NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce donderdag, 3 februari 2022 14:41

De best en slechtst presterende cryptocurrencies van januari

Veel mensen zijn blij dat de eerste maand van 2022 erop zit. Dit was namelijk een afslachting van de cryptomarkt te noemen. Ondanks het feit dat cryptocurrencies tot de slechtst presterende activa in januari behoorden, is het nog steeds intrigerend om te zien welke het goed deden en welke dan juist ondermaats presteerden. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de best en slechtst presterende cryptocurrencies in januari.

Hoe deed Bitcoin het in januari?

Eerst en vooral kijken we eerst naar de prijs van Bitcoin (BTC), want als Bitcoin daalt, daalt de hele cryptomarkt vaak mee. Dat is dan ook precies wat we in januari zagen. Bitcoin werd begin januari verhandeld op €42.200, waarna het kelderde naar €29.750 in de tweede helft van de maand. Dit is een daling van meer dan 30%!

De afgelopen dagen heeft Bitcoin daarentegen enige vooruitgang geboekt. Hij staat al weer op €34.600, en lijkt in de lift te zitten. Over een langere periode gezien zit het echter nog steeds in een neerwaartse spiraal.

Deed Ethereum het goed?

In januari waren de prijswijzigingen van Ethereum (ETH) bijna identiek aan die van Bitcoin. De op één na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie bereikte eerder in januari een dieptepunt van €1.950, maar wordt momenteel verhandeld op €2.430. In tijden als deze zien we dat Bitcoin koning blijft, omdat het de macht heeft om de waarde van alle cryptocurrencies naar beneden te drijven.

Wat was de best presterende cryptocurrencies van januari?

Het is moeilijk om cryptocurrencies te identificeren die het goed doen wanneer de markt als geheel daalt, maar gelukkig zijn er een paar. We zullen voor dit artikel alleen kijken naar de top 500 munten op marktkapitalisatie, die ook op Coinmerce verhandeld kunnen worden.

Kyber Network (KNC), een gedecentraliseerde cryptocurrency exchange, was de best presterende cryptomunt in januari. Dit project heeft afgelopen jaar vooruitgang geboekt, al is dit niet significant te noemen. Het aantal gebruikers en het verhandelde volume op deze beurs blijven echter stijgen, en het lijkt erop dat het grote publiek dit opmerkt. In januari zag Kyber Network een stijging van 38 procent.

Met een winst van 9% was FTX Token (FTT) de tweede best presterende munt. Dit is het token voor de crypto-derivaten handelssite FTX, en het bezit ervan geeft je toegang tot bepaalde functies op het platform.

Dit zijn de enige twee cryptocurrencies op Coinmerce die in januari in waarde zijn gestegen. We zullen moeten wachten om te zien hoe deze tokens presteren zodra de markt begint te herstellen, wat hopelijk snel gebeurd.

De slechtst presterende cryptocurrencies in januari

De maand januari was een afslachting voor crypto, maar een aantal munten deden het in het specifiek nog slechter dan de rest. Dit kan resulteren in een lagere prijs om in die projecten te investeren, maar het kan ook je portefeuille schaden. In januari presteerde Loopring (LRC) het slechtst in januari 2022.

Loopring is een Ethereum-gebaseerde layer 2 blockchain. Het doel is om ruimte vrij te maken op de Ethereum-blockchain door transacties naar een andere keten te verplaatsen. Loopring is in wezen een goedkoop en snel Ethereum-alternatief. Wanneer Ethereum 2.0 (de grote upgrade van het Ethereum netwerk) volledig is geïmplementeerd, zal Loopring overbodig worden omdat Ethereum in staat zal zijn om veel meer transacties sneller en goedkoop te verwerken.

Kadena (KDA) staat op de tweede plaats met een daling van 50%, terwijl Quant (QNT) op de derde plaats staat, met een daling van 46%. Dit zijn aanzienlijke dalingen, maar ze vallen in het niet in vergelijking met de andere cryptocurrencies. Immers, de meeste cryptocurrencies hebben meer dan 30-40% van hun waarde verloren. Laten we daarom hopen dat februari een betere maand wordt voor de cryptomarkt.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

juli 4, 2022

Aandelen Wolters Kluwer verder omhoog?

juli 4, 2022

Beursexperts weer somber

juli 4, 2022

EURUSD 1 0350!!

juli 4, 2022

Tesla en AF-KLM | 4 juli 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
04 jul 09:43 Coinmerce

Crypto nieuws van deze week: Solana, Cardano & MicroStrategy

04 jul 09:25 Cees Smit

Min 17 procent in de AEX…. tot nu toe

01 jul 10:52 Nico Inberg

Accsys: in gesprek met CEO Rob Harris

01 jul 09:06 Nico Inberg

Halfjaar 2022: Rente als Beul

30 jun 11:50 Redactie

ETF v/d Week: Infrastructuur

Het laatste beursnieuws