Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Redactie - donderdag, 28 januari 2021 07:00

De 10 beste NASDAQ aandelen om te kopen

De beste aandelen op de Nasdaq zijn niet per se de bekendste aandelen. Dat stelt Will Ashworth van InvestorPlace in zijn laatste artikel op de website.


Ik stel nu een lijst samen met de 10 beste aandelen op de Nasdaq. Twee kandidaten die zeker op een lijst zouden komen, zijn Tesla (NASDAQ: TSLA) en Amazon (NASDAQ: AMZN).

En als hoogtepunt van het dynamische duo, is het tijdperk van Bezos als 's werelds rijkste persoon geëindigd. Bloomberg meldde op 7 januari dat Elon Musk, het genie achter de fabrikant van elektrische voertuigen, de oprichter van de e-commercegigant is gepasseerd en naar de eerste plaats is verhuisd met een nettowaarde van $ 188,5 miljard.

Stel je voor wat je zou kunnen doen met dat soort geld? Samen hebben ze een gecombineerd nettowaarde van iets meer dan $ 375 miljard, $ 45 miljard meer dan de marktkapitalisatie van Nvidia (Nvidia zou het derde bedrijf zijn dat op mijn lijst staat). Maar deze grote namen waren niet de grootste Nasdaq-winnaars in 2020.

In het afgelopen jaar was het Nasdaq-aandeel met de beste prestaties het Covid-19-vaccin kandidaat Novavax, een stijging van 2705% tot en met 7 januari. De tweede en derde beste presteerders? Celsius Holdings op de tweede plaats, een stijging van 1224%, terwijl de derde plaats naar GrowGeneration gaat, een stijging van 1061%. Dat zijn ongetwijfeld uitstekende rendementen. Maar ik kies deze aandelen ook niet.

Hier zijn mijn 10 beste aandelen die ik nu op de Nasdaq kan kopen:

Ik ben ervan overtuigd dat deze Nasdaq-aandelen in 2021 solide rendementen zullen opleveren.


Apple (NASDAQ: AAPL)

Marktkapitalisatie: $ 2,21 biljoen

Prijs / verkopen: 8.1

Tim Cook, CEO van Apple, kreeg in het boekjaar 2020 een salarisverhoging van 28% en verdiende $ 14,8 miljoen, inclusief $ 10,7 miljoen aan niet-eigenvermogensbonus. Hij heeft de afgelopen drie boekjaren geen aandelen ontvangen. Maar heb geen medelijden met Cook. Toen hij in 2011 CEO werd, kreeg hij een hoop aandelenbeurzen. In 2020 werd $ 282 miljoen verworven. Hij kreeg ook $ 114 miljoen aan nieuwe aandelenbeurzen die hij kan verzilveren als hij tot 2025 bij Apple blijft. Maar maak je geen zorgen als je aandeelhouder bent. In het boekjaar 2020 verdiende Apple $ 57,4 miljard op $ 274,5 miljoen aan verkopen. Niet slecht voor een jaar waarin veel van de winkels voor langere tijd gesloten waren. Cooks $ 396 miljoen aan aandelenbeurzen vertegenwoordigden 0,7% van zijn netto-inkomen in het afgelopen jaar. Ik zou zeggen dat hij het waard is geweest.

Adobe (NASDAQ: ADBE)

Marktkapitalisatie: $ 229,1 miljard

Prijs / verkopen: 17,6

Ik zou zeggen dat Adobe misschien wel een van de meest onderschatte technologiebedrijven in Amerika is. Bekend om het ontwikkelen van de PDF, het is zoveel meer. En het blijft innoveren en veranderen met de tijd. Thomas Niel van InvestorPlace schreef onlangs dat het nieuwe aandeleninkoopprogramma van Adobe een vuur zou moeten ontsteken onder de ADBE-aandelen, die al in brand staan, met een totaalrendement over een jaar van 43,3% tot en met 7 januari. "Dit plan vraagt ​​om $ 15 miljard aan terugkoop tot 2024. Dit komt nu het vorige $ 8 miljard terugkoopplan van het bedrijf begint af te ronden. Met meer dan $ 5 miljard per jaar aan operationele cashflow en ongeveer $ 6 miljard aan cash, heeft Adobe meer dan genoeg om dit agressieve terugkoopprogramma te financieren ”, schreef Niel op 18 december. "Tegen de huidige prijzen vertegenwoordigt $ 15 miljard aan terugkoopinkomsten ongeveer 6,6% van de uitstaande aandelen van het bedrijf. Hoewel het geen game-changer is, kan het de komende jaren het rendement voor ADBE-aandelen helpen versterken. Vooral als het bedrijf een winstgroei met dubbele cijfers blijft realiseren. " In de eerste negen maanden van het boekjaar 2020 tot en met 28 augustus 2020 kocht het 6,5 miljoen aandelen terug tegen een gemiddelde prijs van $ 350,72. Het wordt momenteel verhandeld voor meer dan $ 477 en heeft al een uitstekend rendement behaald op die terugkopen in 2020. Zoals ik in het begin al zei, Adobe is een goed geleid bedrijf en dat zou zich in 2021 moeten vertalen in meer winst.

Netflix (NASDAQ: NFLX)

Marktkapitalisatie: $ 224,7 miljard

Prijs / verkopen: 9,5

Benchmarkanalist Matthew Harrigan herhaalde onlangs zijn verkoopbeoordeling op Netflix. De richtprijs van de analist voor zijn aandelen is $ 412, 19% onder de huidige prijzen. `` De handelscorrelatie van Netflix met andere prominente Nasdaq 100- en FAAMG-namen is nu duidelijk afgebroken, aangezien 1) het vertrouwen in zijn streaming-exceptionisme enigszins aan het afnemen is, zelfs als 2) de handel in thuisblijvers 'heel 2020' kan zijn, zelfs met enige bezorgdheid over hoe Britse en Zuid-Afrikaanse virusmutaties de werkzaamheid van het COVID-19-vaccin kunnen beïnvloeden, ”schreef Harrigan op 5 januari. Momenteel beoordelen 21 analisten NFLX als een aankoop, vijf hebben het overwogen, 12 geven het een hold, één zegt dat het onderwogen is, en drie, waaronder Harrigan, hebben het als een verkoop met een gemiddeld koersdoel van $ 563,75. De laatste keer dat ik over Netflix schreef was in oktober 2020, net voordat het zijn inkomsten voor het derde kwartaal van 2020 bekendmaakte. Ik suggereerde dat als je 2-3 jaar vast zou houden, het betalen van $ 540 geen slechte zet zou zijn. Sindsdien maakt het een achtbaanrit. Wat me opviel in het winstrapport was dat de vrije kasstroom (FCF) gedurende de eerste negen maanden van het fiscale jaar $ 2,2 miljard bedroeg, $ 3,8 miljard meer dan in dezelfde periode in 2019. Voor heel 2020 verwacht het een FCF van $ 2 miljard, veel hoger dan zijn verwachting van break-even tot licht positief. In 2021 verwacht het FCF van - $ 1 miljard break-even. Ik verwacht dat ze deze projectie zullen ontmoeten en nog wat. Het blijft minder beloven en meer presteren. Prima voor een aandeel.

SVB Financial (NASDAQ: SIVB)

Marktkapitalisatie: $ 22,3 miljard

Prijs / verkopen: 6,3

Als je naar de startpagina van InvestorPlace gaat en zoekt naar het aandelensymbool van SVB Financial, zul je zien dat, afgezien van een paar verhalen van Louis Navellier in 2018, ik de enige ben die schrijft over deze in Californië gevestigde innovatiebank. En dat is oké. Ik ben liever de uitzondering dan de regel. Silicon Valley Bank beschaamt de meeste banken van elke omvang. Na een snelle start in 2021 en een stijging van 11,2%, is het erin geslaagd om het afgelopen decennium een ​​totaalrendement op jaarbasis van 23,5% te behalen, meer dan het dubbele van het totale rendement van Bank of America over dezelfde periode. Warren Buffett zou kunnen overwegen om SIVB aan zijn portefeuille toe te voegen. Zijn aandeelhouders zouden de stijging van het rendement op prijs stellen. Op 4 januari kondigde SVB Financial aan dat het $ 900 miljoen zou betalen voor Boston Private Financial Holdings, een in Boston gevestigde privébank die bank- en vermogensbeheerdiensten levert aan vermogende klanten in New England en Californië. De aandeelhouders van Boston Private zullen 0,0228 SIVB-aandelen krijgen voor elk gehouden aandeel, samen met $ 2,10 contanten per aandeel. Na voltooiing heeft SVB Financial $ 17,7 miljard aan activa onder beheer. De deal versterkt de greep van de bank op de innovatie-economie. Ik blijf houden van zijn strategische visie en focus. Het is echt uniek.

Etsy (NASDAQ: ETSY)

Marktkapitalisatie: $ 21,5 miljard

Prijs / verkopen: 16,3

Voor de langste tijd heb ik dit unieke kunst- en handwerkplatform niet serieus genomen. Het leverde geen geld op. De verkopers waren muesli-etende hippies. De kopers hadden te veel tijd over. Grote fout van mijn kant. Sinds het in april 2015 voor $ 16 naar de beurs ging, heeft het een tienvoudig rendement opgeleverd voor zijn vroege investeerders. Ik weet niet zeker hoe Etsy mijn aandacht trok, maar het deed het, en nu ben ik stevig op de kar. Tegen het einde van december 2019 besprak ik of ETSY een aandeel van $ 40 of $ 70 was. Ik kwam tot de conclusie dat dit het laatste was, maar ik was nog steeds niet overtuigd van de blijvende kracht ervan. "Ik moet toegeven dat ik Etsy niet zo nauwlettend heb gevolgd als ik waarschijnlijk had moeten doen, aangezien het een geweldig bedrijfsmodel heeft. Je kunt ze echter niet allemaal volgen ", schreef ik op 23 december 2019." Op dit moment zou ik zeggen dat Etsy-aandelen in 2019 veel verloren zijn gegaan, waardoor een aankoop tegen de huidige prijzen een redelijk sterk idee is. " Op dat moment handelde het op $ 44. Ik ben blij dat ik het een kans wilde geven. Sindsdien speelt het als een rockster. Half december adviseerde mijn InvestorPlace-collega, Thomas Yeung, ETSY-aandelen als een van de acht aandelen met potentieel op lange termijn. Ik ben het er niet meer mee eens. Zoals Yeung suggereert, is het echter niet goedkoop, met 16 keer de verkoop. U wilt dat dit een van uw aandelen is die u de komende tien jaar in een la kunt bewaren. Je zult genieten van wat je binnen 10 jaar vindt.

Tractor Supply (NASDAQ: TSCO)

Marktkapitalisatie: $ 17,1 miljard

Prijs / verkopen: 1.7

Ik hou al heel lang van de speciaalzaak die zich richt op landelijke gemeenschappen. Ik heb er waarschijnlijk voor het eerst over geschreven in 2011. Sindsdien is het behoorlijk gegroeid. In december 2018 was het een van de zeven S&P 500-aandelen waarvan ik dacht dat ze hoger zouden blijven stijgen ondanks een handel binnen 10% van een recordhoogte. TSCO-aandelen hebben me niet teleurgesteld: het is 65% gestegen over 24 maanden, een respectabel rendement in mijn boeken. Net als de meeste retailers moet Tractor Supply het beste uit een slechte winkelsituatie halen door op zijn digitale zaken te steunen. In het derde kwartaal, dat eindigde op 26 september 2020, groeide de omzet in dezelfde winkel met 26,8%, aangedreven door een gezonde stijging van het gemiddelde aantal transacties en de groei van tickets gedurende het kwartaal. Hoewel het zijn e-commerce-inkomsten niet bekendmaakt, zei het bedrijf wel dat het in het derde kwartaal van 2020 een driecijferige groei kende. Wat er ook gebeurt met Covid-19 in 2021, TSCO is ideaal gepositioneerd om hiervan te profiteren. Voor heel 2020 verwacht het een netto-inkomen van ten minste $ 163 miljoen te genereren op een omzet van ten minste $ 2,6 miljard. De lange termijn doelstellingen voor de komende 3-5 jaar omvatten een netto-omzetgroei van 6-7%, een omzetgroei in dezelfde winkel met 4-5% en operationele marges van ten minste 9,0%. Gebaseerd op een resterende vrije kasstroom van 12 maanden van $ 1,11 miljard en een ondernemingswaarde van $ 19,29 miljard, heeft het een FCF-opbrengst van 6,0%, wat het vierkant plaatst in het groei-tegen-een-redelijke-prijskamp. Naarmate winkelaandelen gaan stijgen, kunt u op de lange termijn niet fout gaan met TSCO.

Freshpet (NASDAQ: FRPT)

Marktkapitalisatie: $ 6,0 miljard

Prijs / verkopen: 19.3

Ik zal altijd een fan zijn van Freshpet omdat het me een paar maanden extra gaf met onze kat Boo, die we adopteerden van een goede vriend die een paar jaar geleden aan kanker stierf. Boo at niet, en om te beginnen mager; mijn vrouw en ik waren buiten onszelf om te bedenken wat we moesten doen. Toen zag ik online iets dat over Freshpet sprak en hoe mensen ontdekten dat het de eetlust van hun honden en katten hielp. Herinnerend dat ik de Freshpet-vriezer in onze plaatselijke kruidenierswinkel passeerde, ging ik een paar tubes Freshpet Select Chicken & Beef Recipe kopen. Boo verslond het kattenvoer en was meteen een andere kat. Als opinieschrijver schrijf ik vaak over aandelen waarvan ik de producten niet gebruik en nooit zal gebruiken, meningen vormen op basis van financiële gegevens, analyses van derden en dergelijke. In dit geval weet ik dat het product werkt. En naarmate het zijn activiteiten opschaalt, zullen de financiën alleen maar beter worden, waardoor FRPT een uitstekende langetermijnpositie heeft. In augustus 2020 heb ik Freshpet aanbevolen uit een lijst van 10 Nasdaq-aandelen om te kopen. Het is een van de twee aandelen die terugkeren voor mijn selecties in januari - SIVB is de andere - en het presteert zoals verwacht, 46% hoger in de tweede helft van 2020 en in 2021. “In 2020 heb ik zijn aandeel twee keer aanbevolen, beide in juni: eerst als onderdeel van een zeven-pack van dierenverzorgingsaandelen en weer een paar dagen later als een van de 10 consumentenaandelen om te kopen om op de post-Covid -19 golf ', schreef ik op 14 augustus. Er is niets veranderd om te stoppen met het aanbevelen van FRPT-aandelen.

Helen of Troy (NASDAQ: HELE)

Marktkapitalisatie: $ 5,7 miljard

Prijs / verkopen: 3.0

Helen of Troy is een van die consumentenaandelen die waarschijnlijk onder de radar van de meeste beleggers vliegen. Sinds het in mei 2015 begon met een strategische transformatie van vijf jaar, staat het aandeel echter in brand, met een totaal rendement op jaarbasis van 20,8%. De waslijst met merken zijn bekende namen: OXO-keukengerei, Braun-thermometers, Vicks-luchtbevochtigers, Pert Shampoo en Drybar-haarproducten en stylingtools. Zoals ik al zei, het heeft iets voor vrijwel elk huishouden. En de financiële gegevens zijn ook behoorlijk aantrekkelijk. In fiscaal 2021 verwacht het zijn omzet te laten groeien tot ten minste $ 2,08 miljard, een groeipercentage van 21,5% ten opzichte van fiscaal 2020. Kortom, het verwacht een niet-GAAP-winst per aandeel van ten minste $ 11,50 per aandeel, 23,7% hoger dan een jaar eerder. Met een resterende vrije kasstroom van 12 maanden van $ 400 miljoen en een ondernemingswaarde van $ 5,86 miljard, heeft Helen of Troy een FCF-opbrengst van 6,8%, slechts 120 basispunten van 8%, wat ik beschouw als waardegebied. Ik heb niet veel over het bedrijf geschreven. Dit is een aandeel dat u zelf van naderbij moet bekijken. Ik denk dat je wat je ziet leuk zult vinden.

Johnson Outdoors (NASDAQ: JOUT)

Marktkapitalisatie: $ 1,2 miljard

Prijs / verkopen: 2.0

Johnson Outdoors verkoopt vissen, duiken, kamperen en niet-gemotoriseerde vaartuigen. Historisch gezien is JOUT momenteel niet goedkoop. Het wordt verhandeld tegen 2,0 keer de omzet; de gemiddelde prijs-verkoopverhouding over vijf jaar is 1,2 of 40% lager. Volgens elke statistiek is het duur. Dus waarom kopen? Omdat er altijd vraag naar zijn producten zal zijn, vooral na wat we allemaal hebben meegemaakt tijdens Covid-19. Het buitenleven zag er nog nooit zo goed uit. JOUT werd in 1970 opgericht door de voormalige CEO van SC Johnson, Sam Johnson, als een manier om het familiebedrijf voor consumentenproducten te diversifiëren naar andere industrieën. Zijn dochter, Helen Johnson-Leipold, leidt het bedrijf vandaag en heeft het sinds 1999. De Johnson-familie heeft de meerderheid van zowel haar Klasse A- als Klasse B-aandelen in handen. Als u niet van aandelen met een lage liquiditeit houdt, is JOUT niets voor u. Het heeft slechts 10,1 miljoen uitstaande aandelen, en de familie Johnson bezit de meeste. Als u echter geïnteresseerd bent in iets buiten de gebaande paden dat consequent winstgevend is, wilt u dit overwegen. Op 11 december 2020 maakte het zijn resultaten voor Q4 2020 bekend. De omzet groeide met 6% (4,5% exclusief de extra week) in het boekjaar 2020 tot $ 594,2 miljoen, terwijl de bedrijfswinst in 2019 met 11,4% steeg tot $ 71,1 miljoen. Dankzij Covid-19 groeide de omzet in het laatste kwartaal van fiscaal 2020, normaal gesproken een langzamere periode, met 58%, terwijl de bedrijfswinst maar liefst 926% steeg. Nu zeg ik niet dat dit opnieuw zal gebeuren in het eerste kwartaal van 2021, maar er is geld te verdienen in deze branche. Als u geduldig bent, zal een investering in JOUT serieuze voordelen opleveren.

Fluent (NASDAQ: FLNT)

Marktkapitalisatie: $ 401,9 miljoen

Prijs / verkopen: 1.4

Van alle aandelen op deze lijst is Fluent de enige die ik niet ken. En dat is oké. Soms moet je je horizon verbreden om te winnen op de markten. Fluent voert digitale marketingcampagnes uit voor meer dan 500 klanten in meerdere branches. Het werd opgericht in 2010 en is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van datagestuurde digitale marketingdiensten met meer dan 150 medewerkers in vier kantoren in de Verenigde Staten en Canada. Het hanteren van een op prestaties gebaseerd prijsmodel betekent dat dit bedrijf zal profiteren van een sterke groei in digitale advertentie-uitgaven, die naar verwachting jaarlijks met bijna 14% zullen groeien in de komende vier jaar tot 2024. Het bedrijf zelf is aanzienlijk gegroeid. In 2016 had het een jaaromzet van $ 182,6 miljoen. In de laatste 12 maanden tot en met 30 september 2020 had het een jaaromzet van $ 308,2 miljoen. Dat is een samengestelde jaarlijkse groei van 15%. Het komt erop neer dat het een hobbeliger weg is geweest met een jaarlijkse aangepaste EBITDA die varieerde van een maximum van $ 44,1 miljoen (2018) tot een dieptepunt van $ 32,5 miljoen (2017). Fluent heeft een uitstekend potentieel omdat digitaal blijft groeien. Dat gezegd hebbende, handelde het onder de $ 2 in de correctie van maart 2020, waardoor het een veel riskantere propositie was dan de rest van de aandelen op deze lijst. Als je wat geld hebt om mee te spelen, zou ik FLNT kiezen tussen $ 3 en $ 4.

Op de publicatiedatum had Will Ashworth (noch direct noch indirect) posities in de effecten die in dit artikel worden genoemd. Will Ashworth heeft sinds 2008 fulltime over investeringen geschreven. Publicaties waarin hij verscheen zijn onder meer InvestorPlace, The Motley Fool Canada, Investopedia, Kiplinger en diverse andere publicaties in zowel de VS als Canada. Hij geniet vooral van het maken van modelportefeuilles die de tand des tijds doorstaan. Hij woont in Halifax, Nova Scotia. Op het moment van schrijven bekleedde Will Ashworth geen positie in een van de bovengenoemde effecten.

De Aandeelhouder TV

maart 6, 2021

Zijn de inflatiezorgen van beleggers terecht?

maart 5, 2021

AEX midden in correctieproces

maart 5, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 8 – Correctie of rotatie

maart 5, 2021

AEX week 9 2021 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
06 mrt 07:08 Jordy Beuving

Uitgelicht: Tech-aandeel AMS AG

05 mrt 16:59 Redactie

De Aandeelhouder Podcast Afl. 8 – Correctie of rotatie?

05 mrt 10:51 Bas Heijink

TA S&P500: Neerwaartse doorbraak

04 mrt 13:10 Redactie

ETF van de Week: Inflatie ETF

04 mrt 10:22 Nico Inberg

Pharming: Positieve ontwikkelingen

Het laatste beursnieuws