NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

BNP Paribas Asset Management donderdag, 18 juni 2020 08:00

BNP Paribas AM: waarom Chinese aandelen een goede keuze op lange termijn kunnen zijn

Nu COVID-19 crisis in China grotendeels onder controle is, zou dit een geschikt moment kunnen zijn voor investeringsmogelijkheden daar na de pandemie


Als we kijken naar de trends op de langere termijn, zullen beleggers waarschijnlijk blij zijn met de geleidelijke opname van Chinese bedrijven in wereldwijde aandelenindices, omdat ze op zoek zijn naar diversificatie en duurzame rendementen. Waarderingen die momenteel aantrekkelijker zijn dan die van wereldwijde aandelen vergroten de kans daarop. Bovendien zouden aandelenmultiples kunnen profiteren van het feit dat de Chinese markt institutioneler wordt.

Er zijn tal van redenen om op dit moment Chinese aandelen te overwegen.

De afgelopen twee maanden keerde de Chinese industrie terug naar bijna de volle capaciteit, zelfs in de regio Hubei. In de diensten- en de consumentensector verloopt het herstel langzamer, beperkt door gedeeltelijke reisbeperkingen en het verlies van banen en inkomsten. Al met al onderstreept de geleidelijke terugkeer naar de normaliteit echter hoe de snelle acties van de regering het land in staat stelden relatief spoedig weer op de been te komen.

Sinds de COVID-19 uitbraak heeft de Chinese Volksbank een reeks maatregelen uitgerold om epidemische hulp te bieden en de vraag te stabiliseren. Tijdens het recente jaarlijkse Nationale Volkscongres stond de omvang van de fiscale stimulering centraal. De bestedingsplannen van Peking impliceren een begrotingstekort van 8% -10% van het bbp van 2020. Dit is minder dan de 12% van het bbp na de mondiale financiële crisis.

Er zal een agressievere impuls nodig zijn om de hervatting van normale operaties te ondersteunen, waaronder meer investeringen van de lokale overheid in infrastructuur, onderwijs en volksgezondheid. Belasting- en tariefverlagingen zullen waarschijnlijk kleine en middelgrote ondernemingen ondersteunen, evenals een opheffing van de beperkingen op de aankoop van auto 's.

Lees meer over de belangrijkste kansen, risico's en beleggingsthema's nu China uit de COVID-19 crisis komt

De Aandeelhouder TV

mei 17, 2022

AMG genoeg Afgekoeld

mei 17, 2022

Wachten op cijfers Walmart en Home Depot | 17 mei 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 16, 2022

AEX, DAX, ZILVER – 16mei22

mei 16, 2022

Business Class | Aflevering 15 mei 2022 | Wierda en Partners Vermogensbeheer

Columns

Nieuw
17 mei 12:33 Nico Inberg

Moeten we Shell en OCI al verkopen?

17 mei 09:17 Redactie

Vertrouwen beleggers zakt dieper weg

16 mei 15:18 Nico Inberg

Inflatie up, Groei down.

16 mei 10:11 Marco Knulst

Uitgebreide AEX-analyse: Crash of herstel?

16 mei 10:48 Cees Smit

Column: Crashende Crypto