fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

BNP Paribas Asset Management - donderdag, 7 november 2019 09:47

BNP Paribas AM: Limieten stellen voor kapitaalverlies en -volatiliteit

Het combineren van een kapitaalbeschermings- en een volatiliteitsstrategie kan helpen een buffer aan te houden tegen scherpe verliezen.


  • Beperk uw kapitaalverliezen door een niveau vast te stellen waaronder de bescherming in werking treedt
  • Gebruik een volatiliteitsdoel om het portefeuillerisico in volatiele markten te verminderen en te verhogen in tijden van lage volatiliteit
  • Het combineren van deze twee strategieën maakt een lagere blootstelling aan risicovolle activa in volatiele omstandigheden mogelijk, wat de noodzaak van kapitaalbescherming beperkt.

Monetaire versoepeling, een historisch lage rente en een toenemende beursvolatiliteit na jaren van positieve prestaties maken het tot een uitdaging voor beleggers om aantrekkelijke rendementen te behalen. Ze willen robuuste portefeuilles die bestand zijn tegen negatieve marktontwikkelingen en tegelijkertijd door de tijd voldoende rendement opleveren. In deze context kunnen beschermingsstrategieën beleggingsverliezen compenseren, maar de opportuniteitskosten kunnen een belemmering vormen.

Een kapitaalbeschermingsstrategie is ontworpen om een bepaald percentage van de initiële intrinsieke waarde van de portefeuille (de ‘vloer’) over een afgesproken periode te beschermen.

  • De bescherming neemt toe wanneer de waarde van de portefeuille daalt en de overeengekomen laagste IW benadert of wanneer het risico van de portefeuille toeneemt.
  • Omgekeerd wordt de bescherming verlaagd wanneer de waarde van de portefeuille stijgt of wanneer de volatiliteit in het rendement van de activaklassen daalt.

De beoogde volatiliteitsstrategie beheert de risico's van de onderliggende individuele activa. De allocatie aan een asset stijgt en daalt in lijn met de volatiliteit. Dit zorgt voor een voorspelbaarder en vlotter beheer van het risico, waardoor het voor de kapitaalbeschermingsstrategie eenvoudiger wordt om een verlies op het niveau van de totale portefeuille te managen.

Lees meer over hoe een slimme combinatie van kapitaalbeschermings- en doelvolatiliteitsstrategieën effectief kan zijn in veranderende marktomstandigheden

De Aandeelhouder TV

januari 28, 2020

Philips gaat terug naar de roots | 27 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 27, 2020

AEX 27 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 27, 2020

Coronavirus overschaduwt bedrijfscijfers | 27 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 26, 2020

Door Trump geen vrees voor correctie

Columns

Nieuw
27 jan 16:44 Superperformance SAS

Short NETFLIX

27 jan 09:50 Jim Tehupuring

Cash is trash

27 jan 09:22 Shaun Stevens

Vastgoed in 2020: Kijk niet terug

24 jan 12:48 Redactie

AKZO bulls in de aanval

24 jan 10:00 Matthijs Kok

3 Nederlandse Beleggingstips voor 2020

Het laatste beursnieuws