Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Redactie - maandag, 14 september 2020 13:00

De beste 5G-aandelen voor het komende jaar

Louis Navellier van Investorplace.com heeft de meest interessante 5G aandelen voor groei op de lange termijn op een rijtje gezet. Hieronder een overzicht van 7 interessante aandelen om in te spelen op de 5G revolutie.


Er wordt al jaren veel gesproken over telecom van de vijfde generatie (5G). Maar de waarheid is dat veel van die gesprekken meer over marketing gingen dan over de daadwerkelijke implementatie van hoogwaardige producten. Uit een recent onderzoek is gebleken dat 4G van één van de grootste mobiele providers in de VS gemiddeld sneller was dan zijn opkomende 5G-netwerk in de steden waar het werd ingezet. Dit is een grote inspanning die tijd zal kosten. Daarom loont het om te investeren in bedrijven die aanwezig zullen zijn als mobiele systemen evolueren naar 5G. Het is waar dat 5G na volledige implementatie minstens 100x sneller zal zijn dan de huidige 4G LTE-technologie. Maar de VS is een groot land en 5G heeft een andere infrastructuur nodig dan eerdere technologieën. Deze 5G-aandelen zijn wellicht de stille krachten achter de macrobeweging naar de volgende generatie telecom.

  •     Ciena Corp (NYSE: CIEN)
  •     Telefoon AB LM Ericsson (NASDAQ: ERIC)
  •     iQIYI (NASDAQ: IQ)
  •     Marvell Technology Group (NASDAQ: MRVL)
  •     Qualcomm (NASDAQ: QCOM)
  •     T-Mobile (NASDAQ: TMUS)
  •     Texas Instruments (NASDAQ: TXN)

Laten we eens kijken naar wat elk van deze 5G-aandelen het bekijken waard maakt.

Ciena Corp (CIEN)

CIEN is een bedrijf dat gespecialiseerd is in netwerk- en communicatie-infrastructuur, met name optische netwerken. Dit is het soort werk dat de ruggengraat van 5G zal bouwen. En CIEN is een speler in deze ruimte sinds 1992, toen optische netwerken en glasvezelkabel meer begrippen waren dan commerciële technologieën. Het aandeel is nog steeds een koopje omdat het over het hoofd is gezien in deze enorme tech mega-cap-rally.

Telefon AB LM Ericsson (ERIC)

U herinnert zich misschien de dotcom-dagen dat dit Zweedse bedrijf een van de leiders was op het gebied van mobiele telefoons over de hele wereld. Maar de echte aanspraak op roem was zijn telecominfrastructuurapparatuur. Het hielp de wereld te bedraden tijdens de eerste mobiliteitsgolf en is ook al decennia lang een vaste-lijnservicebedrijf. Het aandeel is het afgelopen jaar goed gestegen en de koers-winstverhouding is hoog, maar de prijs-tot-omzet en de koers-boekwaarde, beide goede indicatoren van intrinsieke waarde, zijn nog steeds zeer redelijk. ERIC is een rustige speler ten opzichte van andere 5G-aandelen, maar wel een belangrijke.

iQIYI (IQ)

Hoewel de 5G-techoorlog blijft opwarmen, betekent dit niet dat China buiten de groei valt. Het bouwt gewoon zijn binnenlandse marktvraag op met zijn eigen apparatuur, net zoals het heeft gedaan voor zijn andere e-commerceplatforms. Gezien het feit dat het meer dan 1,4 miljard mensen heeft, is het binnenlandse publiek zeker genoeg om zijn technologiebedrijven nog lang gezond te houden. IQ is een spin-off van Baidu (NASDAQ: BIDU), de 'Google van China'. BIDU bezit momenteel ongeveer 56% van IQ. Waar BIDU zich richt op zoeken en marketing, is IQ een van de toonaangevende content-streamingdiensten in China. En 5G zal zijn platform nog aantrekkelijker maken.

Marvell Technology Group (MRVL)

MRVL, een andere overlevende van de grote dotcom-bubbel, is een belangrijke speler in het ontwerp en de fabricage van geïntegreerde schakelingen voor computerinfrastructuur. En dat betekent dat het nu een gerespecteerde speler is in de 5G-ruimte. Het is sinds begin 2019 all-in gegaan met 5G-oplossingen en heeft een breed scala aan oplossingen aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona. Met een marktkapitalisatie van $ 26 miljard is het geen megaspeler in deze sector, maar wel een respectabele positie.

Qualcomm (QCOM)

Als er één bedrijf is dat heeft bijgedragen aan de groei van de wereldwijde mobiele revolutie, is het wel QCOM. De chipsets zijn de industriestandaard voor mobiele apparaten geworden. En het ontwikkelingsvermogen is zo belangrijk dat het meer geld verdient aan de licenties van patenten dan dat het daadwerkelijk chips produceert. Een paar jaar geleden werd het aangeklaagd door een aantal landen, waaronder China en de VS vanwege zijn licentiecontracten, waardoor het voor andere bedrijven erg moeilijk werd om te concurreren met zijn technologieën. Maar die werden opgelost en QCOM staat weer bovenaan en het is een leider in 5G-infrastructuur en chips voor mobiele telefoons. Omdat het een megacap is, is het hier een beetje duur. Maar het groeipotentieel in 5G is groot en het is moeilijk om daar te komen zonder QCOM. Vergeet niet dat het nog steeds een dividend van 2,3% heeft ... dit alles maakt het een van de meest opvallende 5G-aandelen die u vandaag kunt kopen.

T-Mobile (TMUS)

De nummer 2 mobiele provider in de VS. TMUS is qua marktkapitalisatie nog steeds ongeveer half zo groot als zijn belangrijkste rivalen Verizon en AT&T. Hoewel T-Mobile enkele streamingovereenkomsten heeft met bedrijven zoals Netflix, streeft het er niet naar om zich te focussen op dat segment. Aan het eind van de dag houdt T-Mobile vast aan mobiel. En dat is maar goed ook, gezien de uitdagingen die Verizon en AT&T hebben gehad bij het uitbreiden van hun imperium. Bovendien is T-Mobile begonnen met het uitbouwen van een 5G-netwerk vóór zijn rivalen en is het blijven upgraden. Nu het een grote provider is, zal dat ook nieuwe abonnees motiveren.

Texas Instruments (TXN)

Ondanks al het succes en de lange levensduur in zo'n dynamische industrie, haalt TXN niet veel krantenkoppen. Toch is TXN zeker bezig met de 5G-revolutie, zo blijkt wel uit hun whitepaper genaamd "Preparing for a 5G World". TXN-aandelen zijn een beetje prijzig, maar niet meer dan veel van zijn grote technische collega's. En het heeft een dividend van bijna 2,6%, waaruit blijkt dat het geeft om zijn aandeelhouders.

De Aandeelhouder TV

oktober 27, 2020

AEX 27 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 27, 2020

Lukas Daalder: Deze crisis is anders dan anders – #Beursspel2020

oktober 27, 2020

BP verrast met winst | 27 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 26, 2020

AEX 26 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
27 okt 12:27 Marco Knulst

SAP geeft wijze les voor ETF belegger

27 okt 11:29 Redactie

De 3 beste aandelen die u kunt kopen met 250 euro

27 okt 09:27 ProBeleggen

14% in 8 maanden met dit aandeel!

26 okt 11:38 Nico Bakker

AKZO klaar voor een rally

23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530