Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

BNP Paribas Asset Management - donderdag, 7 november 2019 09:47

BNP Paribas AM: Limieten stellen voor kapitaalverlies en -volatiliteit

Het combineren van een kapitaalbeschermings- en een volatiliteitsstrategie kan helpen een buffer aan te houden tegen scherpe verliezen.


  • Beperk uw kapitaalverliezen door een niveau vast te stellen waaronder de bescherming in werking treedt
  • Gebruik een volatiliteitsdoel om het portefeuillerisico in volatiele markten te verminderen en te verhogen in tijden van lage volatiliteit
  • Het combineren van deze twee strategieën maakt een lagere blootstelling aan risicovolle activa in volatiele omstandigheden mogelijk, wat de noodzaak van kapitaalbescherming beperkt.

Monetaire versoepeling, een historisch lage rente en een toenemende beursvolatiliteit na jaren van positieve prestaties maken het tot een uitdaging voor beleggers om aantrekkelijke rendementen te behalen. Ze willen robuuste portefeuilles die bestand zijn tegen negatieve marktontwikkelingen en tegelijkertijd door de tijd voldoende rendement opleveren. In deze context kunnen beschermingsstrategieën beleggingsverliezen compenseren, maar de opportuniteitskosten kunnen een belemmering vormen.

Een kapitaalbeschermingsstrategie is ontworpen om een bepaald percentage van de initiële intrinsieke waarde van de portefeuille (de ‘vloer’) over een afgesproken periode te beschermen.

  • De bescherming neemt toe wanneer de waarde van de portefeuille daalt en de overeengekomen laagste IW benadert of wanneer het risico van de portefeuille toeneemt.
  • Omgekeerd wordt de bescherming verlaagd wanneer de waarde van de portefeuille stijgt of wanneer de volatiliteit in het rendement van de activaklassen daalt.

De beoogde volatiliteitsstrategie beheert de risico's van de onderliggende individuele activa. De allocatie aan een asset stijgt en daalt in lijn met de volatiliteit. Dit zorgt voor een voorspelbaarder en vlotter beheer van het risico, waardoor het voor de kapitaalbeschermingsstrategie eenvoudiger wordt om een verlies op het niveau van de totale portefeuille te managen.

Lees meer over hoe een slimme combinatie van kapitaalbeschermings- en doelvolatiliteitsstrategieën effectief kan zijn in veranderende marktomstandigheden

De Aandeelhouder TV

september 27, 2020

Winstneming op IT en terughoudendheid op de beurs gepast

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken

24 sep 09:37 Bas Heijink

TA AEX: Neerwaartse versnelling

24 sep 08:31 Shaun Stevens

Angst voor de stad? Stedelijk leven en COVID-19

Het laatste beursnieuws