Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

BNP Paribas Asset Management - donderdag, 18 juni 2020 08:00

BNP Paribas AM: waarom Chinese aandelen een goede keuze op lange termijn kunnen zijn

Nu COVID-19 crisis in China grotendeels onder controle is, zou dit een geschikt moment kunnen zijn voor investeringsmogelijkheden daar na de pandemie


Als we kijken naar de trends op de langere termijn, zullen beleggers waarschijnlijk blij zijn met de geleidelijke opname van Chinese bedrijven in wereldwijde aandelenindices, omdat ze op zoek zijn naar diversificatie en duurzame rendementen. Waarderingen die momenteel aantrekkelijker zijn dan die van wereldwijde aandelen vergroten de kans daarop. Bovendien zouden aandelenmultiples kunnen profiteren van het feit dat de Chinese markt institutioneler wordt.

Er zijn tal van redenen om op dit moment Chinese aandelen te overwegen.

De afgelopen twee maanden keerde de Chinese industrie terug naar bijna de volle capaciteit, zelfs in de regio Hubei. In de diensten- en de consumentensector verloopt het herstel langzamer, beperkt door gedeeltelijke reisbeperkingen en het verlies van banen en inkomsten. Al met al onderstreept de geleidelijke terugkeer naar de normaliteit echter hoe de snelle acties van de regering het land in staat stelden relatief spoedig weer op de been te komen.

Sinds de COVID-19 uitbraak heeft de Chinese Volksbank een reeks maatregelen uitgerold om epidemische hulp te bieden en de vraag te stabiliseren. Tijdens het recente jaarlijkse Nationale Volkscongres stond de omvang van de fiscale stimulering centraal. De bestedingsplannen van Peking impliceren een begrotingstekort van 8% -10% van het bbp van 2020. Dit is minder dan de 12% van het bbp na de mondiale financiële crisis.

Er zal een agressievere impuls nodig zijn om de hervatting van normale operaties te ondersteunen, waaronder meer investeringen van de lokale overheid in infrastructuur, onderwijs en volksgezondheid. Belasting- en tariefverlagingen zullen waarschijnlijk kleine en middelgrote ondernemingen ondersteunen, evenals een opheffing van de beperkingen op de aankoop van auto 's.

Lees meer over de belangrijkste kansen, risico's en beleggingsthema's nu China uit de COVID-19 crisis komt

De Aandeelhouder TV

oktober 24, 2020

Wat is een aandeel? – #Beursspel 2020

oktober 23, 2020

AEX maakt zich op voor sterke correctie

oktober 23, 2020

AEX week 43 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2020

Besi kan naar 50 euro

Columns

Nieuw
23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530

23 okt 08:58 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – verkiezingen in de VS: Alles wat u moet weten

22 okt 11:21 Marco Knulst

Bitcoin naar hoogste niveau 2020

22 okt 08:55 Shaun Stevens

Vastgoed – De terugkeer van de levende doden; nou ja, voor nu

20 okt 09:44 Bas Heijink

TA AEX: Donkere wolken

Het laatste beursnieuws