NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

BNP Paribas Asset Management donderdag, 25 juni 2020 08:00

BNP Paribas AM: Lessen voor factorbeleggen in aandelen

Ondanks de negatieve impact van de COVID-19 crisis is er nu een gelegenheid om factorstrategieën voor aandelen te herzien en zo nodig te verbeteren.


Sinds begin 2020 hebben multifactoraandelenstrategieën ondermaats gepresteerd. Beleggers met een lange beleggingshorizon zouden dit als een 'korte termijn'-gebeurtenis kunnen beschouwen.

Bij het onderzoek naar en het ontwerpen en implementeren van systematische factorstrategieën kunnen gebeurtenissen op korte termijn worden beschouwd als uitzonderlijk en vaak niet voorspelbaar. Niettemin is de COVID-19 crisis een kans om de door ons beheerde factorbeleggingsstrategieën te herzien, te bevestigen en, indien nodig, te verbeteren.

De redenen achter de recente prestaties van multifactoraandelenstrategieën

De marktturbulentie van 2020 heeft de slechte performance van deze strategieën verergerd. Er zijn een aantal verklaringen:

  • De achterblijvende prestaties van waardeaandelen ten opzichte van kwaliteits- en groeiaandelen. De underperformance van value is nu de langste ooit en heeft de resultaten van multifactoraandelenstrategieën in de afgelopen jaren teruggehouden.
  • De keuzes met betrekking tot diversificatie en risicobeheersing houden in dat de meeste strategieën onderwogen zijn in large- en mega-cap aandelen – inclusief de “zware” Amerikaanse informatietechnologie aandelen. Die hebben het de afgelopen jaren en opnieuw tijdens de COVID-19 crisis goed gedaan, ook ten opzichte van small caps.

Lees hoe multifactorstrategieën op de lange termijn meerwaarde kunnen leveren, tegelijkertijd de risico's kunnen beheersen en doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en koolstofreductie kunnen integreren

Luister ook naar de podcast met Grégory Taieb, Laurent Lagarde en Daniel Morris over de bijzonderheden van de recente rally en de vooruitzichten voor factorbeleggen in aandelen

De Aandeelhouder TV

mei 17, 2022

AMG genoeg Afgekoeld

mei 17, 2022

Wachten op cijfers Walmart en Home Depot | 17 mei 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 16, 2022

AEX, DAX, ZILVER – 16mei22

mei 16, 2022

Business Class | Aflevering 15 mei 2022 | Wierda en Partners Vermogensbeheer

Columns

Nieuw
17 mei 12:33 Nico Inberg

Moeten we Shell en OCI al verkopen?

17 mei 09:17 Redactie

Vertrouwen beleggers zakt dieper weg

16 mei 15:18 Nico Inberg

Inflatie up, Groei down.

16 mei 10:11 Marco Knulst

Uitgebreide AEX-analyse: Crash of herstel?

16 mei 10:48 Cees Smit

Column: Crashende Crypto