dat doen we bij De Aandeelhouder met een aantal beursanalisten die nauw aan ons verbonden zijn. Met vandaag: Albert Jellema.


Alphabet – Leider op het gebied van Artificiële Intelligentie

Het beleggen in Alphabet, het moederbedrijf van Google, kan om verschillende redenen aantrekkelijk zijn, vooral met betrekking tot hun inspanningen en vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Hier zijn drie argumenten die het overwegen waard zijn:

  1. Innovatieleider op het gebied van AI: Alphabet is een pionier in AI-onderzoek en -ontwikkeling. Met producten zoals Google Search, Google Assistant, en hun cloud-diensten, heeft Alphabet aangetoond dat ze in staat zijn AI op innovatieve en effectieve manieren in te zetten. Hun voortdurende investeringen in AI-onderzoek zorgen ervoor dat ze aan de voorhoede blijven van technologische vooruitgang, wat potentieel leidt tot nieuwe producten, diensten en verbeterde efficiëntie.
  2. Diversificatie en Robuuste Financiële Prestaties: Alphabet heeft een sterk en gediversifieerd bedrijfsmodel. Naast hun hoofdinkomsten uit advertenties via Google Search en YouTube, investeren ze in een scala aan sectoren, waaronder cloud computing, hardware, en zelfrijdende auto’s via Waymo. Hun financiële prestaties zijn historisch gezien robuust, wat wijst op een gezond en groeiend bedrijf.
  3. Toekomstige Groeipotentieel door AI: AI wordt gezien als een belangrijke groeidrijver voor de toekomst. Alphabet’s vermogen om AI te integreren in bestaande en nieuwe markten – zoals gezondheidszorg, automotive, en cloud computing – biedt een significant potentieel voor toekomstige groei en winstgevendheid. Hun leidende positie in AI geeft hen een voorsprong in het kapitaliseren op deze groeimogelijkheden.

Renewi – Afval koning van de Benelux

Renewi plc is een bedrijf dat gespecialiseerd is in afvalbeheer en recycling, met een focus op het omzetten van afval in bruikbare materialen en producten. Hier zijn drie argumenten om te overwegen te investeren in Renewi:

  1. Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid: Met een groeiende wereldwijde focus op duurzaamheid en het verminderen van milieu-impact, is Renewi goed gepositioneerd om te profiteren van deze trend. Het bedrijf richt zich op het hergebruiken en recyclen van afval, wat bijdraagt aan de circulaire economie en de vraag naar duurzamere afvaloplossingen. Dit kan leiden tot een toenemende vraag naar hun diensten en producten.
  2. Regelgevende Ondersteuning en Stimulansen: Overheden wereldwijd introduceren steeds strengere milieuwetgeving en bieden stimulansen voor recycling en afvalvermindering. Dit creëert een gunstig regelgevend klimaat voor bedrijven als Renewi, die kunnen profiteren van zowel overheidscontracten als van subsidies en andere financiële prikkels.
  3. Diversificatie en Innovatie: Renewi is actief in verschillende sectoren en regio’s, wat risicospreiding en stabiliteit kan bieden. Bovendien investeert het bedrijf in innovatieve recyclingtechnologieën en -processen, wat kan leiden tot nieuwe zakelijke kansen en efficiëntieverbeteringen.

Tenslotte is er een overnamebod op de onderneming geweest van €9.3 en volgens persgeruchten zelfs €10.50. De kans lijkt aannemelijk dat de onderneming op verschillende lijstjes staat van grote private equity investeerders.


Just Eat Takeaway – na twee jaar de loser nu eindelijk een winnaar op de beurs?

Just Eat Takeaway, een toonaangevend online voedselbezorgingsbedrijf presteert al twee jaar uiterst slecht op de beurs. Hier zijn drie argumenten om te overwegen te investeren in Just Eat Takeaway:

  1. Herstructurering en Focus door de Mogelijke Verkoop van Grubhub: De mogelijke verkoop van Grubhub kan worden gezien als een strategische zet voor Just Eat Takeaway om zich te herstructureren en zich te concentreren op winstgevendere markten en kernactiviteiten. Deze verkoop kan extra kapitaal vrijmaken, waardoor het bedrijf schulden kan verminderen en investeringen kan doen in groeigebieden. Het kan ook een teken zijn van een meer gedisciplineerde aanpak van bedrijfsbeheer en kostenoptimalisatie. Grubhub staat al lang te koop wat een teken is dat het niet makkelijk van de hand te doen is.
  2. Terugkeer naar Groei in Orders: De mogelijke rapportage van een toename in bestellingen in verschillende regio’s kan aanleiding zijn voor een sterk herstel na de uitdagingen veroorzaakt door de pandemie. De operationele hefboom kan de operationele winst in een dergelijk scenario snel doen stijgen net als de vrije kasstroom.
  3. Aanpassing aan Veranderende Consumentengedragingen: De COVID-19-pandemie heeft een blijvende impact gehad op consumentengedrag, met een toegenomen afhankelijkheid van online voedselbestellingen. Just Eat Takeaway, met zijn gevestigde merk en uitgebreide netwerk, is goed gepositioneerd om te profiteren van deze trend en bezorgt naast eten inmiddels vele andere producten. Nu nog op kleine schaal, maar deze markten kunnen de groei aanjagen.

Bij het overwegen van een investering in Just Eat Takeaway is het echter belangrijk om rekening te houden met de competitieve aard van de online voedselbezorgingsmarkt en de mogelijke risico’s en onzekerheden, zoals veranderingen in regelgeving, operationele uitdagingen en zware concurrentie.

Bovenstaande tekst is gedeeltelijk gegenereerd door AI 🙂

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.