Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

BNP Paribas Asset Management - donderdag, 25 juni 2020 08:00

BNP Paribas AM: Lessen voor factorbeleggen in aandelen

Ondanks de negatieve impact van de COVID-19 crisis is er nu een gelegenheid om factorstrategieën voor aandelen te herzien en zo nodig te verbeteren.


Sinds begin 2020 hebben multifactoraandelenstrategieën ondermaats gepresteerd. Beleggers met een lange beleggingshorizon zouden dit als een 'korte termijn'-gebeurtenis kunnen beschouwen.

Bij het onderzoek naar en het ontwerpen en implementeren van systematische factorstrategieën kunnen gebeurtenissen op korte termijn worden beschouwd als uitzonderlijk en vaak niet voorspelbaar. Niettemin is de COVID-19 crisis een kans om de door ons beheerde factorbeleggingsstrategieën te herzien, te bevestigen en, indien nodig, te verbeteren.

De redenen achter de recente prestaties van multifactoraandelenstrategieën

De marktturbulentie van 2020 heeft de slechte performance van deze strategieën verergerd. Er zijn een aantal verklaringen:

  • De achterblijvende prestaties van waardeaandelen ten opzichte van kwaliteits- en groeiaandelen. De underperformance van value is nu de langste ooit en heeft de resultaten van multifactoraandelenstrategieën in de afgelopen jaren teruggehouden.
  • De keuzes met betrekking tot diversificatie en risicobeheersing houden in dat de meeste strategieën onderwogen zijn in large- en mega-cap aandelen – inclusief de “zware” Amerikaanse informatietechnologie aandelen. Die hebben het de afgelopen jaren en opnieuw tijdens de COVID-19 crisis goed gedaan, ook ten opzichte van small caps.

Lees hoe multifactorstrategieën op de lange termijn meerwaarde kunnen leveren, tegelijkertijd de risico's kunnen beheersen en doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en koolstofreductie kunnen integreren

Luister ook naar de podcast met Grégory Taieb, Laurent Lagarde en Daniel Morris over de bijzonderheden van de recente rally en de vooruitzichten voor factorbeleggen in aandelen

De Aandeelhouder TV

september 30, 2020

Debat in chaos | 30 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 29, 2020

AEX 29 sep – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 29, 2020

Live debat in focus | 29 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 28, 2020

Wat gaat de AEX doen vanaf de 550 punten?

Columns

Nieuw
30 sep 10:59 Bas Heijink

TA AEX: Neerwaartse druk neemt toe

29 sep 09:35 Nico Bakker

ABNAMRO in de rebound

29 sep 08:43 Albert Jellema

Blik op de Nederlandse aandelenmarkt

28 sep 16:55 Redactie

De 7 beste aandelen om te kopen voor het vierde kwartaal

28 sep 10:19 Nico Bakker

Spannend steunscenario ABNAMRO

Het laatste beursnieuws