Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

BNP Paribas Asset Management -woensdag, 29 mei 2019

BNP Paribas AM: Wanneer robotics en globalisering elkaar ontmoeten

Globalisering stimuleert de inzet van robotica in de dienstensector en gaat zijn stempel drukken op werken.

Veel van de grootste missers in veel prognoses is vaak de overtuiging geweest dat de gebruikelijke regels niet langer van toepassing waren – dat deze keer de normale gang van zaken voor activawaarden, groeipercentages of welk denkproces niet gold. Maar "deze keer is wel anders" als het gaat om de toekomst van het werk. Niet alles is anders, maar veel belangrijke trends worden aanzienlijk ondergewaardeerd.

Globalisering + robotica = Globotics

  1. Deze fase van globalisering en robotics (of 'globotics') zal grotendeels gaan over de dienstensector, waar nu 80% tot 90% van de mensen in geavanceerde economieën werken. De implicaties zijn duidelijk. Als we de sociale impact van toekomstige globalisering beoordelen op basis van de impact die globalisering in het verleden heeft gehad op veel minder mensen die in de productie-industrie werken, dan onderschatten we het aantal mensen dat getroffen gaat worden door de voor- en nadelen van globotics.
  2. Globotics wordt bestuurd door andere fysische regels. Eerdere globalisering en automatisering had vooral betrekking op goederen, en dus op de verwerkende industrie en aanverwante infrastructuur. Ze werden daarom uiteindelijk ingeperkt door de wetten van de natuurkunde die van toepassing zijn op tastbare dingen. De globalisering en automatisering van de dienstensector hebben alles te maken met informatie (elektronen en fotonen), en het verwerken en verzenden ervan. Globotics is dus uiteindelijk verbonden met de wetten van de natuurkunde die van toepassing zijn op elektronen en fotonen. Dit beïnvloedt de mogelijkheden.

Het zou fysiek onmogelijk zijn om de wereldhandelsstromen in 18 maanden te verdubbelen. De infrastructuur kan het niet aan, en het bouwen van infrastructuur kost jaren, niet maanden, om fysieke en economische redenen. Wereldwijde informatiestromen daarentegen zijn decennia lang elke paar jaar verdubbeld en zullen dat ook in de komende jaren blijven doen.

Lees meer over de impact op de toekomst van het werk van robotica-oplossingen in de dienstensector.

BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT Nederland N.V. (adres: Postbus 71770, 1008 DG Amsterdam) (“BNPP AM NED”), is een (vermogens)beheerder geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten. Voordat u investeert in enig financieel instrument dient u het prospectus alsmede de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) met informatie over het product, de kosten en de risico’s te lezen. Het prospectus, de EBi alsmede overige informatie zijn verkrijgbaar op de website: www.bnpparibas-am.nl. De in deze advertentie opgenomen opinies zijn het oordeel van BNPP AM NED op een specifiek moment en kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaand bericht. BNPP AM NED is niet verplicht de hierin opgenomen informatie en opinies te actualiseren of te wijzigen.

De Aandeelhouder TV

augustus 21, 2019

AEX 21 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 21, 2019

Heeft Trump gelijk: is EU erger dan China? • Z zoekt uit

augustus 21, 2019

BNP 21 8Wachten op de centrale banken | 21 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 20, 2019

AEX 20 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
21 aug 16:56 Marco Knulst

HSBC Hongkong and Shanghai Banking Corp gevestigd in het VK

20 aug 13:27 Bas Heijink

AEX op weg naar lagere niveaus Bas Heijink

20 aug 13:50 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: The hard road ahead for oil

20 aug 12:36 Stefaan Casteleyn

Zal de ECB aandelen kopen ?

17 aug 15:43 Nico Bakker

NN Group in de rebound